Menu
THE FREDRIK STRAGE FESTIVAL TOUR – ny enmansshow med Fredrik Strage!

THE FREDRIK STRAGE FESTIVAL TOUR – ny enmansshow med Fredrik Strage!

29 mar kl: 13:01

Den ena festivalen skulle bli ett svenskt Woodstock. Den andra skulle stoppa spridningen av kärnvapen. Det gick åt helvete. I sin nya enmansshow berättar Fredrik Strage om rockfestivalernas historia, med speciellt fokus på två myomspunna svenska megafloppar, och tar med publiken till röjiga rockpartyn, sönderslagna hotellrum, banbrytande musik, benbrytande moshpits och svåra trauman. Alla som någon gång burit ett festivalarmband, eller däckat på en småländsk åker, kommer att älska Strages rapporter från sitt liv vid kravallstaket

The Fredrik Strage Festival Tour är en fortsättning på succéturnén Strage on Stage som under 2021 och 2022 lockade en stor publik över hela landet (från Malmö till Luleå). Många som läst Fredrik Strage i Dagens Nyheter, lyssnat på podcasten "Hemma hos Strage" eller sett honom i TV4 Nyhetsmorgon och "Så mycket bättre", ville även se honom live i vad publiken kallade stand up-journalistik, underhållande folkbildning och popkulturell predikan. Nu ställer sig Strage på scen igen för att på sitt oefterhärmliga sätt presentera rockfestivalerna som du förmodligen ska vara glad att du missade.

"Jag var ett vrak efter fjolårets turné", säger Fredrik Strage. "Att prata om rock är betydligt mer ansträngande än att spela rock. Det var förstås roligt att möta publiken men ibland, särskilt när jag drog på mig pyttesmå jeansshorts och läste Lana Del Rey-dikter för berusade bikers i Motala, kändes det som om jag lekte med döden."

Trots hälsoriskerna tänker Fredrik Strage satsa ännu hårdare på den här turnén. Han har ägnat månader åt att researcha rockfestivalernas historia och utveckla sin enmansshow.

"Jag gör det för rockens skull", säger Fredrik Strage. "Och för alla som är för gamla och trötta för att åka på festival, men som ändå vill uppleva den speciella magin. Att se min nya show är som att gå på rockfestival minus allt det jobbiga. Man slipper tinnitus, bakfylla och herpes. Man slipper också musiken, vilket skulle kunna vara en nackdel, men de flesta som ser mig live håller nog med om att det är roligare att höra någon prata om musik än att lyssna på den."

Turnéplan
5 juli - Ekermanska malmgården - Stockholm
6 juli - Sommar i Skrikhult - Svärtinge
7 juli - Garageprojektet - Hammenhög
28 juli - VIDA Museum & Konsthall - Halltorp
13 augusti - Malmöfestivalen
31 augusti - Varbergs Teater - Varberg
1 september - Live at Heart - Örebro
22 september - Kafé de Luxe - Växjö
23 september - Katalin - Uppsala
11 oktober - Karlstad Comedy/Pitcher´s - Karlstad
12 oktober - O´Learys - Arvika
13 oktober - Krokstad Herrgård - Säffle
14 oktober - Facit Bar - Umeå
27 oktober - Gamla Teatern - Östersund
28 oktober - Kramfors Teater - Kramfors
29 oktober - Folkan Teater - Örnsköldsvik
9 november - The Tivoli - Helsingborg
10 november - Sagateatern - Torshälla
11 november - Centralteatern - Gävle
15 november - Pustervik - Göteborg
24 november - Donners - Visby
25 november - Skottvångs Grufva - Mariefred
30 november - The Hush Hush Club - Jönköping
16 december - Södra Teatern - Stockholm

Biljettsläpp på fredag den 31 mars på kulturaktiebolaget.se

Boka Fredrik Strage
kontakt@kulturaktiebolaget.se
08-362221

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad