Menu
Steget släpper ny singel på fredag - Premiär idag på Sveriges Radio!

Steget släpper ny singel på fredag - Premiär idag på Sveriges Radio!

6 apr kl: 08:16


Du har säkert hört Steget i någon tv-serie, på Thåströms Facebook-sida eller när Kapten Röd sjunger med i "Såna som du" där över 7000 personer kollade på deras livesändning samtidigt. Inom kort presenteras Steget sin första riktiga turné men nu på fredag 8 april släpps nya singeln "Sista Bussen" som är en del utav det nya albumet. Matilda är just nu ute på turné med Nationalteatern men innan hon kliver in i turnébussen så har Steget premiär för nya singeln på P4 Göteborg! 

Sista bussen berättar om känslan att vara ute på krogen sent och komma på sig själv att gå å hoppas på att stöta på just den där personen. I nästa sekund övergår hoppet till ett slags lugn då du kommer på att den sista bussen faktiskt går nu och just den där personen skulle aldrig missa den. Nu blir det lättare att slappna av och bara umgås med sina vänner. Självklart börjar hoppets klocka ticka snarare än du tror. Känslorna och tankarna snurrar runt och du tänker att även om ingen av er vågar tro på sånt så kanske det ändå är dags att försöka få-just den där personen -att inse att den inte ska ta sista bussen hem.


"Jag känner mig jätteglad och även lättad över singel-släppet av just den här låten. Du vet den där känslan av att vilja få något sagt, som man liksom aldrig kommer loss med, den släpper liksom när den här låten får flyga fritt". - Matilda Sjöström 



Lyssna här! (Låten finns uppladdad i SR-portal) 

OM STEGET

Det är nu 12 år sedan de bestämde sig för att göra musik ihop. Både Matilda och Nils minns tydligt den där sommarkvällen på Pusterviks uteservering när det blev bestämt. Sen dess har båda genomgått flera livskriser och vi har fått följa med på resan.

Steget spelar just nu in de sista låtarna till en helt ny skiva och har hittat tillbaka till kärnan i musiken. Det är såklart ärliga texter i innerlig sång, blandat med känsloladdat piano som gäller, som alltid. Lite stråkar och gitarrgnissel har ju aldrig skadat någon, så det kommer säkerligen dyka upp lite här och var.

De nya låtarna handlar om allt från att försöka leva med sig själv till att försöka komma vidare och lyckas blicka framåt.
Det är verkligen på allvar den här gången och resan sker inte utan att vi blir sentimentala på vägen. Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet bara för att orden måste ut.

Steget består av göteborgarna Nils Dahl och Matilda Sjöström.

Steget har tolkat Ebba Gröns klassiker ”Flyktsoda”och filmade inspelningen i all sin enkelhet i Sonya Studios och bara några timmar efter att live-videon slängdes upp, delade självaste Joakim Thåström videon på sin Facebook-sida. Detta var såklart fantastiskt och oerhört mäktigt för Steget då detta är en av deras absoluta favoritlåtar. Lyssna på ”Flyktsoda” här

När Steget fyllde 10år genomförde de en streaming från Stora Teatern i Göteborg med bla Kapten Röd som gäst och hade över 7000K tittningar den kvällen. Så fint! Titta här


Stegets musik har varit med i många TV-serier och har hög lyssning än -trots att det var längesedan de faktiskt släppte en skiva. Deras publik dyker fortfarande alltid upp och när de spelade live och innan pandemin slog till, drog de fullt hus i både Stockholm och Göteborg. Flera dagar i rad!! Lyssna på Steget

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad