Menu
SYMPHONIA – TOMAS LEDIN MÖTER KUNGLIGA FILHARMONIKERNA

SYMPHONIA – TOMAS LEDIN MÖTER KUNGLIGA FILHARMONIKERNA

29 aug kl: 11:00

Tomas Ledin, Kungliga Filharmonikerna och Peter Nordahl i samklang. Det blir en unik upplevelse på Konserthuset i Stockholm den 11 november.

Det har varit ett fantastiskt år för Tomas Ledin. Först 70-årsdag på ett fullsatt Avicii Arena, tv-framträdanden, släpp av nya singeln "Långt ute på landet" och sen in i turnébussen med utsålda konserter runt om i Sverige, Norge och Finland.

Och nu detta, ett möte med en stor symfoniorkester som har världsrenommé! Tomas Ledin på stora scenen i Konserthuset tillsammans med Kungliga Filharmonikerna under ledning av Peter Nordahl, som även gjort arrangemangen.

Peter ringde en dag och frågade om jag ville ge mina sånger en ny kontext, berättar Tomas Ledin. Han undrade om vi tillsammans kunde återupptäcka En del av mitt hjärta, Just nu, En midsommarnattsdröm och andra låtar – genom att ta dem till nya musikaliska landskap. Det var en no-brainer, klart jag ville det!

      Symphonia visar en ny sida av Tomas Ledin, med 15 av hans älskade sånger i nya orkesterarrangemang. Symphonia betyder ”samklang”, och det är just vad denna unika konsert bjuder på: ett nyfiket möte över musikaliska gränser. Den 11 november får vi höra resultatet på Konserthuset.

      - Vi älskar det här, säger konserthuschef Stefan Forsberg. Den här orkestern är känd för sin nyfikenhet, och har under många år flugit fritt över genregränser, liksom mellan det historiska och det alldeles nya. Det viktiga är att det görs på allra högsta konstnärliga nivå. Dit flyger vi nu med Tomas Ledin. Underbart!

        Biljetterna släpps onsdagen den 31 augusti kl 11.00 via konserthuset.se och livenation.se.

        Symphonia presenteras av Konserthuset Stockholm och Live Nation.
        För mer information besök Konserthuset.se och LiveNation.se.

        Hitta evenemang

        Fritext
        Välj stad

            
                                                
        Datum: Alla dagar
        Veckodagar:
        Tillbaka Sök

        Välj stad