Menu
Svenska Akademien släpper nya plåtar för augusti – efter en utsåld vårturné

Svenska Akademien släpper nya plåtar för augusti – efter en utsåld vårturné

20 jun kl: 16:21

Fetaste live-akten Svenska Akademien körde slut hela våren och satte publiken i extas från Höganäs till Uppsala. Nu är hålkorset inställt på fyra exklusiva spelningar i augusti. Finns det något bättre sätt att avsluta sommaren?


Redan den 23 augusti blir det en röjig kväll, när Svenska Akademien delar scen med Looptroop Rockers på Jacy’z i Göteborg. De repeterar duosvänget den 30 augusti på Mosebacketerrassen i Stockholm. Båda banden utlovar ett jävla ställ!

»Våren var magisk, med utsålda hus och världens bästa publik! Som 25-åring är vi hungrigare än någonsin. Och bättre. Att få hooka upp med proffsen i Looptroop får oss ännu mer på tårna. Det vill ni inte missa!«
– Sture Allén den yngre


Looptroop Rockers grundades i Västerås 1992 och är idag hyllade som hiphop-pionjärer både i Sverige och utomlands. Med spelningar och festivaler världen över är Looptrop Rockers idag en av Sveriges mest rutinerade liveakter.


Svenska Akademien grundades i Landskrona 1999 och debuterade 2001 med Snapphaneklanen. Bandet nominerades till P3 Guldmicken 2005 och etablerade sig som ett av landets bästa och flitigaste liveband under 00-talet.


»Efter 25 år av kärlek och revolt. Tändstickor för mörkrädda tänder fortfarande. Låtarna mer aktuella än någonsin. Svenska Akademien är redo!«
– General Knas


Under våren har Svenska Akademien farit runt på 25-årsjubileumsturné och sålt ut klubbar i hela landet. Nu planerar man att lägga resten av Sverige för sina fötter med plåtar till fyra exklusiva spelningar i augusti. Det här får ingen missa!


Spelningarna sker tillsamman med kompisar i bräschen:


23 aug – Jacy’z, Göteborg – Looptroop och SVAK
24 aug – Citadellet, Landskrona – SVAK & Kung Kodum
30 aug – Mosebacketerrassen, Stockholm – Looptroop och SVAK
31 aug – Villa & Trädgård de luxe, Växjö – SVAK & gäster


Biljettsläpp på fredag 21 juni klockan 10:00 på kulturaktiebolaget.se.


Gör dig redo för fyra svängiga kvällar och en totalt brädad sensommar. Där Svenska Akademien spelar gungar golvet, dånar publiken och stänger biljettkassorna. Det här blir fyra spelningar du sent ska glömma.


Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad