Scenkonstens Framtidsmöte 13 Maj I Örebro

Scenkonstens Framtidsmöte 13 Maj I Örebro
15 jan kl: 14:42

Scenkonstens Framtidsmöte 13 Maj I Örebro


Svensk Scenkonst branschdagar och stämma - årets största sammankomst för ledare och beslutsfattare i scenkonstbranschen äger i år rum 12-13 maj i Örebro konserthus. För att scenkonstinstitutionerna fortsatt ska bidra till samhällets utveckling och ge alla möjlighet att ta del av professionell scenkonst i hela landet står frågor som regionaliseringens konsekvenser, offentliga anslag, digitalisering, arbetsmarknad och utbildning, samt en jämlik tillgång till scenkonsten på dagordningen. 

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst samlar varje år över 200 chefer, opinionsbildare, politiker, nationella och regionala beslutsfattare och näringslivsrepresentanter. Årets värdar är Länsmusiken i Örebro och Länsteatern i Örebro. Svensk Scenkonsts årsstämma hålls torsdag 12 maj. Fredag 13 maj öppnas dörrarna och direktsändningen för samtal och presentationer om scenkonstens framtida utmaningar och möjligheter. 

Scenkonsthusens plats i regionaliseringens spår och förslaget om Sveriges nya storregioner diskuteras av Kent Johansson (c), vice ordförande Indelningskommittén, Nina Björby (s), ordförande i Regional Music i Sverige och ordförande Kulturberedningen, Region Västerbotten, Catrin Hulmarker (m), vice ordförande i SKL:s beredning för kultur- och fritidsfrågor och ordförande kommunstyrelse, Hjo kommun, Mats Svegfors, publicist och tidigare ordförande i den parlamentariska ansvarskommittén 2003-2007 samt Eva Swartz, styrelseordförande i Norstedts och tidigare ordförande i utredningen om framtidens kulturpolitik.

Kasper Holten,operachef, Royal Opera House, London, talar om scenkonstens framtida finansiering.

Två nya rapporter presenteras. Ett samarbete med Visita, Ett plus ett blir tre, belyser hur kultur och besöksnäring samverkar och hur deras inneboende egna kvaliteter får betydelse för turism samt regional tillväxt och utveckling. Klokboken: vidgade vyer för stärkt svenskt kulturliv genom EU-stöd i samarbete med Riksförbundet Sveriges museer syftar till att fler ska söka EU-medel och att kulturen ska ges större plats av regeringen i nästa programperiod 2021-2027. 

Under dagarna arrangeras också ett finsk-svenskt teaterchefsmöte av Finlandsinstitutet, i samarbete med Riksteatern och Svensk Scenkonst.

Foto: Mattias Ermanbrix från Örebro länsteaters föreställning Boxaren som ges torsdag 12 maj i samband med branschdagarna. Musikalen Into the Woods, ett samarbete mellan Svenska Kammarorkestern och Örebro kulturskolas musikallinje ges fredag 13 maj. 
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Månz Zelmerlöws Singel "happyland" 1:a På Itunes I Tyskland!
PRESS
22 feb
kl: 13:30

Månz Zelmerlöws Singel "happyland" 1:a På Itunes I Tyskland!

Det är inte bara i Sverige vi älskar Måns Zelmerlöws senaste singel "Happyland". Låten har nu placerat sig på första plats på Tysklands iTunes! "Happyland" fortsätter även att klättra uppåt på de andra stora musiklistorna. 

Dagens placeringar i Tyskland:

iTunes - Plats nr 1

Shazam - plats nr 13

Amazon -  plats nr 22

Bild på Hollywood Vampires Kommer Tillbaka Till Grönan
PRESS
22 feb
kl: 11:00

Hollywood Vampires Kommer Tillbaka Till Grönan

Alice Cooper, Johnny Depp och Joe Perry, eller Hollywood Vampires som deras musikaliska projekt heter, spelade för ett fullsatt Gröna Lund 2016. I sommar, närmare bestämt den 7 juni, kommer de återigen tillbaka för att hylla levande och döda rocklegendarer på Stora Scen.

Hollywood Vampires bildades i början av 70-talet av bland andra Alice Cooper och var från början en...

Bild på Icona Pop Tillbaka På Gröna Lund
PRESS
22 feb
kl: 11:00

Icona Pop Tillbaka På Gröna Lund

2009 var året de bestämde sig för att skapa "the best band ever". Idag är de en av de mest internationellt framgångsrika svenska pop duos genom tiderna. De fick en megahit med låten "I Love It" som gick rakt in på Billboardlistan och sålde platina i USA. Den 23 maj är vi stolta över att återigen kunna presentera Icona Pop till Stora Scen.

Allting startade 2009 då den...

Bild på Inget Stoppar Darin På Svenska - Turnépremiär Och Slutsålt
PRESS
21 feb
kl: 12:40

Inget Stoppar Darin På Svenska - Turnépremiär Och Slutsålt

I fredags släppte Darin nya singeln "Astronaut". Låten är skriven tillsammans med Victor Thell och Maria Smith, en duo som även kommer vara med som förband på vårturnén.
Nu är det alltså dags att ta musiken till publiken med början i Göteborg. Det blir tjugofem stopp runt om i landet, bland annat vid Cirkus i Stockholm för tre spelningar. Flera av turnéns spelningar är...

Bild på Stim Och Ice I Unikt Avtal Med Facebook Om Ersättning Till Musikskapare
PRESS
21 feb
kl: 11:20

Stim Och Ice I Unikt Avtal Med Facebook Om Ersättning Till Musikskapare

Stim och ICE i unikt avtal med Facebook om ersättning till musikskapare

Stim har genom sitt internationella bolag ICE slutit avtal med Facebook. Det är Facebooks första multi-territoriella musiklicens och en viktig milstolpe för att musikskapare ska få ersättning när musiken används. Avtalet gäller Facebook, Instagram, Oculus och Messenger och täcker över 160 territorier...

Bild på Medborgarbandet Och Malmö Stadsteater Bjuder In Till Pressmöte Inför Världspremiären Av Vinnaren Tar Allt!
PRESS
21 feb
kl: 10:40

Medborgarbandet Och Malmö Stadsteater Bjuder In Till Pressmöte Inför Världspremiären Av Vinnaren Tar Allt!

Vinnaren tar allt är ett unikt samarbete mellan Malmö Stadsteater och Medborgarbandet, ett allkonstverk i utsvängd kostym med demokrati och medborgarskap i zenit. På scen står ett stort kollektiv av kreatörer, med artister som Nina Persson (The Cardigans), Thomas Öberg (Bob Hund), Kristin Amparo, Moto Boy och den sydafrikanska hiphopartisten Kanyi Mavi. Tillsammans framför kollektivet...

Bild på Wakeboard-Tävlingar Inomhus(!) I Allt För Sjöns Water Park
PRESS
21 feb
kl: 10:20

Wakeboard-Tävlingar Inomhus(!) I Allt För Sjöns Water Park

Kan du tänka dig en wakeboard-tävling utomhus en härlig junidag? Förmodligen. Kan du tänka dig en wakeboard-tävling inomhus en slaskig marsdag? Kanske inte. Därför är det helt unikt att detta kommer ske på Allt för sjön när tävlingarna SkiMarine JustRide - Best Trick och och Head2Head som arrangeras i Water Park.

Allt för sjön storsatsar på vattensporter med en...

Bild på Årets Äventyrare Koras På Explore - Här Är De Nominerade!
PRESS
21 feb
kl: 10:20

Årets Äventyrare Koras På Explore - Här Är De Nominerade!

Vilka genomförde de mest häpnadsväckande äventyren under 2017? Det får vi reda på när Årets kvinnliga äventyrare och Årets manliga äventyrare koras vid en prisceremoni under Explore, tidigare Vildmarksmässan, som pågår 9 till 11 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Nominerade till Årets kvinnliga äventyrare 2017:

Fredrika Ek från Sundsvall har ensam...

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter