Menu
Live Nation söker Marknadsansvarig till Göta Lejon

Live Nation söker Marknadsansvarig till Göta Lejon

15 maj kl: 15:33

Anrika Göta Lejon har sedan länge ansetts vara en de främsta privatteatrarna i Stockholm, med en nästan hundraårig historia som nöjesetablissemang och ett förstklassigt läge. Sedan öppningen 1928 har Göta Lejon välkomnat tusentals fans och ständigt dragit topptalanger till sin scen, med ett brett utbud av artister - alltifrån Hasse och Tage till Metallica, AC/DC och Patti Smith samt musikupplevelser och teater som Jesus Christ Superstar och Hair.

Sedan 2023 ägs Göta Lejon av Live Nation, Sveriges största arrangör av konserter, turnéer och evenemang. Varje år har Live Nation via över 2000 evenemang äran att få vara med och ge över en miljon svenskar den unika upplevelse som endast livemusik och liveunderhållning kan ge – musik är allra bäst live.

ROLLBESKRIVNING

Till Göta Lejon söker vi nu en Marknadsansvarig som självständigt kan äga och driva projekt samt verka för Göta Lejons och arrangörers synlighet. Tjänsten är en nyckelroll för att driva Göta Lejons biljettförsäljning såväl som driva och utveckla nya digitala affärer samt paketering utifrån Göta Lejons verksamhet. Det här är en unik möjlighet att vara med på en spännande resa och få arbeta som både operativ och strategisk projektledare inom marknadsföring och kommunikation. Rollen inkluderar även ett huvudansvar för Marknadsföring och PR-arbete för vissa projekt inom området Arts & Entertainment, det affärsområde inom Live Nation som bland annat inkluderar musikal- och teaterproduktioner, krogshower, comedy/stand-up och live-podcast-föreställningar.

Som Marknadsansvarig för Göta Lejon är du bland annat ansvarig för att:

  • Utveckla och implementera marknadsstrategin för Göta Lejon, i nära samråd med verksamhetschef och Marknadsdirektör, samt arbeta med aktivt genomförande av strategin.

  • Utveckla, implementera samt följa upp, uppdatera och utveckla Göta Lejons sociala medier, hemsida och nyhetsbrev.

  • Sätta en rutin för Göta Lejons inhyrda arrangörer och skapa relevant material samt agera ordermottagare för de arrangörer som genomför produktioner på Göta Lejon.

  • Skapa marknadsplaner för Live Nations egna produktioner på Göta Lejon/övriga Arts & Entertainment projekt och sedan följa upp dessa i faktisk marknadsföring.

  • Ansvara för marknads- och kommunikationsarbetet för vissa av Live Nations Arts & Entertainment projekt.

  • Arbeta nära Live Nations digitala marknadsavdelning för köpt annonsering och övrig support.

  • Ansvara för budgetfördelning för projektspecifika marknads- och PR-insatser – detta inkluderar bland annat ett huvudansvar för medieköp i projekten.

  • Ha ett övergripande kommunikationsansvar för de projekt som rollen leder – detta gäller all kommunikation till t.ex. media och kunder.

  • Text- samt content-produktion till sociala medier, hemsida och nyhetsbrev

Rollen är en tillsvidareanställning på heltid (provanställning tillämpas) och kommer att röra sig mellan Göta Lejons teater på Götgatan och Live Nations kreativa kontor, centralt på Södermalm i Stockholm. Våra medarbetare arbetar huvudsakligen från kontoret men viss flexibilitet kring distansarbete finns. Resor och kvällsevenemang förekommer. Du rapporterar till vår Marknadsdirektör med streckad linje till vår Verksamhetschef för Göta Lejon.

DIN PROFIL

Rollen Marknadsansvarig för Göta Lejon är ny och för att ta dig an uppgiften på bästa sätt ser vi att du har erfarenhet från en liknande roll och relevant branscherfarenhet är ett krav. I rollen kommer du självständigt och tillsammans med vår Verksamhetschef för Göta Lejon samt Marknadsdirektör för Live Nation, att driva Göta Lejons marknadsarbete, vilket ställer höga krav på ett gott självledarskap och egen drivkraft. Du behöver vara lösningsorienterad, flexibel och en mycket god projektledare, som trivs med att arbeta och kommunicera med olika målgrupper både internt och externt. Vi ser att du har:

  • Erfarenhet av att driva projekt från ax till limpa – att skapa en marknadsplan för att sedan genomföra och följa upp

  • Relevant och dokumenterad branscherfarenhet (scen- och eventproduktion/ restaurang/ hotell/ besöksnäring)

  • Är en stark och driven projektledare, som kan arbeta mot olika målgrupper – internt såväl som externt.

  • Har en utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga, svenska och engelska i tal och skrift.

  • En kommersiell förståelse och drivkraft, gärna kopplad till biljettförsäljning eller mat och dryck.

  • Dokumenterad erfarenhet av konceptframtagande och lanseringsarbete

  • Erfarenhet av att arbeta med PR och media

  • Stark copy med en hög stilistisk nivå och en säker och snabb textförfattare

  • Vana av att verka som ordermottagare

  • Erafenhet av sociala medier; både text- och innehållsproduktion samt strategi

  • Ett eget nätverk och är en van nätverksbyggare

  • En önskan om att vara en god team player som sätter laget före jaget.

  • En förmåga att arbeta lösningsorienterad och med en positiv inställning


ANSÖKAN OCH URVALSPROCESS

Vänligen skicka din ansökan till career@livenation.se senast 2023-06-05 och märk ansökan med ”Marknadsansvarig Göta Lejon”. Urval och intervjuer sker löpande och annonsen kan komma att tas bort innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten vänligen kontakta Karolina Moberg, Marknadsdirektör och rekryterande chef: karolina.moberg@livenation.se. För frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Chriss Österberg, HR-chef: chriss.osterberg@livenation.se

Denna rekrytering hanteras av Live Nation och kontakt från externa rekryteringsföretag undanbedes. Vi arbetar kompetensbaserat genom processen, vilket innebär att arbetspsykologiska tester, kompetensbaserade intervjuer och referenstagning tillämpas.

OM LIVE NATION

Live Nation producerar det mesta från mindre klubbspelningar, riksomfattande turnéer och stora utomhuskonserter till turnéer med svenska artister utomlands. Utbudet spänner från ny, gränsöverskridande musik till mer etablerad. Live Nation, tillsammans med dotterbolagen Luger och Sweden Rock, representerar ett stort antal svenska artister och arrangerar ett flertal stora festivaler, däribland Sweden Rock Festival, Summerburst, Lollapalooza Stockholm, Åre Sessions och Way Out West. Hos Live Nation finns kunniga agenter, promotorer, producenter, pressansvariga, marknadsförare, säljare, digitala specialister, projektledare och produktionsspecialister. Sedan 2023 äger Live Nation anrika Göta Lejon.

Live Nation vill erbjuda artister och fans den bästa upplevelsen; både före, under och efter evenemanget! Bra ljud och ljus, säkra lokaler, seriös biljettförsäljning och en musik- och evenemangsupplevelse att minnas för livet. Live Nation Sweden ägs av det amerikanska bolaget Live Nation Entertainment Inc.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad