Menu
Parham släpper sitt första album på fyra år,

Parham släpper sitt första album på fyra år, "Lev länge" ute nu!

21 apr kl: 16:53

Parham är tillbaka med sitt fulländade album ”Lev länge”, det första på fyra år. Efter att ha kickstartat 2023 med den dansanta ”Poppade en till” har han upprätthållit sina lyssnare med ny musik och ett nytt sound. På ”Som en sång” får vi höra en mer melankolisk Parham där han tar fram mer sång och i senaste låtsläppet ”Dum i huvet” hör vi honom mixa rap och techno. Dessa tre låtar är bara ett smakprov på vad som finns på albumet, ”Lev länge”, som finns att lyssna på nu.

”Lev länge” heter det kommande albumet, som också blir hans fjärde. Det handlar om en del observationer som Parham gjort under sin tid ifrån rampljuset. Han berättar att han kommit i insikt med hur han vill. Leva sitt liv, dvs bekvämt, länge och kärleksfullt. ”Jag försöker bjuda på lite historier i vanlig ordning men framför allt ha kul rent musikaliskt och prova göra nya saker genremässigt.”, säger han.

LYSSNA PÅ "LEV LÄNGE" HÄR.

Han fortsätter: ”Som många andra var jag rätt oinspirerad under början av pandemin, men framför allt ganska utmattad emotionellt. Jag gick igenom en breakup med ett ex, min mormor gick bort och jag blev ovän med en nära person i mitt liv som jag fick bryta med. Jag hade flyttat till Stockholm relativt nyligen också så jag kände mig lite vilsen och började ifrågasätta vad jag gjorde och vilka jag hade runt mig. Så jag slutade gå ut och försökte göra roliga saker för mig själv eller bara ta det lugnt för att sakta få tillbaka inspirationen till musiken.”

Albumets sound är väldigt blandat i jämförelse med tidigare projekt, framför allt att det är väldigt melodiöst. Det innehåller allt ifrån inspiration från rockballader och dansspår till trance blandat med baile-funk.

Parham tillägger: ”Det låter som att jag försöker vara odefinierbar, men det är inte medvetet, jag gör oftast bara vad jag känner för i stunden och som känns nytt för mig. Textmässigt försöker jag egentligen fortsätta att bjuda in lyssnaren till mitt liv och vad jag går igenom eller gått igenom den senaste perioden på olika sätt.”


Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad