Menu
Paul Simon tillbaka med nytt album

Paul Simon tillbaka med nytt album

12 apr kl: 15:00

Paul Simon, som konsekvent har skapat några av de mest inflytelserika varaktiga verken i musikhistorien har tillkännagett släppet av sitt mycket efterlängtade nya album ”Seven Psalms”.

Det 33 minuter långa musikstycket i sju satser är avsedd att lyssnas som en svit i sin helhet. Albumet kommer släppas på vinyl, CD och på digitala plattformar den 19 maj.

Inspelad helt på akustiska instrument och framförd av Paul, visar Seven Psalms upp Simons hantverk när det är som finast och mest fängslande. Helt enkelt bara med röst och gitarr.

Ett fantastiskt intrikat skiktat verk som etablerar en engagerande och meditativ nästa psalmliknande ljudbild där Pauls texter utgör centrum för konstellationer av ljud vävda från gitarrsträngar och annan akustisk instrumentering inklusive körelement från den högt ansedda brittiska körensemblen VOCE88 samt ett vackert framträdande av Edie Brickell.

Trogen ursprunget till psalmer som dessa hymner är med manade att sjungas snarare än talas, sträcker sig Seven Psalms till själva uppkomsten av folkmusik: Kung Davids psalmer. Resultatet är en tyst och rörande musikalisk upplevelse som avslöjar en mängd subtila detaljer vid varje upprepad lyssning.

Skivans ton kompletteras av omslaget som innehåller en del av den hyllade landskapsmålaren Thomas Morans tavla ”Two Owls”

Producerad av Paul Simon och Kyle Crusham, Seven Psalms är en enda musiksvit som består av följande sju sammanlänkade satser:

1. The Lord

2. Love Is Like A Braid
3. My Professional Opinion

4. Your Forgiveness
5. Trail of Volcanoes
6. The Sacred Harp
7. Wait

Seven Psalms släpps i sin helhet den 19 maj på LP, CD och digitala plattformar via Owl Records och Legacy Recordings, en del av Sony Music Entertainment.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad