Royal Bloods Andra Album "how Did We Get So Dark?" Släpps Den 16:e Juni!

Royal Bloods Andra Album
13 apr kl: 22:59

Royal Bloods Andra Album "how Did We Get So Dark?" Släpps Den 16:e Juni!


Efter succén med deras självbetitlade debutalbum blev Royal Blood det största genombrottet inom rock i Storbritannien 2014. Den 16 juni kommer bandets högst efterlängtade andra album "How Did We Get So Dark?" via Warner Music. Deras första singel från albumet heter "Lights Out" och finns ute nu.

Royal Bloods genombrott var enormt. Debutalbumet var det snabbast sålda rockalbumet på 3 år. Dem hamnade #1 i Storbritannien, Topp 20 på listorna i 12 länder och har sålt över en miljon album. Innan de visste ordet av det uppträdde dem på det populära radioprogrammet Howard Stern och öppnade för Foo Fighters på deras turné 2015. Bandet vann även priser från Kerrang!, NME, Q samt Best British Band på BRIT-Awards 2015.

Nya albumet "How Did We Get So Dark?" innehåller 10 låtar och spelades in i Brighton, Hollywood, Los Angeles och Nashville. Royal Blood gillar att experimentera med sitt maffiga sound och att ta ett steg tillbaka när de skapar sin musik för att ge den maximalt med utrymme och effekt. Albumet har influerats av sångaren/basisten Mike Kerrs erfarenheter sedan bandets genombrott.

Bandets trummis, Ben Thatcher, spenderade 6 veckor tillsammans med producenten Jolyon Thomas i en studio som såg ut som en amerikansk diner i Bryssel. "How Did We Get So Dark?" färdigställdes i London med producenten Tom Dalgety, som även jobbade med bandet på deras debutalbum.

Albumets första singel "Lights Out" höjer ribban från deras tidigare låtar med Thatchers rytmiska, grooviga trumspel tillsammans med Kerrs unika och innovativa bas riff som tagits till en ny nivå. Deras patenterade två-manna artilleri av noggrant konstruerad aggression dominerar albumet, särskilt i låten "I Only Lie When I Love You", som påminner fansen om kraften i deras unika riff och vassa refränger. Det säregna soundet av Royal Blood framhävs mer än någonsin, särskilt i det massiva introt till låten "Hook, Line & Sinker" men också i det intensiva avslutet av "Looks Like You Know".

Även om albumet visar ett mer raffinerat melodiskt sound så finns det stunder som uppfyller bandets vision att skapa låtar som ger nya dimensioner till deras konserter. "Don't Tell" är prydd med Kerrs falsetto och en mer avskalad ton med hypnotisk effekt, i kontrast till deras energifyllda "Where Are You Now?" som sticker ut från allt annat i deras katalog. Bandets musikaliska inslag har även breddats och på nya albumet använder de sig utav piano eller keyboard på fyra utav låtarna, en utav dessa är albumets avslutande spår "Sleep".

Royal Blood kommer att turnera på festivaler i sommar. De kommer att starta turnén på The Governors Ball i New York City i juni och avslutas med två datum på Japans Summer Sonic Festival i augusti. Bandet har bekräftade spelningar på Glastonbury i Storbritannien och kommer headlinea Eden Sessions 22 juni.

"How Did We Get So Dark?" består av följande låtar:

1. How Did We Get So Dark?
2. Lights Out
3. I Only Lie When I Love You
4. She's Creeping
5. Looks Like You Know
6. Where Are You Now?
7. Don't Tell
8. Hook, Line & Sinker
9. Hole In Your Heart
10. Sleep


Website: https://wbr.ec/rb_website

Spotify: https://wbr.ec/rb_spotify

Facebook: https://wbr.ec/rb_facebook

Twitter: https://wbr.ec/rb-twitter

Soundcloud: https://wbr.ec/rb_soundcloud

Instagram: https://wbr.ec/rb_instagram
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Esprit! På Drottningholms Slottsteater
PRESS
25 apr
kl: 20:29

Esprit! På Drottningholms Slottsteater

... Klicka för att läsa mer

Bild på Över 60 Konserter, 86 Danskvällar Och Sing-A-Long
PRESS
26 apr
kl: 15:19

Över 60 Konserter, 86 Danskvällar Och Sing-A-Long

Gröna Lunds säsong 2017 bjuder på underhållning i absolut världsklass. Internationella världsstjärnor som Elton John, Patti Smith och Bryan Ferry varvas med svenska storheter som Zara Larsson, Veronica Maggio och First Aid Kit. Dansbanan förbereds för över 80 danskvällar och det blir dessutom en ny barnföreställning med sing-a-long för hela familjen.


Vi kallar inte Gröna Lunds konsertsommar för "Sveriges längsta festival" för intet. Från 4 maj till 29 september bjuds publiken på över 60 konserter med alltifrån rock, pop, metal och punk till country, Elvis, hiphop och elektriskt. Musikälskaren gör klokt i att köpa Gröna Kortet för 250 kr, som ger fri entré till Gröna Lund hela sommaren, inklusive alla konserter. I år får tivolit bland annat besök av Elton John, Patti Smith, Alice Cooper, Zara Larsson, Magnus Uggla, Veronica Maggio, The Hives, First Aid Kit, Bad Religion och Slayer, för att bara nämna några.

86 danskvällar med dansband, tango och salsa på Gröna Lunds anrika Dansbana
Gröna Lunds dansbana har roat generationer genom tiderna, och i år blir inget undantag. 86 danskvällar är inbokade, där onsdagar och torsdagar är dedikerade till dansbanden, medan fredagarna går i tangons tecken och lördagar och söndagar bjuder på salsa.

Ny barnföreställning med sing-a-long för hela familjen på Lilla Scen
... Klicka för att läsa mer

Bild på Ny Godisfabrik, Cocktailbar, Grädderi Och Coca-Cola Store
PRESS
26 apr
kl: 15:19

Ny Godisfabrik, Cocktailbar, Grädderi Och Coca-Cola Store

Det är inte bara världsunika attraktioner och artister man hittar bland årets nyheter på Gröna Lund. En helt ny godisbutik i fabriksformat, en restaurang där cocktails står i centrum, ett grädderi med galetter, nygjorda churros och Nordens första Coca-Cola Store kommer att stå klara när tivolit öppnar portarna lördagen den 29 april.

Ett tivoli blir aldrig färdigbyggt. Det ligger i dess själva natur att hela tiden utvecklas och förändras. Till i år investeras över 75 miljoner kronor i den nya fallattraktionen Ikaros. Men utöver det satsas ytterligare dryga 15 miljoner kronor i nya upplevelser för smaklökarna, där gästerna kommer kunna njuta av cocktails, lösviktsgodis, galetter, unika läsksmaker och churros.

- Vår ambition är att det man äter på vårt tivoli också ska vara en del av upplevelsen. Därför fortsätter vi vår matresa som vi inledde för några år sedan, där vi hela tiden utvecklar vårt utbud. I år kommer vi kunna bjuda på både bra cocktailupplevelser, härliga nygräddade läckerheter, unika läsksmaker, nygjorda churros och en riktigt häftig godisbutik, säger Magnus Widell, vd på Gröna Lund.

Godisfabriken
I samarbete med Karamellkungen öppnas en helt ny godisbutik, tematiserad som en fabrik i Willy Wonka-anda, med mässingsrör på väggarna och LED-skärmar i taket.

Grädderiet
Det gamla Våffelbruket bakom ... Klicka för att läsa mer

Bild på John Houdi - Magicomedy(Tm) Är En Show Och Koncept Som Många Försöker Kopiera. Men Det Finns Bara Ett Original.
PRESS
27 apr
kl: 14:49

John Houdi - Magicomedy(Tm) Är En Show Och Koncept Som Många Försöker Kopiera. Men Det Finns Bara Ett Original.

John Houdi anses av branschen vara en av nordens främsta och mest rutinerade entertainer. John vet nämligen hemligheten hur man förtrollar den mest kräsna publiken och får den att skratta utan att "gå under bältet". En underhållare och estradör som ser till att publiken skrattar.Garanterat!

John Houdi professionalism på och bakom scen kan sammanfattas i två ord:Trygghet och leverans.Välkommen till nya hemsidan : http://johnhoudi.se/

Han har skapat en egen planhalva inom nöjes- och eventbranschen där han kombinerar magi, komedi och buktaleri på ett synnerligen unikt och nyskapande sätt.

Vare sig det gäller att vara moderator på en konferens, konferencier under en Gala eller en middagsshow har John Houdi en fantastisk förmåga att underhålla och roa sin publik.


Alltid en flexibilitet för att passa det aktuella arrangemanget, vare sig det handlar om en liten svensk- eller engelsktalande publik på 20 personer eller 1200 personer eller mer.

John Houdi - MagiComedy™ är en show och koncept som många försöker kopiera.
Men det finns baraett original.... Klicka för att läsa mer

Bild på Syrénbersån På Edsbergs Slott
PRESS
27 apr
kl: 19:59

Syrénbersån På Edsbergs Slott

Ett lustspel. Två eleganta herrar, i sina bästa år, sitter på kaféet i syrenbersån och minns gångna tiders äventyr och tillkortakommanden. De serveras av Agnes, en servitris med skinn på näsan. Allt sker till musik och texter av Hasse & Tage, Lasse Berghagen, Evert Taube och Jules Sylvain.

Syrénbersån på Edsbergs Slott, i Oxstallet, söndag 21/5 kl. 16.00.
Föreställningen är ca. en och en halv timme lång inklusive paus.
Välkomna till Edsbergs Slott, som ligger vackert vid norra delen av Edsviken i Sollentuna, adress Landsnoravägen 10, Edsberg. 

Vi spelar i Oxstallet som ligger nära slottet ner mot vattnet, rakt över gården från Edsviks konsthall. Oxstallet är handikappanpassat. 

Entré 200 kr. Biljetter www.kulturdirekt.se sök på MusikThalia, eller vid KulturDirekts disk i Kulturhuset vid Sergels torg, nära Stadsteaterns kassor, tel. 0760- 26 20 70, öppet må-fr 11-18, lö-sö 11-16.

Passa på att se på Edsbergs slott, det är öppet för allmänheten 21/5 kl. 13.00 - 15.00 och har fri entré.

Caféet i Edsviks konsthall har öppet fram till kl. 16.00 då konserten börjar, och ligger alldeles bredvid Oxstallet. Ev. resterande biljetter vid entrén från 15.00. 

Välkomna!

Kontakt: Britta Blavier, tel. 070- 444 48 99

britta.blavier@gmail.com... Klicka för att läsa mer

Bild på Prince's "purple Rain Deluxe" And "purple Rain Deluxe - Expanded Edition" Set For Release On June 23
PRESS
28 apr
kl: 14:39

Prince's "purple Rain Deluxe" And "purple Rain Deluxe - Expanded Edition" Set For Release On June 23

LOS ANGELES (April 28, 2017) - NPG Records and Warner Bros. Records announce the 2017 release of Prince's Academy Award® and GRAMMY Award®-winning, RIAA diamond-certified masterpiece Purple Rain in new Deluxe and Deluxe - Expanded Edition formats on June 23, 2017.

A special fan pre-order goes live on Friday, April 28 and unlocks an instant grat download of the previously unreleased "Electric Intercourse." Recorded in 1983 and heard only in its live incarnations, this marks the very first time fans will experience the studio version of this song.

The two-CD Purple Rain Deluxe set includes the official 2015 Paisley Park Remaster of the original tapes from the soundtrack, presenting an unheard vision of the album overseen by Prince himself before his untimely 2016 passing. The From The Vault & Unreleased disc boasts eleven gems unearthed from the heart of Prince's storied vault. Beyond "Electric Intercourse," the tracklist features much sought-after rarities such as 1984's "Our Destiny / Roadhouse Garden," the 1983 instrumental "Father's Song" and more.

Six tracks that have never been released or distributed in the collector or bootleg community include: "Possessed" - the '83 Prince solo version, never heard before; "Electric Intercourse"- the studio version not known to exist before it was discovered at Paisley; "Father's Song" - a full, five plus minute version that prior to this fans could only find a minute and half snippet of in the movie; "We Can Fuck" - a track that has never circulated as the ... Klicka för att läsa mer

Bild på Ny Singel Och Sommarturné För Tjuvjakt
PRESS
28 apr
kl: 17:49

Ny Singel Och Sommarturné För Tjuvjakt

Under senare år har gruppen Tjuvjakt vuxit till att bli en av Sveriges absolut största hiphop-akter. I dag släpps singeln "Tårarna i halsen" (Mångata/Roxy Recordings) som blir startskottet för en lång turné runt om i landet. Låten är också första smakprovet från kommande album.

- När vi hade inbrott i vår fjällstuga under en spelningshelg i franska alperna, förlorade vi inte bara våra datorer, vi förlorade även allt material till ett nästintill färdigt projekt. Men snabbt föddes en nytändning till att återskapa det vi påbörjat och visionen blev ännu större än vad den var.

Med singeln "Tårarna i halsen" vill vi fånga känslan av att vara ung och olyckligt kär, eller att helt enkelt inte veta hur man ska förhålla sig till sina känslor. Vi ville göra något annorlunda genom att beskriva temat på ett så ärligt sätt som möjligt. "Vem sa att killar inte gråter?" Som refrängen lyder, är ett tydligt exempel på budskapet: Det är okej att visa sig svag.

Utan att avslöja för mycket så är konceptet med det fulländade projektet ett kärleksfilmssoundtrack..berättar Tjuvjakt.


Lyssna på "Tårarna i halsen" här: https://open.spotify.com/track/5WC4x0M8zyTDv2h61zJahB

Turnédatum:

28/4 Bongo Bar, Jönköping
29/4 Statt, Karlskoga
30/4 Liljan, Borlä... Klicka för att läsa mer

Bild på Den Nya Lyxen Är Att Må Bra, Upplev Nordic Space På Formex
PRESS
25 apr
kl: 14:09

Den Nya Lyxen Är Att Må Bra, Upplev Nordic Space På Formex

Nordic Space var temanamnet på senaste Formex. Mässan i augusti har samma temanamn men det är trots det en stor skillnad. Då vändes blickarna utåt, nu står Space för det inre rummet.
- Inför varje mässa presenterar vi säsongens bärande tema när det gäller inredning och design, kompletterat med tre aktuella trender, berättar Christina Olsson, som är projektchef för Formex.

Trendanalysen är gjord av Formex i samarbete med Swedish Fashion Council, och höstens tema Nordic Space känns igen från den senaste mässan - Nordic Space.
- Då blickade vi utåt, nu står Space snarare för det inre rummet. En orolig omvärld får oss att söka trygghet, det är mysigt, koselig och hygge, säger Christina Olsson.

Temat för Formex augusti: Nordic Space
Så här beskriver Sofia-Li Molin,Creative Director och Head of Forecast på Swedish Fashion Council, hur Nordic Space gestaltar sig:

"Extrema volymer gör åter entré i våra hem. Det är mysigt mjukt, omslutande, frigjort och bekvämt. Det 'inre rummet' har hög status; vi vill trivas, och den egna kroppen återspeglas i designen. I en tumultartad samtid söker vi trygga lösningar och kärnvärden.

Nya produkter och materialinnovationer ger oss möjlighet att möta slit-och-släng-kulturen. Att hitta en hållbar livsstil märks även i vardagsgörat: vi ägnar oss åt långsam matlagning, ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter