Menu
Popsensationen Nea släpper singeln ”Cold Turkey” idag från kommande debutalbum

Popsensationen Nea släpper singeln ”Cold Turkey” idag från kommande debutalbum

25 aug kl: 08:00

Artisten & låtskrivaren Nea presenterar ny musik från kommande debutalbum. Idag släpps singeln ”Cold Turkey” - fjärde från albumet TRANSPARENT som väntas i november.

”Cold Turkey” är en lekfull käftsmäll.
Skriven av Nea, Joakim Åhlund (Charli XCX, Robyn, Sia), Cecilia Mix & Erik Hassle, samt producerad av Åhlund och Daniel Ledinsky (Shakira, Rihanna) - som även producerat stora delar av albumet.

"Cold Turkey spelar på dom mörkaste sidorna med att vara kär. När känslan av att aldrig vilja släppa taget om den andra personen går till sån överdrift att man påriktigt ALDRIG tänker släppa taget, tills döden skiljer oss åt litterally. Men med en stor dos självironi :)" - Nea.

"Cold Turkey" - lyssna här.

På debutalbumet TRANSPARENT har Nea och producent Daniel Ledinsky lyft in mycket live element i musiken och influerats av Neas personliga favoriter. 90-tals ikoner som No Doubt och Alanis Morissette, barndomsidolerna Fleetwood Mac och Dolly Parton mixat med samtida referenser som ger helheten ett modernt, beatigt sound. Tre singlar från albumet har redan presenterats - P3 A-listade ”A Lover Like Me” och singlarna ”Yes” och ”Imagine”.

Med 800 miljoner lyssningar som soloartist har Nea skördat stora framgångar i Sverige och internationellt. Hösten 2019 markerade starten då debutsingeln ”Some Say” släpptes och blev en direkt megahit. Som radioetta i Sverige samt i flera länder i Europa och klättrandes på topplistor över hela världen var den en av de största exportlåtarna år 2020, som idag har över en halv miljard spelningar på Spotify. Sedan dess har Nea släppt en debut-EP inkl. singlarna ”Dedicated” och ”Drunk Enough To”, Grammis- och P3 Guldnominerats och tog tidigare i år emot Regeringens musikexportpris för extraordinära prestationer. Som låtskrivare är Nea allmänt ansedd att vara en av Sveriges främsta och har jobbat med några av de största popstjärnorna. Under våren medverkade hon i SVT programmet Songland som expertlåtskrivare.

“Cold Turkey” släpps via Milkshake / Sony Music.

Nea på Spotify I Instagram I TikTok I Youtube

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad