Menu
NYTT ALBUM. Mångfacetterade Cornelia aktuell med rymdinspirerade

NYTT ALBUM. Mångfacetterade Cornelia aktuell med rymdinspirerade "Unarmed in this spacetime"

11 nov kl: 08:20

Ungefär två år innan Neil Armstrong satte sin fot på månen, tog Cornelia sina första steg hemma på Körsbärsvägen i Stockholm. Liksom den världsberömde astronauten fann hon tidigt en fascination för rymden. Men efter en praktikplats på Observatoriet i Saltsjöbaden och studier i astronomi, ändrade Cornelia planerna och siktade istället på att bli läkare. Två år på Karolinska Institutet hann det bli innan hon tog ett studieuppehåll och flyttade till New York. Där landade slutligen Cornelia, om än inte på månen, men i konsten och musiken.

Numera är Cornelia Sojdelius artist, konstnär och gallerist. Universums mysterier är dock fortfarande en stor inspirationskälla för henne, något som hörs tydligt på nya albumet "Unarmed in this spacetime". Skivan innehåller melankoliska popalster i ett elektroniskt ljudlandskap med rymdkänsla.


- Albumtiteln syftar på situationen man försätter sig i när man vill vara mottaglig utan så stadiga försvarsmurar, att det kan vara komplicerat och lite utsatt. "Unarmed in this spacetime" är en textrad i en av låtarna, en känsla av förvirring och sårbarhet som man kan uppleva i den här världen som jag är bekant med, säger Cornelia.

Artisten Cornelia upptäcktes av Christer Björkman 1998 då han jobbade på Marie Ledins skivbolag Anderson Records. Cornelia skickade in en demo och Björkman gillade vad han hörde. Det hela resulterade i debutalbumet "Before the pain". 2004 gav Cornelia ut sitt andra album "No dancing queen", denna gången på egen etikett, och fyra år senare släppte hon sin tredje fullängdare "Engine". Nu är Cornelia aktuell med sitt fjärde album. De flesta av låtarna på nya skivan har hon komponerat själv, men även maken och artisten Eric Gadd har bidragit till en del av skrivandet.

- Eric är väldigt bra på att höra guldkorn i mina intuitiva låtskisser. Han ger mig kontinuerlig respons under kompositionsfasen, där jag även jobbar parallellt med produktionen, eftersom jag jobbar direkt i datorn med sång, text och ljudlandskap. Ibland blir den responsen så ingående att den glider över i ett medkomponerande, ibland med text, ibland musik, ibland både och, berättar Cornelia.

Nya fullängdaren innehåller låtar som "I Lied", "Sweet Sound" och senaste radiosingeln "Run With You". Skivsläppet firas med en livespelning den 11 november på egna galleriet Cornelia Sojdelius Gallery, som även öppnar för Gallery Weekend Stockholm samma dag.

- Jag betraktar skivan ”Unarmed in this spacetime” som en mix av väldigt skilda influencer med en spänning mellan min kärlek för kontemporär pop och en dragning mot att skriva mer uppbrutet i formen mot ”stream of consoiusness” snarare än mer formbundet, sammanfattar Cornelia.


Följ Cornelia:

Facebook I Instagram I Spotify

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad