Royal Bloods Andra Album "how Did We Get So Dark?" Släpps Den 16:e Juni!

Royal Bloods Andra Album
13 apr kl: 22:59

Royal Bloods Andra Album "how Did We Get So Dark?" Släpps Den 16:e Juni!


Efter succén med deras självbetitlade debutalbum blev Royal Blood det största genombrottet inom rock i Storbritannien 2014. Den 16 juni kommer bandets högst efterlängtade andra album "How Did We Get So Dark?" via Warner Music. Deras första singel från albumet heter "Lights Out" och finns ute nu.

Royal Bloods genombrott var enormt. Debutalbumet var det snabbast sålda rockalbumet på 3 år. Dem hamnade #1 i Storbritannien, Topp 20 på listorna i 12 länder och har sålt över en miljon album. Innan de visste ordet av det uppträdde dem på det populära radioprogrammet Howard Stern och öppnade för Foo Fighters på deras turné 2015. Bandet vann även priser från Kerrang!, NME, Q samt Best British Band på BRIT-Awards 2015.

Nya albumet "How Did We Get So Dark?" innehåller 10 låtar och spelades in i Brighton, Hollywood, Los Angeles och Nashville. Royal Blood gillar att experimentera med sitt maffiga sound och att ta ett steg tillbaka när de skapar sin musik för att ge den maximalt med utrymme och effekt. Albumet har influerats av sångaren/basisten Mike Kerrs erfarenheter sedan bandets genombrott.

Bandets trummis, Ben Thatcher, spenderade 6 veckor tillsammans med producenten Jolyon Thomas i en studio som såg ut som en amerikansk diner i Bryssel. "How Did We Get So Dark?" färdigställdes i London med producenten Tom Dalgety, som även jobbade med bandet på deras debutalbum.

Albumets första singel "Lights Out" höjer ribban från deras tidigare låtar med Thatchers rytmiska, grooviga trumspel tillsammans med Kerrs unika och innovativa bas riff som tagits till en ny nivå. Deras patenterade två-manna artilleri av noggrant konstruerad aggression dominerar albumet, särskilt i låten "I Only Lie When I Love You", som påminner fansen om kraften i deras unika riff och vassa refränger. Det säregna soundet av Royal Blood framhävs mer än någonsin, särskilt i det massiva introt till låten "Hook, Line & Sinker" men också i det intensiva avslutet av "Looks Like You Know".

Även om albumet visar ett mer raffinerat melodiskt sound så finns det stunder som uppfyller bandets vision att skapa låtar som ger nya dimensioner till deras konserter. "Don't Tell" är prydd med Kerrs falsetto och en mer avskalad ton med hypnotisk effekt, i kontrast till deras energifyllda "Where Are You Now?" som sticker ut från allt annat i deras katalog. Bandets musikaliska inslag har även breddats och på nya albumet använder de sig utav piano eller keyboard på fyra utav låtarna, en utav dessa är albumets avslutande spår "Sleep".

Royal Blood kommer att turnera på festivaler i sommar. De kommer att starta turnén på The Governors Ball i New York City i juni och avslutas med två datum på Japans Summer Sonic Festival i augusti. Bandet har bekräftade spelningar på Glastonbury i Storbritannien och kommer headlinea Eden Sessions 22 juni.

"How Did We Get So Dark?" består av följande låtar:

1. How Did We Get So Dark?
2. Lights Out
3. I Only Lie When I Love You
4. She's Creeping
5. Looks Like You Know
6. Where Are You Now?
7. Don't Tell
8. Hook, Line & Sinker
9. Hole In Your Heart
10. Sleep


Website: https://wbr.ec/rb_website

Spotify: https://wbr.ec/rb_spotify

Facebook: https://wbr.ec/rb_facebook

Twitter: https://wbr.ec/rb-twitter

Soundcloud: https://wbr.ec/rb_soundcloud

Instagram: https://wbr.ec/rb_instagram
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Welcome Concerts & Flustret Presenterar Stolt: Mange Schmidt & Gäster Till Flustret!
PRESS
20 jul
kl: 08:20

Welcome Concerts & Flustret Presenterar Stolt: Mange Schmidt & Gäster Till Flustret!

Welcome Concerts & Flustret presenterar stolt:


Mange Schmidt & Gäster till Flustret!

Fredag den 1:a september samlar Mange Schmidt sina närmaste vänner för vad som kommer vara sommarens fetaste fest och konsert.

Tillsammans med bland andra Petter, Thomas Rusiak, Dj Sleepy, Eye-N-I, Masayah (Mogge), Vanessa Falk, Janne Schaffer, Örjan Högberg (Fläskkvartetten) & Miss Inga intar Mange Flustrets Trädgård för att summera sin karriär hittills i en grym hitkavalkad.

Det blir en exklusiv "one off" på Flustret, den enda konserten i sitt slag i Sverige. Konserten sammanfaller med 10-årsjubileet av Manges stora hit "Giftig". Lagom till konserten kommer även Mange Schmidts nya hit "Heezahoe", som släpps 11 augusti.

- Jag tyckte det var dags att summera min karriär so far, jag började spåna med Jonas Curling när vi spelade på Flustret i våras och sen växte idén mer och mer. Det ska bli grymt att stå på scenen igen i Uppsala, nu tillsammans med Petter, Rusiak, Sleepy & Co. Att Janne Schaffer och Örjan Högberg är med känns supercoolt säger Mange Schmidt.

Biljetterna till Mange Schmidt & Gäster släpps tisdagen den 25 juli kl. 09:00.

Varmt välkomna!

MANGE SCHMIDT & GÄSTER
Datum: Fredag 1 september
Plats: Flustrets Trädgård
Öppnar: 19:00
På scen: 21:00
Biljettsläpp: 25 juli kl 09:00 via Tickster.com

Mange Schmidt:

Mange Schmidt är ... Klicka för att läsa mer

Bild på Världsstjärnan Steve Aoki Släpper Hiphop Influerade Albumet
PRESS
21 jul
kl: 11:10

Världsstjärnan Steve Aoki Släpper Hiphop Influerade Albumet "steve Aoki Presents: Kolony"

Aoki, som är en av världens främsta DJ:s och artister, står bakom succélåtar som "Back 2 U", "Love it When You Cry" samt "Just Hold On" med One Direction-medlemmen Louis Tomlinson. Nu släpper han hiphop influerade albumet "KOLONY".

"When I was in the studio working on this project or a song with someone that made it to the album, they brought their own crew, and I'd turn around and be like, 'this squad is like a colony," säger Aoki om hur titeln kom att bli just "Kolony".

"We're like a colony, because it just felt like the energy in the room was more vibrant. It was a lot of energy from people flowing from the studio, and I loved that think-tank, that group collaboration, and spirit," fortsätter Aoki.

Plattan "KOLONY" markerar Aokis första ansats till att producera rap-och hiphop influerad musik, och har kommit till att bli något som, enligt honom själv, "bygger broar" mellan musikgenrerna EDM och hiphop/rap. Resultatet är klassisk EDM-musik med stora anthems som drivs av hiphop-lyrik från några av dagens mest framstående rappare så som, Lil Uzi Vert och Lil Yachty, Migos, 2 Chainz, och Gucci Mane.

"I'm definitely an artist that likes to cross out of the lines, color outside of the lines, working with all sorts of different genres," säger Aoki om att jobba med flertalet typer ... Klicka för att läsa mer

Bild på Stockholm Pride Avslutas På Gröna Lund
PRESS
16 jul
kl: 16:40

Stockholm Pride Avslutas På Gröna Lund

Stockholm Pride inleds den 31 juli och en av nyheterna för i år är att man kommer avsluta hela festivalveckan med en familjedag på Gröna Lund söndagen den 6 augusti. Familjedagen går i regnbågens tecken där besökarna bjuds på en avslutningsgala på Stora Scen kl. 18.00 med bland andra Anne-Lie Rydé, Magnus Carlsson, Marlene, Rickard Söderberg, Thomas Sekelius och Åsa Jinder.

Stockholm Pride är en årligen återkommande festival i Stockholm vars syfte är att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Under festivalveckan pågår aktiviteter runt om i hela Stockholm, men nytt för i år är att veckan avslutas med en familjedag i regnbågens alla färger söndagen den 6 augusti på Gröna Lund. Familjedagen är ett samarbete mellan Stockholm Pride och Gröna Lund och är en dag som ska markera allas lika värde och rätt till ett liv i trygghet, oavsett vem man är.

- Stockholm Pride lägger stor vikt vid att festivalen ska vara för alla i samhället. Därför känns det jättekul att kunna lägga avslutningsdagen på Gröna Lund, en plats som de flesta stockholmare har en självklar relation till, säger Stockholm Prides ordförande Haydar Adelson.

- Stockholm Pride är en av årets viktigaste angelägenheter för alla stockholmare. ... Klicka för att läsa mer

Bild på Ida Falk Winland Möter Världsdirigenten Marc Minkowski På Drottningholmsteatern Den 12 Augusti.
PRESS
20 jul
kl: 09:30

Ida Falk Winland Möter Världsdirigenten Marc Minkowski På Drottningholmsteatern Den 12 Augusti.

Ida Falk Winland, svensk sopran med spirande internationell karriär möter den franske dirigenten Marc Minkowski i en exklusiv sommarkonsert tillsammans med Drottningholmsteaterns orkester.

Ida Falk Winland är ofta på resande fot och sjunger på de stora världsscenerna, nu senast på Parisoperan, i rollen som Fiordiligi i Cosi fan tutte. Hennes bas är annars Göteborgsoperan där hon medverkar i minst en produktion om året. Konserten på Drottningholm är den första i Stockholm på länge, och ett efterlängtat tillfälle för alla stockholmare som vill lyssna på en av våra främsta sopraner. Ida Falk Winland och Marc Minkowski har tidigare arbetat tillsammans på La Fenice i Venedig. Konserten den 12 augusti blir ett kärt återseende.

-Det ska bli så kul att komma tillbaka till Drottningholmsteatern där jag inte sjungit på flera år! Det är alltid något speciellt med Drottningholm, säger Ida Falk Winland. Jättekul också att arbeta ihop med Marc Minkowski igen!

-Ida är en lysande artist och det är otroligt glädjande att vi lyckats sammanföra henne med Marc Minkowski för en konsert tillsammans med Drottningholmsteaterns orkester. Vi kan utlova en ljuvlig sommarkonsert i vår magiska teater med musik av mästarna Mozart och Haydn, säger Sofi Lerström, Teaterchef.

Konserten med Ida Falk Winland äger rum på Drottningholms Slottsteater den 12 augusti kl 19.30.

Mer om Ida Falk Winland
Ida Falk Winland inledde säsongen på GöteborgsOperan med ... Klicka för att läsa mer

Bild på
PRESS
19 jul
kl: 10:10

"nu Vill Vi Använda Gamification För Att Må Bättre"

Har du en app i din telefon som håller koll på din framsteg under löprundan, påminner dig om att dricka vatten eller ta en promenad, eller till och med håller koll på näringsvärde och kalorier i maten du äter?
Den digitala hälsotrenden bara fortsätter att öka, och allt fler upptäcker att gamification är ett effektivt sätt att få oss att förändra våra beteenden till det bättre. Den globala marknaden för gamification och hälsa förväntas öka med över 50% de närmsta fem åren.

Här är fyra favorit-appar på temat gamification och hälsa som hjälper dig komma tillbaks till jobbet som en ny människa:

Headspace

Lär dig meditera i sommar, det har aldrig varit enklare! I tio enkla steg guidar den här användarvänliga appen oss till en introduktion i mindfullness och meditation. Forskning visar att det både gör oss mer lugna och fokuserade och ökar vår kreativitet!

https://www.svd.se/forskare-mediterar-for-kreativitet

https://link.springer.com/article/10.1007/s12671-010-0017-2

https://modernpsykologi.se/2016/01/08/i-hjarnan-pa-en-munk/

Lifesum

Håll koll på både näringsvärde och kalorier i sommar. Gör testet som tar fram din unika hälsoprofil och ta del av recepten som anpassats just till dig. Om du loggar eller scannar in din mat och trä... Klicka för att läsa mer

Bild på Veckans Konserter På Grönan V. 29-30
PRESS
17 jul
kl: 09:40

Veckans Konserter På Grönan V. 29-30

Konsertvecka 29 bjuder på Fröken Elvis och Hanna Järver på Lilla Scen. I vecka 30 blir det både country och hårdrock i världsklass. Vi inleder veckan med Entombed A.D. på Lilla Scen, följt av Brad Paisley, Alice Cooper och Megadeth på Stora Scen.

Fröken Elvis uppträder måndagen den 17 juli kl. 20.00 på Lilla Scen.
Hanna Järver uppträder tisdagen den 18 juli kl. 20.00 på Lilla Scen.
Entombed A.D. uppträder måndagen den 24 juli kl. 20.00 på Lilla Scen.
Brad Paisley uppträder tisdagen den 25 juli kl. 20.00 på Stora Scen.
Alice Cooper uppträder torsdagen den 27 juli kl. 20.00 på Stora Scen.
Megadeth uppträder söndagen den 30 juli kl. 20.00 på Stora Scen.
För mer information eller ackreditering,kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com
KONSERTSOMMAREN 2017
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 250 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop eller på plats i våra kassor. Följande konserter återstår på Gröna Lund:
Fröken Elvis - 17 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Hanna Järver - 18 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Entombed ... Klicka för att läsa mer

Bild på Världens Första Event För Träning I Vr Sätts Upp I Sverige
PRESS
19 jul
kl: 15:50

Världens Första Event För Träning I Vr Sätts Upp I Sverige

Det digitala hälsoföretaget Great Clarity sätter tillsammans med Fitnessfestivalen upp Future Fitness Lab - världens första event dedikerat till träning i Virtual Reality (VR).

I december går traditionsenligt den stora Fitnessfestivalen av stapeln på Stockholmsmässan i Älvsjö. Årets upplaga är den 17e i ordningen. Nytt för i år är Future Fitness Lab, ett område på 500 kvadratmeter avsatt för träning i VR. Future Fitness Lab riktar sig till teknik- och träningsintresserade som vill prova det senaste inom fysisk aktivitet. Eventet anordnas för att inspirera till hur modern teknik kan ta vår träning och hälsa till nya nivåer.

- Vi har alltid försökt ligga i framkant när det gäller den digitala utvecklingen, och då känns det naturligt att vi nu fokuserar på det nyaste av allt, nämligen träning i VR, säger Ove Rytter, arrangör av Fitnessfestivalen.

- Besökare kommer att få prova en mängd nyheter. Vi visar upp VR-baserade träningsupplevelser som passar för hemmabruk men också upplevelser som kräver specialanpassade maskiner vilket vi tror kommer att finnas på de mest framåtlutade gymmen inom kort, berättar Johanna Gustafsson, VR-ansvarig på Great Clarity och projektledare för Future Fitness Lab.

Träning i VR betyder att man har på sig ett VR-headset och upplever att man är i en annan verklighet. Det kan handla om en uppkopplad spinningcykel eller ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter