Pressinbjudan: Välkommen Till Skolforum Och Framtidens Lärande

Pressinbjudan: Välkommen Till Skolforum Och Framtidens Lärande
25 okt kl: 20:20

Pressinbjudan: Välkommen Till Skolforum Och Framtidens Lärande


Välkommen att bevaka Skolforum och Framtidens Lärande 29-30 oktober, en nationell mötesplats för svensk skola.

Årets tema är jämställdhet och arrangemanget bjuder på två dagar med mässa, inspirerande föreläsningar, workshops och aktiviteter.

Några spännande programpunkter:

Guldäpplet 2018 - årets vinnare av lärarpriset Guldäpplet presenteras
Prisutdelare: Mark Levengood
Guldäpplet är ett lärarstipendium som delas ut till en eller flera lärare som förnyat sitt sätt att lära ut med stöd av IT i sin egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor. Priset består av ett stipendium på 25.000 kr och ett vackert glasäpple med inläggning i äkta guld. (29 oktober klockan 11.00, Södra scenen)

Reality check - Sveriges första app mot rasism
I februari lanserades en app som bygger på elevers berättelser om rasism i Sverige. Ett samtal om hur appen skapades och om hur den kan vara ett viktigt verktyg mot rasism och främlingsfientlighet. Reality check är ett samarbete mellan Teskedsorden, Mångkulturellt centrum och Anna Lindh-stiftelsens svenska nätverk med stöd från MUCF och Arvsfonden. Målgrupp är ungdomar i åldern 13-19 år. Det finns en lärarhandledning till appen. (29 oktober klockan 10.30-11.10, Norra scenen)

Utdelning av SLFF:s läromedelsförfattarpris Lärkan och debutantpris Lärkungen
Prisutdelare: Gymnasie- och Kunskapsminister Anna Ekström
Sveriges Läromedelsförfattares Förbund, SLFF, delar ut de båda prestigefyllda priserna Lärkan och Lärkungen på Skolforum. Lärkan delas ut i kategorierna Förskola, Lågstadium, Mellanstadium, Högstadium, Gymnasium samt Högskola/Universitet. (29 oktober klockan 13.00-13.50, Östra scenen)

"Härskarteknik - den fula vägen till makt"
Retorikexperten Elaine Eksvärd delar med humor och värme med sig av verktygen för att hantera besvärliga personer snyggt och förmågan att sätta fingret på subtila härskartekniker i sin föreläsning Härskarteknik - den fula vägen till makt. (30 oktober klockan 10.00-10.45, Östra scenen)

Engagemang på jobbet - för det är inte tanken som räknas
Föreläsningen berör på ett humoristiskt och engagerande sätt den forskning som gjorts på ämnet arbetsglädje och medarbetarskap. Ami Hemviken inspirerar deltagarna att hitta sina nycklar till såväl glädje som uthållighet i skolan. (30 oktober klockan 13.20-14.10, sal C8)

Om medieborgare, unga och demokratin
Anette Novak, som nyligen utsågs av regeringen till ny direktör och chef för Statens medieråd, föreläser om Om medieborgare, unga och demokratin. (30 oktober klockan 13.00-13.25, Södra scenen) 

"Be A Genius! Om jämställdhet i praktiken"
Föreläsnings- och prisbelönta jämställdhetsexperten Johanna Lundin har en lång erfarenhet av att jobba för en jämställd skola, nu tar hon sig an Skolforums publik med föreläsningen Be A Genius! Om jämställdhet i praktiken. (30 oktober klockan 12.15-13.05, sal C8) 

Ta del av det fullständiga programmet under Skolforum här.

Ackreditering

Stockholmsmässan har ett nytt ackrediteringssystem från och med hösten 2017. Det betyder att du, personligen, måste registrera ett konto via ackrediteringslänken nedan. Samma konto används sedan vid dina nästkommande ansökningar till Stockholmsmässans event. Om din ansökan blir godkänd får du en QR-kod till den angivna mailadressen som du antingen skriver ut eller sparar i telefonen för att scanna på plats i Stockholmsmässans presscenter. Då får du ditt presskort/parkeringstillstånd utskrivet.
Har du problem att med det nya systemet ber vi dig att använda webbläsarna Google Chrome eller Firefox alternativt att klicka på "Problem med inloggningen".

Ackreditera dig här »
Frågor angående ackreditering skickas till: press(Snabel)stockholmsmassan.se

Presscenters öppettider:
Måndag: 8.30-16.30
Tisdag: 8.30-16.30

För mer information besök www.skolforum.com eller kontakta:
Magnus Eriksson, projektledare Skolforum, magnus.eriksson(Snabel)stockholmsmässan.se, 08-749 43 30
Carolina Ekman, pressansvarig Stockholmsmässan, carolina.ekman(Snabel)stockholmsmassan.se, 08-749 41 35

Skolforum är Nordens största mötesplats för lärare, skolledare och skolutveckling. Bakom Skolforum står Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Svenska Läromedel. Skolforum pågår 29-30 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö.
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Ta Med Sticklingar Och Gå Gratis På Trädgårdsmässan
PRESS
18 mar
kl: 13:20

Ta Med Sticklingar Och Gå Gratis På Trädgårdsmässan

Växtbytartrenden har aldrig varit hetare än nu och intresset för sticklingsodlingar ökar. På Trädgårdsmässans sista dag 24 mars är alla sticklingsentusiaster välkomna att byta till sig nya spännande växter. De 100 första som tar med sig tre sticklingsodlingar kommer in gratis på mässan. Odlingstrenden blommar och fenomenet att köpa eller byta växter och fröer med varandra...

Bild på Äventyr, Vildmark Och Proffsens Filmskola - Höjdpunkterna På Årets Explore Outdoor
PRESS
18 mar
kl: 13:20

Äventyr, Vildmark Och Proffsens Filmskola - Höjdpunkterna På Årets Explore Outdoor

Renata Chlumska, Ola Skinnarmo och Fredrik Hjorth är några av äventyrsprofilerna på årets Explore Outdoor. Hör Renata Chlumska berätta om sina tankar om risker och säkerhet - ett av många föredrag. Överlevnadsteknik i vildmarken och proffsens bästa foto- och filmtips är andra höjdpunkter på årets Explore Outdoor på Stockholmsmässan den 22-24 mars. Explore Outdoor vänder sig...


Bild på John Lundvik 1:a På Alla Listor I Sverige!
PRESS
15 mar
kl: 18:20

John Lundvik 1:a På Alla Listor I Sverige!

Succén fortsätter! John Lundviks "Too Late For Love" toppar alla listor i landet! Samtidigt som han vann Melodifestivalen 2019 vann John Lundvik svenska folkets hjärtan och hiten "Too Late For Love" ligger nu 1:a på alla listor. #1 på Spotifys topplista (sedan dagen låten släpptes den 23 februari) #1 på radio airplay #1 på iTunes #1 på Apple Music #1 på Singellistan #1 på...

Bild på Vad Kostar Den Vetenskapliga Publiceringen?
PRESS
15 mar
kl: 18:10

Vad Kostar Den Vetenskapliga Publiceringen?

Kungliga biblioteket (KB) har sammanställt kostnaderna för prenumerationer på e-tidskrifter och e-böcker samt publicering av forskningsartiklar i Sverige. I den pågående omställningen till ett öppet tillgängligt publiceringssystem är det viktigt att få en helhetsbild av lärosätenas utgifter. Det blir allt dyrare att prenumerera på vetenskapliga tidskrifter. Samtidigt ökar...

Bild på Vinnarna I Vinordic Wine Challenge 2019 Avslöjas
PRESS
15 mar
kl: 13:50

Vinnarna I Vinordic Wine Challenge 2019 Avslöjas

Tisdag 26 mars avslöjas vinnarna i Vinordic Wine Challenge vid en prisceremoni på Portal Restaurant. Det är årets mest prisvärda viner i Systembolagets sortiment som koras, indelade i tolv kategorier. Ny kategori för i år är Alkoholfria fruktdrycker. Vinordic Wine Challenge går ut på att finna Sveriges mest prisvärda viner. Vinerna tävlar i olika tävlingskategorier och prisklasser....

Bild på Årets Balkonger - Se Nio Gröna Sommardrömmar På Trädgårdsmässan
PRESS
15 mar
kl: 13:50

Årets Balkonger - Se Nio Gröna Sommardrömmar På Trädgårdsmässan

Små träd, blommande perenner eller närodlade grönsaker? Se smarta och kreativa lösningar för balkongen. Bli inspirerad av nio drömbalkonger på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar 21-24 mars. Årets balkonger är en återkommande publikfavorit på Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan. Vinnarna koras dels med hjälp av en expertjury och dels med hjälp av besökarnas...

Bild på Laleh Bryter Ny Mark Med Singeln
PRESS
15 mar
kl: 13:30

Laleh Bryter Ny Mark Med Singeln "knock Knock" - Ute Idag

Lalehs vårsprudlande "Tack Förlåt" fick ett varmt välkomnande och nu släpper en av Sveriges mest älskade artister nästa singel. "Knock Knock" heter den och med en skön rytmik och säregen känsla får vi ett spännande sound som vi aldrig tidigare hört från Laleh. Idag den 15 mars släpps "Knock Knock" och vårens singlar är det första vi får höra från albumet (vars titel ännu...

Hitta oss på Facebook