Menu
SUMMERBURST PRESENTERAR ”SUMMERBURST GAMING EXPERIENCE” OCH GÖR LIVE-GAMING TILL EN DEL AV FESTIVALEN

SUMMERBURST PRESENTERAR ”SUMMERBURST GAMING EXPERIENCE” OCH GÖR LIVE-GAMING TILL EN DEL AV FESTIVALEN

26 apr kl: 14:11

Den 3 & 4 juni inleds festivalsommaren på Ullevi med Summerburst 10-årsjubileum! Festivalen är första evenemanget utanför idrottssektorn att inta arenan och med en gedigen lineup och ett fullspäckat program blir Summerburst 2022 den största upplagan hittills. Nu blir även Summerburst den första musikfestivalen i Norden ta klivet in i gamingvärlden!

Tillsammans med Kappa Bar, världens största restaurangkedja inom gaming och esport, kan Summerburst äntligen presentera det helt nya konceptet Summerburst Gaming Experience. Här kan festivalbesökare samlas och spela mot varandra eller möta kända profiler inom gaming och esport samtidigt som Alan Walker eller Disclosure uppträder i bakgrunden.

”Det känns väldigt bra att kunna ena två så stora communityn som både gaming och elektronisk dansmusik är, på Summerburst. Tack vare expertisen från Kappa Bar gör vi tillsammans det möjligt för besökarna på Summerburst att få ta del av det bästa från dessa två världar genom ett innovativt och nytänkande samarbete.” säger Summerbursts grundare Anders Boström

Summerburst Gaming Experience är ett vardagsrum mitt i händelsernas centrum inne på festivalområdet. Här kommer besökarna kunna hänga, spela FIFA, Mario Kart, CS:GO och samla kraft under festivalens två dagar. Det finns något för alla, oavsett tidigare erfarenhet av gaming. Inför festivalen, lördagen den 7 maj, hålls också förfester på samtliga Kappa Bars restauranger runt om i landet där erfarna gamers och nyfikna förstagångsspelare kan tävla om biljetter till festivalen och exklusiva priser.

Klas Bergqvist, grundare av Kappa Bar, är exalterad över konceptet:
"Vi är oerhört glada över partnerskapet med Live Nation och Summerburst. Kappa Bar ser många synergier i att våra varumärken nu arbetar gemensamt med att lyfta ut gaming som underhållning och aktivering på fler platser än på våra restauranger. Nu längtar vi till sommarens bästa festival och att få erbjuda besökarna en skön mini-paus mitt i all festivaldans!" 

Med en lineup fylld av några av världens största namn inom elektronisk musik och hela fyra scener samt ett utökat festivalområde fyllt av aktiviteter är Summerburst tillbaka med besked efter två års dvala. Utöver det nya gamingkonceptet kommer besökarna mötas av flera andra nyheter när sommarens först festival intar Göteborg och Ullevi.

Om Kappa Bar:
I 8 städer runt om i Sverige finns detta vattenhål för gamers att mötas, äta god mat och spela. Till Kappa går du som vill ta en öl och utmana din vän på FIFA, kolla på ESL Pro League på storbildsskärm, eller heja fram ditt favoritlag i LEC. Hos Kappa är alla välkomna, och med en skärm och kontroller vid varje bord blir kvällen det du vill.

Kappa Bar: Summerburst Pre Partys den 7 maj
Stockholm, Sveavägen
Jönköping, Barnarpsgatan
Malmö, Baltzarsgatan
Uppsala, Svartbäcksgatan
Linköping, Trädgårdstorget
Örebro, Oskarsparken
Helsingborg, Bruksgatan

Lineup & biljetter till festivalen finns på summerburst.se

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad