Menu
?Sveriges jazzdrottning är sannerligen tillbaka!?

?Sveriges jazzdrottning är sannerligen tillbaka!?

11 apr kl: 16:04

”Tur att jag kan skratta” - Imorgon släpper den tvåfaldigt grammisbelönande Amanda Ginsburg, sitt tredje album!

”Äntligen kommer albumet ut! Jag hoppas du genom min musik ska upptäcka hur mycket jag ser att jag delar med dig. Jag vill få dig att le, ge tröst och påminna om det gemensamma skrattets kraft. När jag påbörjar en text för en låt utgår jag från att jag inte är så unik som jag ibland vill tro. Jag ser på mig själv och mina svagheter. Jag fnissar till och upptäcker min egen litenhet. Jag skrattar med andra och upptäcker livets storhet. Vad är mer avväpnande än ett skratt? Oavsett om det är från en vän eller främling.”

Amanda Ginsburg bjuder återigen in lyssnaren till hennes jazz på svenska där de välsvarvade texterna sömlöst möter den svängiga och melodiösa musiken. Få kan så väl som Amanda, med humor och vemod, formulera de små sakerna i vardagen som utgör en så stor del av våra liv.

Hon har vunnit Årets jazz på Grammisgalan både 2019 och 2021 och har medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Go Kväll, Doobidoo och På Spåret. Hon har också fått flera priser och stipendier, bl.a. Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris. Landet är fullt av ungdomar som genom att lyssna på och spela Amandas musik introduceras till jazzmusiken.

Nytt för albumet är de två danska jazzmusikerna Snorre Kirk (trummor) och Anders Fjeldsted (bas). Pianisten Filip Ekestubbe, Amandas medmusiker sen 2016, är både medproducent och bidrar med arrangemang och kompositioner skrivna tillsammans med Amanda.

Under våren medverkar Amanda Ginsburg i flera tv-program och den kommande spelningen på Kulturhuset i Stockholm är sen länge utsåld.

Sveriges jazzdrottning är sannerligen tillbaka!

Turnéplan
24/4 - Katalin, Uppsala
25/4 - Kulturhuset, Stockholm - Utsålt
27/4 - Östergötlands museum, Linköping
28/4 - Malmö Live, Malmö
4/5 - Kulturens Hus, Luleå
5/5 - Sara Kulturhus, Skellefteå
7/5 - Stora teatern, Göteborg

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad