Nytt Skräckhus Och Besökstak Under Halloween På Gröna Lund

Nytt Skräckhus Och Besökstak Under Halloween På Gröna Lund
7 aug kl: 15:20

Nytt Skräckhus Och Besökstak Under Halloween På Gröna Lund


Den 18 oktober öppnar Gröna Lund upp portarna till sitt tredje Halloweenfirande som går av stapeln under olycksbådande 13 dagar. Besökarna kommer bland annat att kunna "njuta" av ett helt nytt skräckhus, nya tematiserade områden och ett djävulskt bra erbjudande där 666 biljetter per dag släpps till halva priset. Vill man lyckas norpa åt sig någon av dessa prisvärda biljetter måste man passa på, de finns nämligen endast till försäljning i Gröna Lunds webbshop den 20-25 augusti (först till kvarn). Nytt för i år är också att alla biljetter är datumstyrda, dvs man köper en biljett till ett specifikt datum. Dessutom införs ett besökstak på 12 500 platser per dag, då området i år begränsas pga Gröna Lunds ombyggnation.

- Eftersom vi bygger om en tredjedel av vår befintliga yta inför en ny berg- och dalbana till 2021 kommer vi under Halloween ha ett mindre område än tidigare. Dessutom förvandlar vi vissa attraktioner till skräckhus, där vi kan ta emot färre besökare per timme än i normala fall. En sommardag under högsäsong är det inte ovanligt att vi har drygt 19 000 gäster på en dag. Nu sätter vi ett maxtak på 12 500 per dag, så att vi kan ta hand om och skrämma alla våra gäster på bästa sätt. I år kommer upplevelsen i parken att bli häftigare än någonsin, säger Magnus Widell, Gröna Lunds vd.

Likt förra året blir Gröna Lunds Lilla Område anpassat till de yngre barnen, fyllt med pumpor, snälla häxor och en barnföreställning varje dag. Passerar man över den Spanska Trappan kommer man till det Stora Området som har en mörkare inriktning med tematiserade områden, skräckhus och onda väsen som rör sig fritt.FAKTA HALLOWEEN PÅ GRÖNA LUND

Halloween på Gröna Lund pågår i 13 (!) skräckinjagande dagar
18 oktober-20 oktober, samt 25 oktober-3 november.

Attraktioner
Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna (Flygande Mattan är stängd pga planerad service). Totalt bjuder Halloween på Gröna Lund på 31 attraktioner (inkl. alla skräckhus).

Åtta skräckattraktioner - ett nytt skräckhusNyhet! Nytt skräckhus - avslöjas i september
Skeppet - ett orientaliskt skepp, som bär på en tusenårig förbannelse. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.
O-turen (Kärlekstunneln) - en kärleksforskare har tappat ut ett främmande ämne i vattnet som förvandlat hela Kärlekstunneln. Åldersrekommendation 5 år.
Olustiga Huset - Lustiga Huset har tagits över av ett mordiskt clownsällskap. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.
House of Even Worse Nightmares - House of Nightmares med ökad skräcknivå. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.
Zombie Zone - ett zombievirus har spridit sig och de smittade hålls instängda i karantän. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.
Blå Tåget - nu även med levande (och döda) karaktärer. Åldersrekommendation 7 år.
Petton o Findus Spökhus - Pettson o Findus Värld tematiseras om till ett spökhus för yngre barn. Ingen åldersrekommendation.

Tematiserade områden
Nyhet! Godislandet - på Lilla Området mellan Nyckelpigan och Flygande Elefanterna byggs ett sagoinspirerat godisland upp. Classic Café bakom Dansbanan förvandlas även till en fin godisbutik.
Nyhet! - ny tematisering i Spanska Trappan som markerar att man kliver över från det rysmysiga Lilla Området, till det skräckinjagande Stora Området.
Nyhet! - nytt tematiserat område framför Stora Scen. Avslöjas i september.
Höstmarknaden - På Lilla Området återuppstår den rysmysiga höstmarknaden. Här återfinns snälla häxor, kokande kittlar och massor av pumpor i alla dess storlekar.
Día de Muertos - restaurang Fiesta inspireras av den mexikanska högtiden Día de Muertos "De dödas dag" med färgsprakande dekor och dödskallar.
Zombiegatan - på gatan utanför Jetline ser man spåren av en zombieapokalyps som närmar sig.

Barnföreställning
En rysmysig barnföreställning med namnet "Museet Skoj & Skräms" spelas varje dag kl. 14 & 16 inne på Gröna Lundsteatern. Manus av Lars Andersson, regi av Thérèse Andersson Lewis och skådespelare är Maria Watolla och Trevor Lewis.

Öppettider
Fredag 18 oktober: Kl. 16-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Lördag 19 oktober: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Söndag 20 oktober:Kl. 12-20.
Fredag 25 oktober: Kl. 16-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Lördag 26 oktober: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Söndag 27 oktober: Kl. 11-20.
Måndag 28 oktober: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Tisdag 29 oktober: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Onsdag 30 oktober: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Torsdag 31 oktober: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Fredag 1 november: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Lördag 2 november: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Söndag 3 november: Kl. 12-20.

Nyhet - Begränsat antal platser per dag
Nytt för i år är att alla Halloweenbiljetter man köper är styrda till ett specifikt datum, där vi endast säljer 12 500 biljetter per dag. Har vi sålt 12 500 biljetter till ett datum är den Halloween-dagen alltså slutsåld och man får köpa biljetter till en annan dag. Anledningen till att vi inför ett maxantal per dag är för att området är begränsat i år pga ombyggnationen av Gröna Lund, där en tredjedel av ytan görs redo för en ny berg- och dalbana till 2021. Dessutom förvandlar vi populära attraktioner till skräckhus (exempelvis Lustiga Huset och Kärlekstunneln), där färre gäster kan passera per timme.

Pris
Ett djävulskt bra erbjudande
Mellan den 20-25 augusti har vi ett djävulskt bra erbjudande. Vi släpper nämligen 666 biljetter till varje Halloweendatum för halva priset. Är du alltså först till kvarn att knipa någon av Halloweendagarnas 666 biljetter får du ett allt-i-ett-paket för bara 200 kr på lågprisdagar (ord pris 399 kr) och 215 kr på ordinarie dagar (ord. pris 430 kr).

Boka-tidigt-erbjudande
När de 666 biljetterna per dag är slut har man fortfarande chansen att få ett billigare pris om man bokar tidigt. Vi kallar det för vårt "boka tidigt"-erbjudande. Köper man ett allt-i-ett-paket mellan den 25 augusti-31 september kostar det 379 kr för lågprisdagar (ord. pris 399 kr) och 399 kr för ordinarie dagar (ord. pris 430 kr).

Allt-i-ett-paketet på lågprisdagar (fre 18/10, sön 20/10, fre 25/10, sön-tis 27/10-29/10, sön 3/11)
Allt-i-ett-paket som inkluderar entré och åkband (åkbandet gäller även till alla skräckhusen) kostar 399 kr för lågprisdagar om du köper det i webshopen (430 kr om det köps på plats).

Allt-i-ett-paketet på ordinarie dagar (lör 19/10, lör 26/10 samt ons-lör 30/10-2/11)
Allt-i-ett-paket som inkluderar entré och åkband (åkbandet gäller även till alla skräckhusen) kostar 430 kr för ordinarie dagar om du köper det i webshopen (460 kr om det köps på plats).

För de som har Guldkortet kostar allt-i-ett-paket alltid 350 kr.

Gröna Kortet gäller ej.
Källa
Tipsa redaktionen!
PRESS
20 aug
kl: 20:10

Rekordintresse För Årets Halloween På Gröna Lund

Den 18 oktober är det premiär för Halloween på Gröna Lund. Redan idag startade biljettförsäljningen och efter bara 90 minuter hade över 5500 biljetter sålts, vilket saknar motstycke i Gröna Lunds historia. Den 18 oktober är det premiär för Halloween på Gröna Lund och nytt för i år är att det bara finns ett begränsat antal biljetter varje dag. I och med införandet av ett...

Bild på Här Är De Nominerade Till Designpriset Formex Formidable 2019
PRESS
20 aug
kl: 17:30

Här Är De Nominerade Till Designpriset Formex Formidable 2019

Inredningsmässan Formex är den självklara arenan för den bästa nordiska design- och heminredningen. Därför har Formex ett eget designpris som tydligt pekar på vad som är det bästa just nu. I tävlingen låter Formex både en expertjury göra ett urval och utse vinnaren och mässan går även ut och tar in allmänhetens åsikter via Formex hemsida, Folkets val. Juryn 2019 består av...

Bild på Amerikanska Popsensationen Ava Max Släpper Ny Singel -
PRESS
20 aug
kl: 16:30

Amerikanska Popsensationen Ava Max Släpper Ny Singel - "torn" Ute Nu!

Den 19 augusti släppte den amerikanska artisten Ava Max sin nya singel "Torn". Ava Max slog igenom med låten "Sweet But Psycho", som precis fyllt ett år, och har toppat Spotifys listor i totalt 20 länder. I Sverige hår låten certifierats fyra gånger platina och streamats över 30 miljoner gånger, den är även den näst mest spelade låten på radio under det senaste året. Både "Sweet...


Bild på Aurora Music Festival 21-25 Augusti
PRESS
19 aug
kl: 15:50

Aurora Music Festival 21-25 Augusti

Det blir nu tredje året som Aurora Music Festival arrangeras i samarbete med Konserthuset Stockholm. Som vanligt medverkar mängder av toppnamn ur det internationella musiklivet, däribland violinisten Leonidas Kavakos, dirigenten Jukka-Pekka Saraste, sopranen Camilla Tilling, pianisten Peter Jablonski och cellisten Frans Helmerson. Sedan 2006 har Aurora Music Festival samlat tusentals...

Bild på Måns Möller - Back In The Ussr For Autism
PRESS
19 aug
kl: 13:40

Måns Möller - Back In The Ussr For Autism

Komikern Måns Möller som precis avslutat Ironman i Kalmar, laddar om direkt för att nu på lördag starta årets cykelresa. Den första resan kommer ni säkert ihåg, den kantades av både brutna fingrar och svullna rumpor när de cyklade kust till kust genom Usa. Den andra stora resan tog dem hela vägen till Guiness rekordbok när de snabbast genom Europa tog sig med cykel från UFA i Norra...

Bild på Normanis Hyllade Solodebut "motivation" Är Här
PRESS
19 aug
kl: 12:00

Normanis Hyllade Solodebut "motivation" Är Här

Nu är Normanis debutsingel "Motivation" här. Tillsammans med några av världens största musikmakare har "Motivation" skapats. Ilya, Max Martin, Savan Kotecha och Ariana Grande står på creditlistan.  Lyssna på "Motivation" här: http://smarturl.it/xMotivation "Motivation" är inte bara släppt som singel för streaming och download, den har också en tillhörande musikvideo som inte...

PRESS
19 aug
kl: 11:10

Veckans Konserter På Grönan V. 34-35

Konsertvecka 34 bjuder på fem grymma konserter där brittiska Bastille är först ut på Stora Scen redan ikväll, följt av irländska sensationen Hozier på tisdag. På onsdag gör Jireel sin Grönandebut och på torsdag kommer Movits! tillbaka för tredje gången. Veckan avslutas på absolut bästa sätt, när Sveriges souldrottning Seinabo Sey intar Stora Scen på fredag. Bastille...

Hitta oss på Facebook