Menu
Singeln ”Arms” från Deportees är det första smakprovet från den ännu odöpta skivan.

Singeln ”Arms” från Deportees är det första smakprovet från den ännu odöpta skivan.

13 maj kl: 08:00

Med nya singeln ”Arms” strävar Deportees efter att komma bort från övertänkandets förbannelse. På sitt kommande sjunde album bjuder Deportees in lyssnaren i arbetsprocessen. De gör det genom att ge ut låtar från skivan medan den ännu växer fram och tar form.

”Att släppa in lyssnarna under processen bottnar i en önskan att komma bort från övertänkandets förbannelse. Att påminna sig själv om vad som är viktigt.”

Första låten ut är ”Arms”, vars text kretsar kring rädslan att behöva någon för mycket.

Deportees.lnk.to/Arms" rel="nofollow">Lyssna här!

Tre år har gått sedan Deportees släppte sitt hyllade album ”All Future”. Tre märkliga år där ingenting har varit sig riktigt likt. Under den här omtumlande tiden har det flerfaldigt Grammis- och P3-Guld vinnande Umeå-bandet jobbat på sitt sjunde album och singeln ”Arms” är det första smakprovet från den ännu odöpta skivan. Ett arbete som kommer fortsätta parallellt med att de släpper fler låtar.

”Att släppa in lyssnarna under processen bottnar i en önskan att komma bort från övertänkandets förbannelse. Att påminna sig själv om vad som är viktigt”, säger bandet.

”Arms” är till stor del inspelad live i studion Isby Recording tillsammans med ett par av bandets kompisar från Umeå och är producerad av bandmedlemmarna själva.

”Vi ville jobba mer som vi gjorde förr. Mer intuitivt och organiskt. En studio kan vara ett fantastiskt instrument men den här gången ville vi verkligen ta vara på vårt samspel även under inspelning.”

Låtens text har en uppbruten kronologi och kretsar kring vad som blev och vad som hade kunnat bli. Och om rädslan att behöva någon för mycket.

Följ Deportees på 

Spotify

Instagram

Facebook


Presskontakt:

Ebba Lindqvist PR

brev@ebbalindqvist.se

070-480 33 00

Niclas ”Hobbe” Andersson

hobbe@ebbalindqvist.se

070 - 230 01 92

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad