Menu
Skateområdet Skate Garden på Way Out West återvänder för tredje året i rad!

Skateområdet Skate Garden på Way Out West återvänder för tredje året i rad!

20 jun kl: 10:19

Way Out West är festivalen som i år intar Slottsskogen i Göteborg mellan den 8–10 augusti. På affischen hittas artister som Fred again.., PJ Harvey, Peggy Gou, Queens of the Stone Age och många fler. För varje år har festivalen byggt på den starka musikkärnan med en rad olika andra beståndsdelar som idag är minst lika viktiga som musiken – till exempel genom att börja visa film, en satsning som idag har gjort Way Out West Film till Sveriges tredje största filmfestival. 2022 lanserades ett skateområde som festivalen idag kan meddela återvänder för tredje året i rad.

Området med skate i fokus kommer, precis som förra året, att nyttjas av både besökare och inbjudna åkare i världsklass under flaggen Skate Garden. Området blir som en festival i festivalen med en mängd olika happenings under festivalens tre dagar, bland annat smygpremiärer av kommande dokumentärer om svensk skatehistoria och panelsamtal. Ämnen som kommer att behandlas inkluderar skateboardens sportifiering och dess roll i staden som kommer att diskuteras av betydande röster från skateboardvärlden. Dessutom tar Vans med sig den europeiska skatetävlingen Vans Shop Riot som går att gå av stapeln som del av festivalen.

Rampen, som i år är större än tidigare, kommer att kunna användas av både besökare som har tagit med egna brädor och professionella åkare. Alla är välkomna att komma förbi och testa, och föreningen Skate Nation är på plats för att hjälpa nybörjare och verka för att göra rampen så inkluderande som möjligt. Efter festivalens genomförande kommer rampen nyttjas i Eslövs kommun där Skate Nation kommer att använda den för att främja integration i socioekonomiskt utsatta områden.

– Att göra något tre år i rad är verkligen ett kvitto på att något är en tradition och inte en engångsgrej. Det känns extra kul att Skate Garden växer så för varje år. Jag ser så mycket fram emot panelsamtalen där vi kommer diskutera ämnen som jag anser är otroligt viktiga för kulturens framtid. Det borde ingen missa, vare sig man åker skateboard eller inte.Tävlingarna vill man såklart inte heller missa. Det vet alla som var där förra året – svårslagen underhållning! säger Mateo Cabrejas Bergil, projektledare för Skate Garden.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Biljetter för 1, 2 eller 3 dagar finns till försäljning via wayoutwest.se. Programmet för Skate Garden ingår i din festivalbiljett. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad