Stäng reklam
Menu
The Delines [US] till Sverige 2025!

The Delines [US] till Sverige 2025!

22 okt kl: 11:29

The Delines bildades ur askan av bandet Richmond Fontaine och består av sångaren/låtskrivaren Willy Vlautin, trummisen Sean Oldham och basisten Freddy Trujillo, som slog sig samman med den fantastiska sångerskan Amy Boone och Cory Gray på keyboard och trumpet. Bandet bildades 2012 och är känt för sina atmosfäriska arrangemang och känslosamma sång, och deras sound präglas av en unik blandning av soul, country och americana med en tydlig retrovibe. The Delines debutalbum, ’COLFAX’, släpptes 2014 och överraskade både fans och kritiker. Albumet, som väcker associationer till en sliten Dusty Springfield eller en trött Rickie Lee Jones, hamnade på över ett dussin årsbästalistor.

Fyra år senare släppte bandet sitt andra album, ’THE IMPERIAL’, som toppade Storbritanniens officiella Americana-lista under två veckor, medan bandet spelade för utsålda hus runt om i Storbritannien och Europa.

Bandet återvände sedan 2022 med sitt filmiska tredje album, ’THE SEA DRIFT’, som både Americana UK och BBC6 Gideon Coe utsåg till "Årets album", tillsammans med över tjugo årsbästalistor i Storbritannien och Europa. Bandet har uppträtt på End Of The Road, Take Root, Black Deer och en rad andra europeiska festivaler med sina intensiva liveframträdanden.

I vår kommer The Delines till Sverige för en spelning på Pustervik i Göteborg den 8 maj och på Nalen i Stockholm den 9 maj.

Biljettsläpp:
onsdag 23 oktober kl. 10:00 via Luger.se

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad