Menu
Peter Jöback & Ola Salo på samma scen

Peter Jöback & Ola Salo på samma scen

24 aug kl: 08:00

Äntligen är det dags för fenomenen Peter Jöback och Ola Salo att stå på samma scen. Tillsammans kommer de att spela huvudrollerna, Jesus och Judas, i den hyllade rockmusikalen Jesus Christ Superstar som skrevs 1970 av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice. Det blir en landsomfattande arenaturné under våren 2022 med Sverigepremiär den 4 februari och presenteras av Live Nation och United Stage. Biljetterna släpps den 27 augusti kl 10.00 via livenation.se.

Peter Jöback och Ola Salo har under decennier hyllats för sin musikaliska begåvning. De har båda skördat stora musikaliska framgångar genom åren och anses idag vara två av Sveriges främsta artister. De har tidigare endast gjort ett gemensamt framträdande i Melodifestivalens andra chansen 2015, ett oerhört uppskattat och hyllat artistnummer. Nu ska de för första gången uppträda tillsammans i en stor produktion. Peter Jo?back go?r rollen som Jesus och Ola Salo, som tidigare spelat rollen som Jesus i flera uppsättningar av Jesus Christ Superstar ikla?r sig denna gång rollen som Judas.

Uppsättningen av Jesus Christ Superstar blir därför en unik musikalisk sammansättning där två av landets främsta artister, tillsammans med stor ensemble, möts i en föreställning som är specialanpassad för de stora arenorna. En uppsättning som saknar tidigare jämförelser.

-Jag har länge velat göra just Jesus Christ Superstar. Ett av musikteaterhistoriens bästa verk. Nu dök så äntligen tillfället upp vilket känns helt fantastiskt, inte minst med tanke på att jag ska få göra det här tillsammans med Ola, säger Peter Jöback.

-För mig som spelat rollen som Jesus i flera uppsättningar känns det som en mycket spännande utmaning att ikläda mig rollen som Judas. Det är faktiskt en dröm jag haft ända sedan tonåren. Judas i Jesus Christ Superstar är en fantastisk roll som har några av musikalhistoriens bästa låtar. Det känns oerhört kul att få göra detta med Peter. Våra banor har snirklat sig runt varandra i flera årtionden, nu ska vi äntligen få mötas på scen i samma föreställning. Dessutom är jag helt övertygad om att Peter kommer göra Jesusrollen med bravur, säger Ola Salo.

Jesus Christ Superstar skrevs 1970 som en rockopera av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice. Genom åren har Jesus Christ Superstar framgångsrikt spelats runt om i världen i såväl opera- som musikalformat. För regi och iscensättning står den erkända regissören Fredrik ”Benke” Rydman.

Turnéplan 2022:
Helsingfors, Hartwall Arena: 28–29 januari
Karlstad, Löfbergs Arena: 4–5 februari
Växjö, Vida Arena: 11–12 februari
Malmö, Malmö Arena: 18–19 februari
Linköping, SAAB Arena: 25–26 februari
Sandviken, Göransson Arena: 4–5 mars
Göteborg, Scandinavium: 11–12 mars
Stockholm, Avicii Arena: 18–19 mars

Biljettsläpp 27 augusti kl 10.00 via livenation.se

För mer information, vänligen kontakta:
Rebecca Foss, Presskontakt Micael Bindefeld AB
Rebecca.foss(Snabel)bindefeldab.se
+46 70 736 08 00

Filip Jarl, Presskontakt Micael Bindefeld AB
Filip.jarl(Snabel)bindefeldab.se
+46 70 736 08 00

För övriga frågor
Emilie Olsson Lignell, Live Nation
emilie.lignell(Snabel)livenation.se
+46 73 048 25 81

För pressbilder klicka här.

Biografi:

Peter Jöback
Peter Jöback är en av våra mest mångsidiga artister; sångare, skådespelare, låtskrivare och musikalstjärna med världen som arbetsfält. Senast i den ikoniska huvudrollen i ”The Phantom of the Opera” både i Londons West End och på Broadway dit han även handplockades till musikalens 30-årsjubileum i New York. I Peters miljonsäljande skivkatalog finns flera låtklassiker och samarbeten med bl.a Sia, Kate Pierson, Frisk & Mattson och Annika Norlin. Nyss fyllda 50 år firar Peter 40 mycket framgångsrika år på scenen.

Ola Salo
Ola Salo är mest känd som sångare och låtskrivare i The Ark. Han har även spelat roller i en rad musikaler, Däribland rollen som Robert i Kristina från Duvemåla (inhoppare för Peter Jöback), titelrollen i Hedwig and The Angry Inch på Göta Lejon 2016 samt inte minst rollen som Jesus i ett flertal uppsättningar av Jesus Christ Superstar mellan 2008 och 2017 där han även stått för den nya svenska översättningen.

Fredrik ”Benke” Rydman
Fredrik ”Benke” Rydman är en av våra mest erkända koreografer, dansare och regissörer. Fredrik är utbildad vid Balettakademin och efter sina studier var han med och startade den framgångsrika danskompaniet Bounce Streetdance Company. Fredrik är bland annat känd för att han tidigare regisserat musikalen Oliver på Göteborgsoperan, Macbeth på Stadsteatern och Sjunde Inseglet på Uppsala Stadsteater. Fredrik har även gjort koreografi till Snövit på Dansens hus, Svansjön och Nötknäpparen. Genom åren har Fredrik jobbat med artister som Måns Zelmerlöw, Eric Saade, Danny Saucedo, Avicii och Robyn.

Produktionsfakta:
Premiär: 28 januari 2022
Sverigepremiär: 4 februari 2022
Regi och iscensättning: Fredrik ”Benke” Rydman
Exekutiv producent: Patrick Froom, United Stage
Produktionsbolag: United Stage och Live Nation i samarbete med Really Useful Group Limited.

Källa

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad