Pressinbjudan: Välkommen Till Skolforum Och Framtidens Lärande

Pressinbjudan: Välkommen Till Skolforum Och Framtidens Lärande
25 okt kl: 20:20

Pressinbjudan: Välkommen Till Skolforum Och Framtidens Lärande


Välkommen att bevaka Skolforum och Framtidens Lärande 29-30 oktober, en nationell mötesplats för svensk skola.

Årets tema är jämställdhet och arrangemanget bjuder på två dagar med mässa, inspirerande föreläsningar, workshops och aktiviteter.

Några spännande programpunkter:

Guldäpplet 2018 - årets vinnare av lärarpriset Guldäpplet presenteras
Prisutdelare: Mark Levengood
Guldäpplet är ett lärarstipendium som delas ut till en eller flera lärare som förnyat sitt sätt att lära ut med stöd av IT i sin egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor. Priset består av ett stipendium på 25.000 kr och ett vackert glasäpple med inläggning i äkta guld. (29 oktober klockan 11.00, Södra scenen)

Reality check - Sveriges första app mot rasism
I februari lanserades en app som bygger på elevers berättelser om rasism i Sverige. Ett samtal om hur appen skapades och om hur den kan vara ett viktigt verktyg mot rasism och främlingsfientlighet. Reality check är ett samarbete mellan Teskedsorden, Mångkulturellt centrum och Anna Lindh-stiftelsens svenska nätverk med stöd från MUCF och Arvsfonden. Målgrupp är ungdomar i åldern 13-19 år. Det finns en lärarhandledning till appen. (29 oktober klockan 10.30-11.10, Norra scenen)

Utdelning av SLFF:s läromedelsförfattarpris Lärkan och debutantpris Lärkungen
Prisutdelare: Gymnasie- och Kunskapsminister Anna Ekström
Sveriges Läromedelsförfattares Förbund, SLFF, delar ut de båda prestigefyllda priserna Lärkan och Lärkungen på Skolforum. Lärkan delas ut i kategorierna Förskola, Lågstadium, Mellanstadium, Högstadium, Gymnasium samt Högskola/Universitet. (29 oktober klockan 13.00-13.50, Östra scenen)

"Härskarteknik - den fula vägen till makt"
Retorikexperten Elaine Eksvärd delar med humor och värme med sig av verktygen för att hantera besvärliga personer snyggt och förmågan att sätta fingret på subtila härskartekniker i sin föreläsning Härskarteknik - den fula vägen till makt. (30 oktober klockan 10.00-10.45, Östra scenen)

Engagemang på jobbet - för det är inte tanken som räknas
Föreläsningen berör på ett humoristiskt och engagerande sätt den forskning som gjorts på ämnet arbetsglädje och medarbetarskap. Ami Hemviken inspirerar deltagarna att hitta sina nycklar till såväl glädje som uthållighet i skolan. (30 oktober klockan 13.20-14.10, sal C8)

Om medieborgare, unga och demokratin
Anette Novak, som nyligen utsågs av regeringen till ny direktör och chef för Statens medieråd, föreläser om Om medieborgare, unga och demokratin. (30 oktober klockan 13.00-13.25, Södra scenen) 

"Be A Genius! Om jämställdhet i praktiken"
Föreläsnings- och prisbelönta jämställdhetsexperten Johanna Lundin har en lång erfarenhet av att jobba för en jämställd skola, nu tar hon sig an Skolforums publik med föreläsningen Be A Genius! Om jämställdhet i praktiken. (30 oktober klockan 12.15-13.05, sal C8) 

Ta del av det fullständiga programmet under Skolforum här.

Ackreditering

Stockholmsmässan har ett nytt ackrediteringssystem från och med hösten 2017. Det betyder att du, personligen, måste registrera ett konto via ackrediteringslänken nedan. Samma konto används sedan vid dina nästkommande ansökningar till Stockholmsmässans event. Om din ansökan blir godkänd får du en QR-kod till den angivna mailadressen som du antingen skriver ut eller sparar i telefonen för att scanna på plats i Stockholmsmässans presscenter. Då får du ditt presskort/parkeringstillstånd utskrivet.
Har du problem att med det nya systemet ber vi dig att använda webbläsarna Google Chrome eller Firefox alternativt att klicka på "Problem med inloggningen".

Ackreditera dig här »
Frågor angående ackreditering skickas till: press(Snabel)stockholmsmassan.se

Presscenters öppettider:
Måndag: 8.30-16.30
Tisdag: 8.30-16.30

För mer information besök www.skolforum.com eller kontakta:
Magnus Eriksson, projektledare Skolforum, magnus.eriksson(Snabel)stockholmsmässan.se, 08-749 43 30
Carolina Ekman, pressansvarig Stockholmsmässan, carolina.ekman(Snabel)stockholmsmassan.se, 08-749 41 35

Skolforum är Nordens största mötesplats för lärare, skolledare och skolutveckling. Bakom Skolforum står Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Svenska Läromedel. Skolforum pågår 29-30 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö.
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Lamix Släpper Video Till
PRESS
26 jun
kl: 12:10

Lamix Släpper Video Till "designer" Feat. Ant Wan

KOLLA: https://videos.lnk.to/Designer Nyligen släppte Lamix singeln Designer feat. Ant Wan som gick in på plats 37 på Topp 50 Spotify och har hittills stremats över 1.1 miljoner gånger. Idag släpps videon till singeln som är regisserad av danska produktionsbolaget Blonde Media (Sivas, NODE, Fouli, FOOL mfl). Just nu är Lamix ute på sommarturné och nästa stopp blir på hemmaplan under...

Bild på Universities And Funders Share Cost Of Open Access Publishing In New Agreement
PRESS
25 jun
kl: 09:30

Universities And Funders Share Cost Of Open Access Publishing In New Agreement

Higher Education Institutions (HEIs) and research funding organisations should share the costs of scholarly publishing. This is one of the National Library of Sweden's recommendations in aiming towards a system of immediate access to scholarly publishing. In a new pilot agreement, it becomes reality. The Swedish Research Council, Formas, Forte and Vinnova fund 50 percent of the cost of...

Bild på Lärosäten Och Finansiärer Delar På Kostnaden I Nytt Avtal Om Öppet Tillgänglig Publicering
PRESS
25 jun
kl: 09:30

Lärosäten Och Finansiärer Delar På Kostnaden I Nytt Avtal Om Öppet Tillgänglig Publicering

Lärosäten och forskningsfinansiärer bör dela på kostnaden för vetenskaplig publicering. Det är en av Kungliga bibliotekets (KB) rekommendationer för arbetet mot ett öppet tillgängligt vetenskapligt publiceringssystem. I ett nytt pilotavtal blir det verklighet. Vetenskapsrådet, Formas, Forte, och Vinnova finansierar 50 procent av kostnaden för publicering i Springer Natures helt öppet...

Bild på Andreas Weise Åker Ut På Sin Första Egna Turné I Höst!
PRESS
25 jun
kl: 07:20

Andreas Weise Åker Ut På Sin Första Egna Turné I Höst!

Vinnaren av Stjärnornas Stjärna 2019 heter Andreas Weise, en modern artist med rötterna i den traditionella swing- och soulmusiken. Nyligen släpptes singeln "My Love Runs Deep" och i höst åker han ut på sin första egna turné "Nära ANDREAS WEISE". Biljetterna släpps den 27 juni kl. 10.00. Efter vinsten i Stjärnornas Stjärna så har Andreas Weise inte direkt legat på latsidan. Han...

Bild på Magiska Sommarkvällar Med Emil Jensen
PRESS
24 jun
kl: 20:30

Magiska Sommarkvällar Med Emil Jensen

Med åtta album, fyra böcker, mängder av föreställningar och oräkneliga timmar radioprogram i kappsäcken åker Emil Jensen ut i Sommarsverige. Förra året släppte Emil sitt senaste album "En gemensam galning". Föreställningen med samma namn spelades för utsålda hus under hösten och våren. I snart femton år har Emil Jensen skapat ordmagi. I musiken, i böckerna, i radio och på...


Bild på Ed Sheeran Avslöjar Alla Gästartister På Kommande Albumet
PRESS
24 jun
kl: 17:10

Ed Sheeran Avslöjar Alla Gästartister På Kommande Albumet "no.6 Collaborations Project"

Den brittiska världsartisten Ed Sheeran släpper sitt nya album "No.6 Collaborations Project" den 12 juli. Tidigare har han hintat om artistsamarbeten på samtliga 15 låtar och nu har han avslöjat samtliga artister för respektive låt. Med på listan finns några av Sheerans personliga favoritartister som bland andra Cardi B, Camila Cabello, Khalid, Eminem, Travis Scott, Justin Bieber, Bruno...

Bild på Ariodante Sommarens Opera På Drottningholmsteatern
PRESS
24 jun
kl: 13:20

Ariodante Sommarens Opera På Drottningholmsteatern

I dag börjar repetitionerna av Händels Ariodante som har premiär på Drottningholms Slottsteater den 3 augusti. I titelrollen hörs den internationella operastjärnan Ann Hallenberg. Ann Hallenberg är Artist in Residence på Drottningholmsteatern. Hon har en lång relation till den historiska scenen och sjöng senaste här i en konsert år 2014. - Det känns helt fantastiskt att komma...

Hitta oss på Facebook