Menu
Sarah Klang, Maisie Peters [UK] och Annika Norlin & Jonas Teglund till Way Out West!

Sarah Klang, Maisie Peters [UK] och Annika Norlin & Jonas Teglund till Way Out West!

25 apr kl: 10:00

Sommaren står för dörren och Way Out West – festivalen som går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i Göteborg – har gjort klart med nya spännande akter. Denna vecka rör det sig om en stor spelning på hemmaplan för Göteborgs alldeles egna Sarah Klang, personlig pop med känslorna utanpå signerad Maisie Peters [UK], årets mest efterlängtade duoprojekt Annika Norlin & Jonas Teglund, dansk-färöiska stjärnskottet Brimheim samt Hurray For the Riff Raff [US] som utan tvekan har släppt ett av årets främsta folkalbum.

Efter det ögonblickliga genombrottet med den prisade debuten ’Love in the Milky Way’ 2018 har Sarah Klang upplevt en, minst sagt, händelserik karriär. Eller vad säger man om att vinna två Grammisar, släppa fyra album, turnera runtom hela Europa och åtnjuta nästan enhällig support av kritiker på bara sex år? I sommar kommer hon hem till Way Out West för en omåttligt efterlängtad spelning i Slottsskogen.

När etablerade artister slår sig samman för att skapa musik tillsammans finns en tendens att resultatet ej når upp i samma nivå som när respektive artist släpper eget – men i samarbetet mellan Annika Norlin och Jonas Teglund är detta allt annat än fallet. Debutalbumet ’En tid att riva sönder’ som kommer i vår, släpptes härom veckan och mottogs med stor förtjusning. Mötet mellan Annikas ordrika berättelser och Jonas noggranna, detaljrika arrangemang kan beskrivas som nästintill telepatiskt, där deras respektive styrkor krokar arm och skapar en värld lika komplex som hoppfull.

Det finns en självklarhet i Maisie Peters uttryck. Som att det alltid stått skrivet i stjärnorna att hon en dag skulle sjunga sina lika medryckande som eftertänksamma popsånger på de största av scener. Själv har Peters, som skrev sin första låt som nioåring, alltid vetat det resten av världen nu är på väg att upptäcka: det här är vad hon är menad för. Next up – en spelning i Slottsskogen.

Utöver detta kan vi även presentera Hurray for the Riff Raff som senast gästade Way Out West 2017 med en omtalad spelning på Pustervik. Nu kan vi åter presentera hen på svensk mark – denna gång i Slottsskogen och med en av årets bästa folkplattor under bältet. Dansk-färöiska Brimheim håller snabbt på att bli ett namn inom den alternativa popscenen – missa ej på Stay Out West.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Biljetter för 1, 2 eller 3 dagar finns till försäljning via wayoutwest.se. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2024:


Fred again.. [UK]
Queens of the Stone Age [US]
Pulp [UK]
The National [US]
PJ Harvey [UK]
The Smile [UK]
Big Thief [US]
Air play Moon Safari [FR]
Sampha [UK]
Barry Can´t Swim [UK]
Benjamin Ingrosso
Loyle Carner [UK]
Tems [NG]
Slowdive [UK]
Sarah Klang
Jessie Ware [UK]
André 3000: New Blue Sun Live [US]
Markus Krunegård
L´Impératrice [FR]
Ellen Krauss
Thee Sacred Souls [US]
Alvvays [CAN]
Amaarae [GH / US]
Augustine
Nation of Language [US]
Annika Norlin & Jonas Teglund
Wednesday [US]
serpentwithfeet [US]
Chase & Status DJ-Set [UK]
Overmono [WLS]
Maisie Peters [UK]
Blondshell [US]
Hurray for the Riff Raff [US]
J Hus [UK]
Elmiene [UK]
Kenya Grace [UK]
Karen Nyame KG [UK]
Eris Drew & Octo Octa [US]
Bibi Seck [BE]
Yung Singh [UK]
Muva of Earth [UK]
Brimheim [FO / DK]
Tkay Maidza [ZW / AUS]
Glass Beams [AUS]
Yaya Bey [US]

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad