Menu
SANDRO CAVAZZA TAR FARVÄL MED EN SISTA EP OCH AVSKEDSKONSERT I VÅR

SANDRO CAVAZZA TAR FARVÄL MED EN SISTA EP OCH AVSKEDSKONSERT I VÅR

23 nov kl: 10:00

Sedan debuten 2017 har Sandro Cavazza berört många. Med 3,5 miljarder streams och artistsamarbeten som Avicii, Kygo och Lost Frequencies är han en av Sveriges mest framstående röster. Nu meddelar Sandro att han lägger artistkarriären åt sidan. Under nästa år släpper han de sista låtarna som artist och ger en avskedskonsert 13 april 2022 på Cirkus i Stockholm.

Biljetterna släpps på fredag kl 10.00 via LiveNation.se

Som en av de mest internationellt streamade svenska artisterna, med över 3,5 miljarder streams, har Sandro Cavazzas karriär varit minst sagt fartfylld. Genom hyllade samarbeten med Avicii, Kygo och Lost Frequencesmen även med sina egna hits som ”High With Somebody”, ”Lean On Me”, ”Love To Lose” och ”Enemy” har han byggt upp en lojal publik. Han har gjort flera utsålda konserter runt om i Sverige och hyllats för sin närvaro och talang på scen. Med alla dessa meriter i bagaget väljer han nu att trycka på stopp.

”Till alla mina fans – jag vill dela nyheten med alla er att jag har beslutat att det är dags för mig att ta ett steg tillbaka från min artistkarriär. Det har inte varit ett lätt beslut och det kanske kommer så en chock för några av er, men att återvända till mina rötter som låtskrivare känns som ett naturligt steg i mitt liv. Som ett sätt att avsluta det här kapitlet, vill jag ge er några nya låtar och en sista konsert i Stockholm i vår – det blir ett firande av den artistkarriär jag har haft och som bara har varit möjlig tack vare ert stöd. Jag är för evigt tacksam för var och en av er som har följt min resa och lyssnat till min musik. Från djupet av mitt hjärta, tack så mycket.” – Sandro Cavazza.

”Jag är jättestolt över vad jag åstadkommit som artist, men jag har även sett baksidorna av detta jobb”, säger han i en video och fortsätter: ”Jag gillar delar av det, men vissa delar som sociala medier, konkurrensen och att vara i centrum gör mig inte lycklig. Så jag måste säga stopp.”

Han fortsätter med att uppmana fans och följare till att välkomna förändring och följa sin inre röst.

SE SANDRO CAVAZZA’S VIDEO HÄR

Onsdagen den 13 april får fansen en sista chans att se Sandro live på scen och ta farväl tillsammans under en sista avskedskonsert på Cirkus i Stockholm. Biljetterna släpps på fredag den 26 november kl 10.00 via LiveNation.se.

Datum:
13 april - Cirkus, Stockholm

Om Sandro Cavazza: Sandro Cavazza har sedan sin debut 2017 dominerat topplistor både som soloartist och i samarbeten med bland annat Avicii (“Without You”) och Kygo (“Happy Now”). Hans låtar har totalt spelats över 3,5 miljarder gånger och nästan samtliga singlar han släppt har toppat svenska radiolistan. 2019 vann Sandro pris för årets nykomling på P3 Guldgalan där han även nominerats till Årets Låt för hiten “Hight With Somebody”. 2020 släppte Sandro Cavazza sin EP Weird & Talkative, som innehöll singlarna och radiohitarna “Lean On Me” och “Sad Child”. Nu är Sandro Cavazza aktuell med singeln ”Shameless”.

Källa

Tim Bergling, mer känd som Avicii (stiliserat som ?VICII och ? ?), född 8 september 1989 i Oscars församling, Stockholm, är en svensk discjockey, remixare och musikproducent. År 2011 kom Avicii på sjätte plats i DJ Mag:s lista över världens hundra bästa DJ:ar och 2012 på en tredje plats, likaså blev det 2013. 2014 halkade dock Avicii ner 3 placeringar till en sjätte plats.


Tim Bergling växte upp på Östermalm i Stockholm, som son till skådespelerskan Anki Lidén och Klas Bergling. Han har en halvbror, Anton Körberg, vars far är Tommy Körberg.


2006 började Bergling göra housemusik som hobby. Två år senare inledde han ett samarbete med klubbarrangören Arash Pournouri. Aviciis tidigaste låtar distribuerades gratis genom stora bloggar på internet i mitten av 00-talet.


Under 2010 släpptes singlarna "Ridvan" , "Bromance" och "My Feelings for You", med Sebastien Drums. Singeln "Bromance" nådde topp 20 på topplistorna i Belgien, Nederländerna och Sverige. En version, med låttext, betitlad "Seek Bromance" släpptes kort därefter, och hamnade på den engelska singellistan och nådde nummer ett på den internationella Beatportlistan. 2011 samarbetade Avicii med David Guetta på låten "Sunshine"; den blev nominerad till en Grammy. Han har även spelat på bröllopet mellan prins Carl Philip och fröken Sofia Hellqvist.


Låten "Levels" föranledde ett större genombrott och blev genast en hit över hela världen. Singeln släpptes den 28 oktober 2011 och innehåller samplad sång från "Something's Got a Hold on Me", med Etta James. Avicii vann priset Årets låt för "Levels", vid Grammisgalan 2011. Den blev också nominerad till en Grammy.


Avicii höll i början av mars 2012 två konserter i Globen tillsammans med bland andra David Tort, Sebjak och Cazzette, vilka agerade förband till honom. Det var ett stort tryck på biljetter. Fans tältade utanför entrén för att få biljett. Sedan en läktare rasat samman under den första spelningen, flyttades den andra till Söderstadion i juni.


Avicii har gjort en låt tillsammans med Nicky Romero som heter "Nicktim". Sång från svenska sångerskan Noonie Bao lades sedan på, låten kom då att heta "I Could Be the One". Avicii spelade live ihop med Madonna på Ultra Music Festival 2012 och spelade då för första gången sin remix på Madonnas låt "Girl Gone Wild". I april 2012 släppte Avicii "Silhouettes" som två veckor senare nådde topp 100-listan på Spotify.


2013 startade Avicii en kampanj kallad "Avicii X You" där folk kunde bidra med melodier, så kallade "beats" och effekter. Under en månad hade över 4 000 artister inkommit med cirka 13 000 bidrag utifrån vilka låten "X You" skapades. Till låten bidrog artisterna Kian Sang (melodi), Martin Kupilas (takter), Naxsy DJ-Compositeur (basgång), Haxxy (break), Jonathan Madray, Christian Westphalen och Mateusz Kolata (effekter).


Den 13 september 2013 släppte Avicii debutalbumet True. Första singeln, "Wake Me Up", med sång av Aloe Blacc, släpptes den 17 juni 2013 och blev en global succé. För sina framgångar under 2013 fick han i början av februari 2014 Regeringens Musikexportpris. I motiveringen uppmärksammades bland annat låten "Wake Me Up" som har legat etta på Itunes i över 60 länder samt sålt guld och platina i 25 länder. Han fick även 2013 års pris för "årets dans" på P3 Guldgalan 2014.


Den 27 februari 2014 blev "Wake Me Up" den mest spelade låten på Spotify någonsin, när singeln passerade 200 miljoner spelningar i hela världen.


Den 9 september 2014 meddelade Avicii att han ska släppa en ny singel med titeln "The Days". Singeln är ett samarbete mellan Avicii och Robbie Williams. Låten kommer att inkluderas i Aviciis andra soloalbum Stories. En annan ny låt, "The Nights", släppte han genom spelet FIFA 15 som en del av soundtracket.


Hitta evenemang

Fritext     
                                        
Datum: Alla dagar
Välj stad

Tillbaka Sök

Välj stad