Menu
Simon Superti släpper det efterlängtade albumet ”Hemlisar”

Simon Superti släpper det efterlängtade albumet ”Hemlisar”

31 maj kl: 14:45

Den grammisbelönade producenten och numer artisten Simon Superti släpper sitt efterlängtade album ”Hemlisar” den 2 juni. Albumet är baserat på hans första singel med samma titelspår och handlar om hans inre känslor och tankar, producerat av Daniel Ledinsky, Jocke Åhlund och Joakim Berg.

Simon Superti har blivit kallad för den moderna tidens Cornelis Vreeswijk efter att ha släppt singeln "Hemlisar" i 2022. Enligt Simon själv är det kommande albumet med samma titel det bästa han gjort och även startskottet på ett helt nytt artisteri och sound som han inte gjort förut. ”Om tio år så kommer det att ses tillbaka på ”Hemlisar” som den första skivan. Det kommer finnas en Simon före och en efter ”Hemlisar”. Just det här projektet har varit jättekul att jobba med, men också väldigt krävande. Det blir väldigt utlämnande att behöva gå in i mig själv, rannsaka mig själv och vara ärlig mot mig själv för att sedan få det till musik. Sedan göra det igen och igen har varit påfrestande. Men det har också varit väldigt kul.”, säger Simon.

Producenterna bakom ”Hemlisar” (förutom Simon själv) är Daniel Ledinsky, Jocke Åhlund och Joakim Berg, ”The big three” som Simon kallar dem. ”Det har varit jävligt givande och mycket lärorikt om inte annat. Alla tre är supergrymma på sina separata områden och jag känner att vi har använt oss av deras respektive styrka på varje låt de jobbat på.”

Titta på musikvideon till "Oslo" ft. Joakim Berg HÄR!

Innan albumet har Simon Superti släppt tre singlar som haft tre olika betydelser för honom: ”Hemlisar”, ”Stockholm” och ”Oslo” ft. Joakim Berg, sistnämnda var en stor milstolpe för honom i hans karriär, att få Berg att sjunga på refrängen. Albumets fokusspår heter ”Svartskallepunk” och handlar om att han helt fullständigt struntar i vad folk tycker om honom och att han fortsätter göra sin grej. ”Du vet när man blir för full på festen, men har själv skitkul. Du gjorde inte någon illa eller sa något dumt, utan du var bara lite galen. Vem fan bryr sig? Det handlar låten om.”

”Hemlisar” släpps den 2 juni och till följd av albumet blir det spelningar och även festivalgig på Brännbollsyran den 3 juni och Storsjöyran den 29 juli.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad