Menu
The Magnetic Fields [US] till Sverige i sommar!

The Magnetic Fields [US] till Sverige i sommar!

23 feb kl: 10:00

Inspiration är ju som bekant en lynnig kraft. Om man inte heter Stephen Merritt det vill säga. The Magnetic Fields har nämligen varit nästan provocerande sedan debuten 1992. Ta bara mästerverket ’69 Love Songs’ (1999) som likt namnet avslöjar innehåller 69 kärlekslåtar. Eller varför inte ’50 Song Memoir’ (2017) – ett 50 låtars album där varje spår sammanfattar ett år i Merritts då 50 år långa liv. Oavsett om musiken varit kammarpop körd genom ett lo-fi filter, folkig indierock, electropop eller shoegaze så är den röda tråden den tidlösa omedelbarheten i låtarna. Lika enkla som de är mystiska. Ovanpå allt har vi multiinstrumentalisten, producenten och sångaren Merritt, som levererar sina ömsint cyniska betraktelser med sin rika baryton.

The Magnetic Fields stora katalog blev ännu större 2020 då det finfina albumet ’Quickies’ släpptes. Den 28 låtar långa skivan rymde förutom Merritts sedvanliga melodirikedom låtar om allt ifrån politikens död till en önskan om att få gå med i ett MC-gäng.

Den 2 juni kommer legendarerna i The Magnetic Fields till Sverige för en spelning på Göta Lejon i Stockholm och det vill ni inte missa – biljettsläpp fredag 25 februari klockan 11.00 via Luger.se!

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad