Menu
NY SINGEL.

NY SINGEL. "1976" - VOCAL LONER släpper låt inspirerad av Barbara Streisand och Kris Kristoffersons kultfilm "A Star is Born"

25 feb kl: 08:30

Det första alstret vi hörde från VOCAL LONER var en tolkning av The Beatles melankoliska "Eleanor Rigby". Debutsingeln följdes kort därefter upp med den egenkomponerad "man on the moon". Båda låtarna har fått fina lovord och adderats på många spellistor, inte minst utanför Sveriges gränser. Nu är VOCAL LONER tillbaka med sin tredje singel. Låten har fått titeln "1976" och kan beskrivas som en tragisk kärlekshistoria.

- Mycket av inspirationen är hämtad från filmen "A Star is Born". Jag berättar en historia om en man som blev kär i en tjej som stod i publiken under ett av hans gig, om deras förhållande som följde, och till slut om deras undergång efter år av en destruktiv livsstil fylld av depression och missbruk, berättar VOCAL LONER.

Bakom artistnamnet VOCAL LONER finner vi mångfacetterade Michelle från Stockholm, en 19-årig ickebinär konstnärssjäl som inspireras av artister som Simon & Garfunkel, dodie och David Bowie. I januari 2022 släppte Michelle sin första singel under namnet VOCAL LONER, och är nu alltså aktuell med singeln "1976". Det tog dock ett tag innan VOCAL LONER hittade rätt titel till låten. Först så byggde den på en fascination för året 1976 i allmänhet, men sedan blev anledningen mer tydlig.

- 1976 var ett bra musikår. Till exempel så släpptes ett av mina favoritalbum, "A Day at the Races av Queen", då. Och även Blondies självbetitlade debutalbum samt Eagles "Hotel California". Efter att ha insett att nyinspelningen av "A Star is Born" (med Barbara Streisand och Kris Kristofferson i huvudrollerna) kom ut 1976, så kändes det väldigt passande att låten skulle få titeln efter just det året, säger VOCAL LONER.

LYSSNA på "1976" här. <<<

Följ VOCAL LONER på Instagram och Spotify.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad