Menu
Nittiotalssensationen Natalie Imbruglia kommer till Pop på Skansen den 17 augusti

Nittiotalssensationen Natalie Imbruglia kommer till Pop på Skansen den 17 augusti

29 mar kl: 08:27

Natalie Imbruglia är sångerska och skådespelerska med en kristallklar röst och en empatisk personlighet. Denna multitalang blev en internationell stjärna med sin monsterhit ’Torn’, som är en cover av Ednaswaps låt med samma titel. Imbruglias version av ’Torn’ banade vägen och satte tonen för alternativrock i flera år framöver.

Som tonåring var hon intresserad av skådespeleri och fick roller i några reklamfilmer och tv-serier. Senare valde hon att bosätta sig i London och där skaffade hon sig en manager som uppmanade Imbruglia att spela in en demo på fyra låtar. En av låtarna var en tidig version av ’Torn’. Tack vare demon signade RCA/BMG den unga Imbruglia 1996. Ett år senare släppte BMG en nyare version av hennes mest kända låt. Singeln ’Torn’ blev direkt en hit i Storbritannien och sålde över två miljoner exemplar. Internationellt blev låten en sensation och hamnade på topp tio i hela Europa och i hemlandet Australien.

Imbruglias fullängdare ’Left of the Middle’ (1997) toppade listorna likaså i Australien och hamnade topp tio i Storbritannien samt blev platinacertifierad. I USA fick skivan till och med en dubbel platinacertifiering. Debutalbumet sålde över 7 miljoner exemplar världen över och blev det bäst sålda debutalbumet som har släppts av en kvinnlig australiensisk sångerska. Förutom detta vann sångerskan Natalie många ARIA priser och blev nominerad i Brit Awards och Grammys.

Idag har Natalie Imbruglia släppt ett ytterligare album som heter ’Firebird’ som kom ut 2021. ’Firebird’ är ett album med originallåtar som hon har samarbetat med diverse artister. För att nämna några; The Strokes Albert Hammond Jr, The Magic Numbers Romeo Stodart, Eg White, Fiona Bevan med flera. Albumet beskrivs som eklektiskt och innehåller glada optimistiska låtar. Förra året var sångerskan med i den brittiska versionen av Masked Singer och vann den tredje säsongen med låten ’Story of My Life’ som hon tidigare i år släppte som en singel.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad