Menu
NYTT ALBUM.

NYTT ALBUM. "The party plane is taking off!" - Josefin "Josefinito" Johansson släpper debutalbumet "Call of Cutie"

28 jan kl: 07:20

Under artistnamnet Josefinito släpper idag Josefin Johansson äntligen sitt debutalbum "Call of Cutie". Skivan innehåller bland annat de tidigare släppta singlarna "Not My Favourite", "Fine Like Bordeaux", "Holidate", "Honk Song" och "C U in B3RLIN". Den sistnämnda gästas av "På spåret"-kollegan och journalisten Johar "Johar Untz" Bendjelloul. Josefin och Johar delar den gemensamma kärleken till 90-tales eurotechno och Johar var inte sen att tacka ja när Josefin undrade om han ville gästa på albumet. 

- När Johar klev in i studion var det som att trycka på en knapp, dammluckorna öppnades och fram forsade en tysk superkraft. Med rim! berättar Josefin.

På skivan medverkar även komikerkollegan Anders "Ankan" Johansson. För drygt ett år sedan släppte de duetten "Holidate" ihop, en låt som handlar om hur ett icke traditionellt julfirande kan se ut för den som är singel utan barn. Och just relationer är ett återkommande tema i texterna på Josefins debutalbum. Flera av låtarna är även med i Josefins kommande humorshow "Den stora kärleken" som hon kommer att spela i 11 städer under våren.

Albumets fokusspår är den glittriga radiosingeln "BonBon Bubblegun" som är lika sprakande och färgstark som Josefin själv. För Josefin har många olika titlar på sin palett - hon är programledare, komiker, skådespelare, författare, poddare och numera även popartist. En dröm som har funnits där sedan barndomen i Stubbabo. 

Josefin har skrivit alla låtar på "Call of Cutie" tillsammans med producenten Robin Rudén", förutom "C U in B3RLIN" och "Send Me a Fax" där även Johar Bendjelloul har bidragit. I sommar hoppas Josefin på att få komma ut och spela låtarna live.

- Om man någonsin får spela igen så vill jag ut och spela så mycket det bara går, nu behöver alla människor en injektion av europepp och många bpm, konstaterar Josefin.

Vrid upp volymen och spänn fast säkerhetsbältena - ´cause the party plane is taking off!

LYSSNA på "Call of Cutie" här. <<<

SE videon "C U in B3RLIN" här. <<<

Följ Josefinito på:

Facebook I Instagram I Spotify I YouTube

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad