Menu
Succémusikalen CATS kommer till Sverige – med Gunilla Backman som Grizabella

Succémusikalen CATS kommer till Sverige – med Gunilla Backman som Grizabella

30 nov kl: 09:00

West End-uppsättningen av CATS kommer till Sverige i november och december 2022. Måndag den 6 december klockan 09:00 släpps biljetterna till succémusikalen som kommer spelas på Scandinavium i Göteborg, Avicii Arena i Stockholm och Malmö Arena i Malmö – med endast fyra föreställningar per stad. Den Londonbaserade truppen kompletteras med hyllade musikalveteranen Gunilla Backman i stjärnrollen som Grizabella.

Gunilla Backman har stått på de svenska musikalscenerna sedan unga år och även turnerat runtom världen med några av de allra största musikalerna. Hon har under sin karriär medverkat i bland annat Les Miserables, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar, Chess in concert, Sunset Blvd, Rhapsody in Rock och inte minst MAMMA MIA! där hon spelade huvudrollen i 550 föreställningar som sågs av över en miljon människor. Nu tar hon sig för första gången i sin karriär an Grizabella i en storslagen men intim föreställning.

CATS är en musikal som jag känner väl till och jag är extremt glad över att äntligen få spela rollen som Grizabella. Jag ser verkligen fram emot att få gå in i rollen tillsammans med teamet i London och medlemmarna i CATS. Att sedan få framföra denna klassiska musikal i en intim miljö för den svenska publiken kommer bli fantastiskt.” Säger Gunilla Backman, som kommer göra rollen som Grizabella i CATS.

Andrew Loyd Webber’s CATS har sedan premiären i West End 1981 blivit en av världens mest älskade musikaler och nu kommer den äntligen tillbaka till Sverige. CATS kommer under turnén att spela på stora scener men i en intim miljö med ett begränsat antal biljetter, vilket skapar en unik publikupplevelse.

”Vi är glada och stolta över att vi kan presentera denna storslagna produktion för den svenska publiken. Det begåvade CATS-teamet och Gunilla Backman som Grizabella kommer att göra detta till något alldeles extra. Det är bara ett begränsat antal föreställningar per stad så vi förväntar oss en hög efterfrågan.” Säger My Blomgren, Creative Producer på Live Nation.

CATS är baserad på T.S Eliots Old Possum’s of Practical Cats och tonsatt av Andrew Lloyd Webber. Det är en av de föreställningarna som spelats längst i West Ends och Broadways historia och firade 40-årsjubileum i maj 2021. CATS hade världspremiär på New London Theatre (nu känt som Gillian Lynne) där den sedan framfördes i hela 21 år med nästan 9000 föreställningar. Sedan dess har CATS spelats i över 40 länder, översatts till 15 språk och setts av över 73 miljoner personer världen över.

Den internationella turnén är producerad av Cameron Mackintosh och The Really Useful Theatre-produktionen och CATS i Sverige presenteras av Live Nation. Biljetterna släpps den 6 december klockan 09:00 via LiveNation.se!

Turnéplan 2022
Göteborg, Scandinavium
Torsdag – 17 november 19:30
Fredag – 18 november 19:30
Lördag – 19 november 15:00
Lördag – 19 november 20:00

Stockholm, Avicii Arena
Torsdag – 24 november 19:30
Fredag – 25 november 19:30
Lördag – 26 november 15:00
Lördag – 26 november 20:00

Malmö, Malmö Arena
Torsdag – 1 december 19:30
Fredag – 2 december 19:30
Lördag – 3 december 15:00
Lördag – 3 december 20:00

Biljetter
Biljetter släpps måndag 6 december klockan 09:00 via LiveNation.se

Pressbiljetter & fotopass
Ansökan om köp av pressbiljett skickas till press(Snabel)livenation.se. Det är viktigt att du skickar en förfrågan per artist/evenemang och att du i ämnesraden anger vilken artist/evenemang det gäller.

Fotopass-ansökan görs via photorequest.livenation.se (notera att godkänt fotopass inte gäller som biljett).

Med reservation för eventuella ändringar. Senast uppdaterad information om våra evenemang hittar du alltid på livenation.se.

Källa

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad