Menu
RUFUS WAINWRIGHT INLEDER EUROPATURNÉ MED SVERIGEKONSERT!

RUFUS WAINWRIGHT INLEDER EUROPATURNÉ MED SVERIGEKONSERT!

26 okt kl: 08:12

Amerikansk-kanadensiska Rufus Wainwright räknas som en av vår tids främsta kompositörer och låtskrivare. Nästa år kommer han till Europa med “Unfollow the Rules Tour” som inleds den 16 mars med en konsert på Filadelfia i Stockholm!

Biljetter släpps fredag 29 oktober klockan 10:00 via LiveNation.se!

Exklusivt förköp för Live Nations medlemmar från och med 28 oktober klockan 10:00 till och med ordinarie biljettsläpp fredag 29 oktober klockan 10:00. Bli medlem via LiveNation.se!

2020 släppte Rufus Wainwright sitt studioalbum “Unfollow the Rules” som Grammy-nominerades i kategorin “Best Traditional Pop Vocal Album”. Albumsläppet följdes av den kritikerrosade turnén “Unfollow the Rules Tour” som i The London Times beskrevs med orden ”a gorgeous extravaganza of ballads”. Nu kommer turnén äntligen till Europa, med start i Sverige.

Senast Rufus Wainwright var på Sverigebesök var i somras när han tillsammans med sin syster och artisten Martha Wainwright gjorde den unika hyllningskonserten “Mother”, med inspiration av deras legendariska mor, musikern Kate McGarrigle.

För Rufus Wainwright har musiken alltid varit närvarande. Han är född i New York men uppväxt i Kanada och tillhör familjen Wainwright/McGarrigle som också kallas “Kanadas musikaliska kungafamilj”. Så tidigt som vid fjorton års ålder utnämndes han till Kanadas bästa unga musiker och vann även “Best Alternative Album” vid den prestigefyllda kanadensiska musikgalan Juno Awards. Idag har Rufus Wainwright etablerat sig som en av sin generations största sångare och låtskrivare, vars kompositioner spänner över både pop och klassiska genrer.

Listan över Rufus Wainwrights framgångar kan göras lång. Han debuterade 1998 med självbetitlade albumet ”Rufus Wainwright” och har sedan dess gett ut nio studioalbum, liksom en rad liveskivor och bland annat skrivit två operor, Prima Donna och Hadrianus. Vidare har han samarbetat med artister som Elton John, Burt Bacharach, Robert Wilson, David Byrne, Boy George, Joni Mitchell, Pet Shop Boys, bland många andra. Nu är han aktuell med succén “Unfollow the Rules Tour” och vi ser fram emot att se honom live på Filadelfia i Stockholm!

Datum:
16 mars 2022, Filadelfia i Stockholm.

Biljetter:
Biljetter släpps fredag 29 oktober klockan 10:00 via LiveNation.se!

Exklusivt förköp för Live Nations medlemmar från och med 28 oktober klockan 10.00 till och med ordinarie biljettsläpp fredag 29 oktober kl 10.00. Bli medlem via LiveNation.se!

Pressbiljetter & fotopass
Ansökan om köp av pressbiljett skickas till press(Snabel)livenation.se. Det är viktigt att du skickar en förfrågan per artist/evenemang och att du i ämnesraden anger vilken artist/evenemang det gäller.

Fotopass-ansökan görs via photorequest.livenation.se (notera att godkänt fotopass inte gäller som biljett).

Med reservation för eventuella ändringar. Senast uppdaterad information om våra evenemang hittar du alltid på livenation.se.

Källa

Hitta evenemang

Fritext     
                                        
Datum: Alla dagar
Välj stad

Tillbaka Sök

Välj stad