Menu
Lolita Pop till Skansen!

Lolita Pop till Skansen!

12 apr kl: 12:00

Under 2019 och 2022 åkte Lolita Pop på ett segertåg genom Sverige. Sommaren 2022 spelade bandet på flera legendariska scener som Liseberg, Parksnäckan, Klippan och ett fullsatt Mosebacke. Turnén avslutades på Gustavsvik i Örebro tillsammans med The Ark och Millencolin.

På Skansen - Galejan den 24 augusti gör Lolita Pop sommarens enda spelning.

”Vi hade inte tänkt att turnéra 2023 men vi kan inte låta bli. En sommarnatt tillsammans med vår fina publik går inte att säga nej till” - säger Karin Wistrand

På scenen tillsammans med Lolita Pop står också The Nomads & Staffan Hellstrand. Det blir en maxad kväll, fulladdad med svensk rocklyrik, poetiska gitarrer, popmelodier och tunga komp.

Mycket hände för Lolita Pop på 80-talet, så det är lätt att hitta jubileum. 2023 är 40 års jubileum för albumet ”Fem söker en skatt”.

Lolita Pop startade 1979 och gjorde sin första spelning på invigningen av den legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro. Bandet skapade en egensinnig popmusik med Karins starka sång och gitarrernas melodivävar, mycket inspirerat från 70-talets rockscen i New York. Det blev många år med turnéer, dynamiska livespelningar och framgångsrika skivsläpp med hittar som »Långa tåg av längtan«, »Hey Winner« och »Tarzan on a big red scooter«. Bandet gick skilda vägar 1991 efter albumet Blumenkraft.

Lolita Pop består av Karin Wistrand på sång, Benkt Söderberg och Sten Booberg på gitarr, Rickard Donatello på bas och Bobo Ölander på trummor.

Biljettsläpp fredag den 14 april klockan 10.00

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad