Menu
The Tallest Man on Earth gör tre spelningar i Sverige nästa år!

The Tallest Man on Earth gör tre spelningar i Sverige nästa år!

19 sep kl: 15:00

Det är svårt att överskatta The Tallest Man on Earths betydelse för indiefolkens pånyttfödelse under 00- och 10-talet. Mannen bakom aliaset, Kristian Matsson, visade nämligen att om hantverket är tillräckligt bra och texterna tillräckligt angelägna så kan även sekelgammal musik katapultera sig långt bortom diskussioner om nu och då och rakt in i samtidens hjärta. Så när Matsson doppade Bob Dylan i Östradalälven uppstod en tidlös värld i vilken artisten likt en vagabond sedan dess utforskat världen innanför och utanför – obehindrat balanserades mellan fantasi och levda erfarenheter. Idag kan The Tallest Man On Earths musik i vissa fall innehålla blås, stråk och synthar men motorn förblir hans dynamiska och temperamentsfulla akustiska gitarr och hans själfullt knastriga röst. Kristian Matsson fortsätter med andra ord att skapa de största av känslor med de minsta av medel.

I maj kommer The Tallest Man on Earth att göra tre spelningar på hemmaplan – 3 maj på Plan B i Malmö, 6 maj på Cirkus i Stockholm och 9 maj på Pustervik i Göteborg. Biljettsläpp fredag 23 september klockan 10.00!

Idag är The Tallest Man on Earth en av världens mest uppskattade singer-songwriters och därmed en av vårt lands störa musiksuccéer, en resa som påbörjades redan 2006 med den självbetitlade debut-EP:n. Men det var med skivan ’Shallow Grave’ (2008) som det stora genombrottet kom. Matsson hyllades av den inflytelserika musiksajten Pitchfork och åkte förband till Bon Iver och sedan dess har han aldrig stannat upp. Tre album till har det blivit, där det senaste ’I love you. It’s a fever dream’ (2019) visade en artist som gick djupare in i sig själv än någonsin tidigare. Den 23 september släpper The Tallest Man on Earth coverskivan ’Too Late For Edelweiss’. Och att döma av de enastående tolkningar av Hank Williams ’Lost Highway’, Yo La Tengos ’Tears Are In Your Eyes’, Lucinda Williams ’Metal Firecracker’ och TTMOE:s konstanta introsång ’För Sent för Edelweiss’ så finns det mycket att se fram emot.





Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad