Menu
King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS] + Sam Fender [UK] klara för Way Out West!

King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS] + Sam Fender [UK] klara för Way Out West!

10 feb kl: 10:00

Way Out West är festivalen som varje år intar Slottsskogen i Göteborg under den andra helgen i augusti. Hittills har festivalen redan gjort klart med namn som Blur, Wizkid, DEVO, Håkan Hellström och Caroline Polachek, och idag har det blivit dags att fylla på utbudet av gitarrer i form av de omåttligt produktiva psykrockarna i King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS] och heartland-rockaren Sam Fender [UK].

Nu kan man ju inte tävla i kreativitet, men skulle man kunna det så skulle King Gizzard & The Lizard Wizard göra slarvsylta av allt motstånd. Sedan det excentriska kollektivet bildades i Melbourne 2010 har de nämligen släppt ofattbara 20 studioalbum, 14 liveskivor och 3 EP: s. Och givet bredden i denna rika katalog – 60-tals psyk, expansiv jazzrock, thrash metal, sci-fi-progg, folk och flippad garagerock för att nämna ett par – så behöver man knappt något annat band än King Gizzard. Under 2022 släppte de inte mindre än 5 (!) album så att gissa vilka de låtar de kommer spela på Way Out West (eller under vårens sedan länge slutsålda Sverigekonserter) är minst sagt en utmaning.

Egentligen fanns allt redan där. Sam Fender hade syftet, historierna, ansiktet, förmågan och rösten. Men att skriva en låt som ’Seventeen Going Under’ får oundvikligen konsekvenser. Den fantastiska låten placerades på en lika fantastisk skiva och helt plötsligt var Fender inte längre en lovande ung artist utan en av mest hyllade musikerna i sin generation. Priser från the BRITS, NME och Ivor Novello regnade över Fender och hans storslagna Springsteen-rock medan han turnerade över hela världen.

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. De två första Early Bird-kategorierna är redan slutsålda, och nästa variant (2095 SEK) är släppt i detta nu via festivalens hemsida. Fler artister kommer att presenteras löpande fram till festival.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:


Håkan Hellström
Blur [UK]
Wizkid [NG]
DEVO [US]
V**gra Boys
King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS]
Sam Fender [UK]
Caroline Polachek [US]
Amyl & The Sniffers [AUS]
TV Girl [US]
The Blessed Madonna [US]
Black Sherif [GH]
Shygirl [UK]
Jockstrap [UK]
DOMi & JD Beck [FR / US]
¥///0 $#£[[

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad