Menu
Sista chansen: Wilmer X spelar på KB den 31 augusti och slår liverekord

Sista chansen: Wilmer X spelar på KB den 31 augusti och slår liverekord

14 aug kl: 17:15

Wilmer X och KB är en kärleksaga. Få band är så förknippade med de klassiska lokalerna på Bergsgatan 18 i Malmö. Pågarna från Skåne har också ett svårslaget rekord, hela 54 gånger har de stått på klubbens scen och alla gånger har det varit helt utsålt.

Nu är det klart att Wilmer X spelar en sista gång på KB den 31 augusti.

När KB tidigare i år meddelande att de kommer stänga efter 30 år berättade man samtidigt att det skulle bli ett spektakulärt avslut på denna epok i svensk musikhistoria.

Det blir alltså en sista urladdning skånsk rock, den 55:e i ordningen på KB. En garanterat svettig kväll med svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger levererade hela vägen in i kaklet av Wilmer X.

Biljetterna släpps på onsdag 16 augusti 10:00 och du kan räkna med att de tar slut direkt. Som alltid.


”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?”
-Nisse Hellberg, sångare Wilmer X

Wilmer X har firat 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. Imponerade siffror! Hösten 2022 var det äntligen dags för ny Wilmer X-musik, det var då trots allt hela 17 år sedan sist. I september kom albumet och sedan en till stora delar utsåld turné. Det är på scenen som Wilmer X fortfarande är en av landets absolut bästa akter!

Wilmer X har alltid varit ett band som tagit sin älskade rock och skruvat den, gett den ett extra lager av underfundig finess i såväl text som musik. Bandet har också genom åren visat upp en rejäl bredd för några som anser sig vara så dogmatisk lagda. Från taggtrådsvass punk med gasen i botten till välsnickrade svensktopphits. Från omedelbar pop till bråkig bluesrock. Från den amerikanska södern till svenska folkparker.


WILMER X på KB
31 augusti

Biljetter släpps den 16 augusti klockan 10:00 via kulturbolaget.se


Om Wilmer X

Tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

Ren och oförfalskad kärlek till musiken har varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dej död” för första gången.


Om KB

KB började sin resa som rockklubb i en lokal på Erikslust i Malmö 1982. 1993 gick flyttlasset till Bergsgatan 18 där klubben har levererat otaliga liveupplevelser och sena klubbnätter under sina 30 år på adressen. Den 30 juli 1993 invigdes den ännu ej färdigbyggda scenen av ingen mindre än Southside Johnny & The Asbury Jukes.


För mer information
Anders Larsson, United Stage
larsson@unitedstage.se
+46 70 440 41 13

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad