Menu
Styva Linan, Stefan Sundström, Rövsvett, Perkele och Slöa knivar klara för Lilla Scenen på Liseberg

Styva Linan, Stefan Sundström, Rövsvett, Perkele och Slöa knivar klara för Lilla Scenen på Liseberg

25 maj kl: 09:00


Nu är även Styva Linan och Stefan Sundström samt punkbanden Rövsvett, Perkele och Slöa Knivar klara för Lilla Scenen på 100-årsjubilerande Liseberg. Samtliga konserter till Lilla Scenen kommer att vara gratis och kräver endast entré till parken.

Styva Linan 25 juli

Göteborgsbandet släppte hösten 2022 skivan ”Dallas” och kallades en av det årets mest intressanta albumdebutanter. Sedan dess har kvintetten som förenar 70-talsrock med indie sålt ut konserter i både Stockholm och Göteborg men också synts i exempelvis Musikhjälpen och TV4 Nyhetsmorgon.

Stefan Sundström 8 augusti

Stefan Sundström, som slog igenom med kompbandet Apache (utvecklades senare till Weeping Willows), är en av Sveriges mest produktiva och egensinniga artister. I sina låtar kombinerar han röjig rock och innehållsrika texter med referenser till det svenska kulturarvet.

Perkele, Rövsvett och Slöa Knivar 26 augusti

Punk? Hårdrock? Kanske inget av det eller lite av båda? Hur som helst levereras hit efter hit i denna energiska ensemble som fyller 30 år i år! Perkele drog igång sin melodiösa punk i nittiotalets början, och har sedan dess släppt flera hyllade album. Bandet har även spelat på stora festivaler, sålt slut stora gig i Europa, och hunnit med ett besök i LA och Las Vegas. Resan har bara börjat. Nu är det hemmamatch och Perkele kommer fullkomligt att explodera av kärlek denna magiska kväll på Liseberg!

Hardcore-veteranerna Rövsvett startade i Tranås 1983 och är idag en av Sveriges äldsta fortfarande aktiva punkgrupper. Även om sättningen har ändrats några gånger genom åren är två av originalmedlemmarna, Jerker Persson och Mikael Karlsson, fortfarande med.

Slöa Knivar har etablerat sig som en av den svenska hardcorepunkscenens mest energiska livekonstellationer med omtalade frontfiguren Patricia. Malmö-bandet som bildades 2008 har bland annat spelat på Roskildefestivalen.


Presskontakter:

Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning på Liseberg på johan.gummesson@liseberg.se eller 072-504 43 04

Sofia Wikstedt, PR-koordinator på sofia.wikstedt@liseberg.se


Liseberg firar 100-årsjubileum

2023 firar Liseberg 100 år som nöjespark. I ett sekel har Liseberg varit Göteborgs hjärta och stolthet och göteborgarnas mest älskade mötesplats. En magisk plats där människor upplever glädje tillsammans, i ständigt nya generationer. Jubileumsfirandet inleds med en grandios premiär i april med nya attraktionen Luna och inte minst det nya hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det blir ett år kantat av glädje, värme och massor av firande i alla dess former.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad