Menu
SUMMERBURST FÖRST UT NÄR FESTIVALSOMMAREN ÅTERVÄNDER?– ALAN WALKER, MARSHMELLO & DISCLOSURE KLARA

SUMMERBURST FÖRST UT NÄR FESTIVALSOMMAREN ÅTERVÄNDER?– ALAN WALKER, MARSHMELLO & DISCLOSURE KLARA

25 feb kl: 09:01

Den 3 - 4 juni fylls äntligen Göteborg och Ullevi av glädje, dans och fest igen! Med full fokus på Göteborg och en festivalhelg i stället för två, blir Summerburst 2022 den största festen i Summerburstregi på tio år. David Guetta är klar sedan tidigare, nu presenterar festivalen över 40 nya akter och hela fyra scener. ?

Biljetter till Summerburst 2022 släpps på tisdag den 1 mars klockan 10:00 via Summerburst.se.

Längtan efter festivalsommaren är snart över och första helgen i juni inleds den med en av årets största fester när Summerburst intar Göteborg och Ullevi – som den första stora sommarfestivalen sedan 2019. Det blir den 10e upplagan av festivalen och den största hittills. I år satsar Summerburst allt på en maximal upplevelse för festivalbesökarna på Ullevi och under våren presenteras en rad olika nyheter som kommer att göra årets festival till något utöver det vanliga. 

David Guetta är en av de artister som avslöjats tidigare, nu står det klart att även Marshmello, Disclosure, Becky Hill, Alan Walker, Rebecca & Fiona och många fler ansluter till sommarens festival.

Anders Boström, festivalgeneral och grundare av Summerburst ser fram emot sommarens festival:

- Jag är otroligt stolt och förväntansfull över vad vi kommer få uppleva på Ullevi i sommar. Att efter två år utan festivaler kunna presentera en så här stark lineup och utöka festivalen till något ännu större är vi väldigt glada över. Vi kommer kunna presentera överraskningar innan och under festivalen. Det kommer bli maxat, en upplevelse vi ser mycket fram emot att bjuda publiken på!

    David Guetta är den franska house-legendaren och pionjären inom elektronisk dansmusik. Guetta är en av världens största artister med flera miljoner streams i månaden och han uppträder på de största scenerna över hela världen. När David Guetta återvänder till Summerburst spelar han på festivalens största scen.

    Marshmello är en global superstjärna och en av de mest streamade och prisbelönta EDM-akterna i världen. Bland hans hits finns ”FRIENDS” med Anne-Marie, ”Happier” med Bastille, ”Silence” med Khalid och har gjort remixer av bland annat Avicii, DJ Snake och Alan Walker.

    Duon Disclosure debuterade redan 2010 och blev snabbt populära. Deras globala hitlåt ”Latch” med Sam Smith stod för Disclosures stora genombrott vilket även lett till flera Grammy-nomineringar. 

    Becky Hill är artisten från England som idag är en av de mest hypeade artisterna i världen. Hennes låt ”Gecko (Overdrive)” med Oliver Heldens toppade den brittiska singellistan och superhiten ”Lose Control” med MEDUZA och Goodboys närmar sig en miljon streams.

    Svenska DJ-duon Rebecca & Fiona har länge varit en framträdande del av den svenska och internationella musikscenen. Sedan deras genombrott har Rebecca & Fiona släppt två Grammy-belönade album samtidigt som de turnerat världen runt.

    För första gången kommer besökarna ha tillgång till hela fyra scener. Vid sidan av Main Stage finns Garden Stage, Orion Area, och E.L.E. (Everybody Loves Everybody) som är årets nytillskott. Varje scen har en egen prägel och det kommer bland annat dansas under bar himmel, i en grönskande oas och under jorden.?

    På tisdag den 1 mars kl. 10.00 släpps biljetterna till Summerburst på Ullevi den 3-4 juni. Samtliga biljetter som köpts till festivalen för 2020 och 2021 kommer gälla även för Summerburst 2022.?För mer info om biljetter, besök Ticketmaster.se

    Samtliga biljetter köps via Summerburst.se.

    Full Lineup (från A – Ö):
    Aemma
    Alan Walker
    Albin Myers
    Ashibah
    Becky Hill
    Blastoyz
    Caroline Roxy
    Chelina Manuhutu
    Coone
    D-Block & S-te-Fan
    Da Tweekaz
    Danny Avila
    David Guetta
    Disclosure
    Fang & Sabri
    Fedele
    Goodboys
    Imanbek
    Juicy M
    Loéca
    Mariana Bo
    Marshmello
    Michael Feel & Aleco
    Miss K8
    Marten Hørger
    Monki
    Nadja & Susanne
    Nause & Friends
    Oliver Heldens
    Rebecca & Fiona
    Rouass
    Sam Divine
    Shakarchi
    Skiy
    Smokin Jo
    Sparks Mania
    Tempo Giusto
    Tjalan
    TooManyLeftHands
    Wasted Penguinz
    Will Sparks
    Ørjan Nilsen

    Fler artister tillkommer.



    Hitta evenemang

    Fritext
    Välj stad

        
                                            
    Datum: Alla dagar
    Veckodagar:
    Tillbaka Sök

    Välj stad