Menu
NYTT MINIALBUM. Mimikry släpper

NYTT MINIALBUM. Mimikry släpper "Det finns hur många svin som helst" idag

12 maj kl: 09:15

MIMIKRY “Det finns hur många svin som helst” EP/minialbum
Release 12 maj 2023 (Krypton Records/Sound Pollution
Digital och fysisk upplaga

Under senvintern och våren har vi sett Sveriges punkigaste rockband släppa två singlar, “Emma vet att hon ska dö” och nu senast "Vinnare". Nu summerar de sitt första halvår - som fått extra guldkant via livespelningar, utsålda hus och en guldskiva, genom att släppa EP:n/minialbumet “Det finns hur många svin som helst” den 12 maj.

>>> LYSSNA <<<

Jonas “Heavy” Stentäpp berättar:

- För första gången på 15 år spelade vi in allt live. För att få med spontaniteten, drivet och glädjen. Jag tycker att det hörs på alla låtar på EP:n, att det blev ett band som vill nånting. Utöver det är det fyra nya grymma låtar. Vi skippade idén med hel skiva, och tog bara det bästa.

Ingen har någonsin kunnat beskylla Mimikry för att inte ta ställning - deras låtar har alltid grogrund i tankar kring orättvisor och orättfärdigheter.

Det nya materialet är definitivt inget undantag. Första singeln, “Emma vet att hon ska dö” släpptes på internationella kvinnodagen och belyser mäns våld mot kvinnor och tystnadskulturen kring ämnet. Mimikry vill ruska om rejält, få oss att vakna och inse att all förändring börjar med - oss.

Därefter kom “Vinnare” - en sång för alla som känt eller känner att de inte passar in. En påminnelse om att vad folk än påstår så är du en vinnare.

Och på tal om vinnare: I samband med sin utsålda spelning på Pustervik i Göteborg nyligen delade bandet ut en guldskiva, både till sig själva och även till Martin Westerstrand (LOK, Lillasyster). Det är inte ofta punkig rockmusik tilldelas så ädla valörer, men nu har det alltså hänt. Det är singeln “Alla vill till himmelen”, Mimikrys cover på Timbuktus låt, som gästas av nämnde Westerstrand, som nått över 4 miljoner streams i Sverige.

Nu samlar Mimikry sina musikaliska krafter på “Det finns hur många svin som helst”.

På plattan finns såklart singlarna ”Emma” och ”Vinnare”, men även två nya låtar. För den som kostar på sig den snygga 12-tums-vinylen ingår även en bonuslåt, en engelsk version av “Tid att vara arg.”

Bandet rundar även av sin turné med tre spelningar:

12 maj - Sandviken, Bolaget Live
13 maj - Sundsvall, Pipeline
25 maj - Close-Up Båten

FACEBOOK | INSTAGRAM | TIKTOK | SPOTIFY

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad