Menu
Liseberg Grand Curiosa Hotel och Lisebergsparken lanserar fartfylld logistiklösning

Liseberg Grand Curiosa Hotel och Lisebergsparken lanserar fartfylld logistiklösning

1 apr kl: 07:27

Lagom till öppningen av Liseberg Grand Curiosa Hotel, släpps idag nyheten om Europas brantaste och mest spektakulära takbarsdrop. En rutschbana som med 43 meters fallhöjd tar takbarsbesökaren direkt in i parken och samtidigt löser ett samhällsproblem.

I samband med att tempot i samhället ökar, upplever vi att våra gäster har allt högre krav på effektiva lösningar. Man vill inte ödsla tid på att gå i trappor eller åka hiss. Därför möter vi nu den önskan med en tidseffektiv och intressant logistiklösning som också blir en unik attraktion där man kan ta sig från hotellets takbar direkt in i parken på exakt 2,8 sekunder.

- Vi har arbetat med den här idéen under flera månader och när vi nu fick slutgodkännande från Myndigheten för fallhöjd och attraktion kunde vi agera snabbt. Våra beräkningar gör gällande att vi med våra nästan 3 miljoner årliga besökare kommer spara 5,7 år av förflyttningstid årligen. Det är tid som våra gäster kan spendera ätandes sockervadd och årets uppblåsta snackis, luftpastej, säger Lisebergs chefsillusionist Lirpa Loof.

    Det slutgiltiga namnet för den nya attraktionen är inte definitivt beslutat men det finns ett antal vägval Liseberg arbetar med just nu. Däribland finns GetebergsSlide, Grand Droppiosa samt Ritsch Rutsch Fillibombombom.

    Attraktionen beräknas öppna den 22e april, samma dag som Liseberg öppnar för sitt hundraårsjubileum.

    Under dagen presenteras nysatsningen i sin helhet i Lisebergs sociala kanaler.

    Hitta evenemang

    Fritext
    Välj stad

        
                                            
    Datum: Alla dagar
    Veckodagar:
    Tillbaka Sök

    Välj stad