Svenska Balettskolan Bjuder På Barnunderhållning Lördag 20/1

Svenska Balettskolan Bjuder På Barnunderhållning Lördag 20/1
18 jan kl: 14:00

Svenska Balettskolan Bjuder På Barnunderhållning Lördag 20/1


Svenska balettskolan har förutom vanliga ämnen som matematik, svenska och engelska även klassisk balett, modern nutida dans, pilates, styrketräning, akrobatik, scenisk folkdans, jazz- och streetdans samt drama på schemat. På lördag visar de upp sig i Nordstan.

De arbetar tillsammans med professionella dansare och koreografer för att ge eleverna de konstnärliga och tekniska färdigheter som förbereder dem inför att dansa på scenen och möta publik. Flera gånger per år sätter de upp föreställningar på olika teatrar och åker ut på turné i regionen, och nu har turen kommit till Nordstan. Lördag den 20 januari blir det två föreställningar av Cirkusbaletten klockan 15.00 och 16.00.-Vår utbildning är unik med ett regeringsuppdrag att redan från årskurs 4 utbilda nästa generations dansare. Vi utbildar dansare som är medvetna, vackra, starka och med en bredd inom dans och artisteri. Utbildningen ska ge kreativa spelrum för eget skapande, individuell utveckling och förverkligande av drömmar, säger Sebastian Michanek, konstnärlig chef, Svenska Balettskolan

Föreställningen som ges i Nordstan, Cirkusbaletten, är en dansföreställning med klassisk balett, modern dans och scenisk folkdans, en föreställning med sång och dans där barn dansar för barn. Föreställningen öppnar med den sovande cirkusdirektören som hastigt får väcka sina cirkusdansare och sen är showen igång!!

Under föreställningen hjälper publiken oss att trolla fram den vackra cirkusballerinan och sedan hennes vän cirkussoldaten. Vi möter också de fantastiska cirkusdansarna som bjuder på danser från hela världen där allting från modern dans till klassisk balett och virvlande cirkusnummer visas! Vi får också följa hur en dansares dag ser ut ända från morgonens uppvärmning till att ballerinan tar på sig de speciella "tåskorna" och cirkussoldaten gör sina stora hopp och piruetter." Sen får vi även axplock ur skolans föreställningsrepertoar som i år är innefattar Nötknäpparen och Hans och Greta. Innan vi avslutar med en sprakande - Grand Finale!

-Jag älskar att hjälpa unga människor utvecklas till sin fulla förmåga. Jag tror på att hög kvalité och engagemang kommer genom att förstå potentialen hos varje enskild elev, säger Sebastian Michanek.

Eleverna läser även grundskolans teoriämnen och har möjlighet att söka till samtliga nationella program på gymnasienivå när de har gått ut årskurs 9.

Läs mer om utbildningen på www.svenskabalettskolan.se

För mer information kontakta:Sebastian Michanek

Konstnärlig chef | Artistic Director

Svenska Balettskolan | The Swedish National Ballet School

sebastian.michanek(Snabel)nh.goteborg.se | +46 (0)70-203 85 58
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Inget Stoppar Darin På Svenska - Turnépremiär Och Slutsålt
PRESS
21 feb
kl: 12:40

Inget Stoppar Darin På Svenska - Turnépremiär Och Slutsålt

I fredags släppte Darin nya singeln "Astronaut". Låten är skriven tillsammans med Victor Thell och Maria Smith, en duo som även kommer vara med som förband på vårturnén.
Nu är det alltså dags att ta musiken till publiken med början i Göteborg. Det blir tjugofem stopp runt om i landet, bland annat vid Cirkus i Stockholm för tre spelningar. Flera av turnéns spelningar är...

Bild på Snart Världspremiär Med Sveriges Mest Hyllade Danskompani
PRESS
21 feb
kl: 11:50

Snart Världspremiär Med Sveriges Mest Hyllade Danskompani

En världspremiär. Två nya dansverk. Med Sveriges just nu mest prisade danskompani.
Ställ in dig på en explosiv, kommunikativ, minimalistisk och extravagant danskväll, när GöteborgsOperans Danskompani ger S & S i koreografi av hyllade Sharon Eyal och Sang Jijia. Premiär 3 mars.

Det regnar papper på Stora scenen. Svarta, singlande silkespapper bildar lätta...

Bild på Storsatsning På Kultursommarjobb För Unga
PRESS
21 feb
kl: 11:30

Storsatsning På Kultursommarjobb För Unga

Inför sommaren 2018 storsatsar Göteborgs Stad på kultursommarjobb för unga. Antalet platser mer än fördubblas och spelperioderna blir två istället för en. Målet med kultursommarjobben är att ge möjlighet för unga att delta i Göteborgs konst- och kulturliv på professionella villkor samt att ge viktig arbetslivserfarenhet.

Kulturförvaltningen och förvaltningen för...

Bild på Stim Och Ice I Unikt Avtal Med Facebook Om Ersättning Till Musikskapare
PRESS
21 feb
kl: 11:20

Stim Och Ice I Unikt Avtal Med Facebook Om Ersättning Till Musikskapare

Stim och ICE i unikt avtal med Facebook om ersättning till musikskapare

Stim har genom sitt internationella bolag ICE slutit avtal med Facebook. Det är Facebooks första multi-territoriella musiklicens och en viktig milstolpe för att musikskapare ska få ersättning när musiken används. Avtalet gäller Facebook, Instagram, Oculus och Messenger och täcker över 160 territorier...

Bild på Medborgarbandet Och Malmö Stadsteater Bjuder In Till Pressmöte Inför Världspremiären Av Vinnaren Tar Allt!
PRESS
21 feb
kl: 10:40

Medborgarbandet Och Malmö Stadsteater Bjuder In Till Pressmöte Inför Världspremiären Av Vinnaren Tar Allt!

Vinnaren tar allt är ett unikt samarbete mellan Malmö Stadsteater och Medborgarbandet, ett allkonstverk i utsvängd kostym med demokrati och medborgarskap i zenit. På scen står ett stort kollektiv av kreatörer, med artister som Nina Persson (The Cardigans), Thomas Öberg (Bob Hund), Kristin Amparo, Moto Boy och den sydafrikanska hiphopartisten Kanyi Mavi. Tillsammans framför kollektivet...

Bild på Robert Gustafsson Flyttar In På Rondo I Höst Med Ny Krogshow
PRESS
21 feb
kl: 10:00

Robert Gustafsson Flyttar In På Rondo I Höst Med Ny Krogshow

Nu är det klart att Robert Gustafsson tar med sig kult-bandet Rolandz och sina andra karaktärer till anrika Rondo i Göteborg i höst. Krogshowen som går under namnet "Rolandz på Rondo" har premiär i september och de lär bli både festligt, folkligt och en hel del fuldans, så klart.

Det var 2011 som Roberts Gustafssons senast stod på Rondos scen och gjorde då...

Bild på Robert Gustafsson Flyttar In På Rondo I Höst Med Ny Krogshow
PRESS
21 feb
kl: 09:30

Robert Gustafsson Flyttar In På Rondo I Höst Med Ny Krogshow

Nu är det klart att Robert Gustafsson tar med sig kult-bandet Rolandz och sina andra karaktärer till anrika Rondo i Göteborg i höst. Krogshowen som går under namnet "Rolandz på Rondo" har premiär i september och de lär bli både festligt, folkligt och en hel del fuldans.

Det var 2011 som Roberts Gustafssons senast stod på Rondos scen och gjorde då storslagen succé med sin...

Bild på Världspremiär Med Kim Cesarion Ombord Sk 6953
PRESS
20 feb
kl: 15:50

Världspremiär Med Kim Cesarion Ombord Sk 6953

Måndagen den 12 mars premiärspelar Kim Cesarion sin nya, efterlängtade singel Call On Me på 10 000 meters höjd. Spelningen sker ombord på SAS direktlinje till innovations-, tech- och musikfestivalen South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas. Tillsammans med sitt band kommer Kim Cesarion att genomföra en exklusiv livespelning ombord på SAS direktflyg SK 6953 från Stockholm till Austin....

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter