Menu
Damlandslaget spelar två matcher på Nationalarenan Gamla Ullevi i höst

Damlandslaget spelar två matcher på Nationalarenan Gamla Ullevi i höst

31 maj kl: 15:03

I höst väntar två matcher med damlandslaget på Nationalarenan Gamla Ullevi i Göteborg. Den 22 september möter de Spanien och den 27 oktober Schweiz. Biljetter till Spanienmatchen kommer att släppas på onsdag den 7 juni klockan 12:00.

– Vi är glada över att kunna välkomna damlandslaget och publiken tillbaka till Nationalarenan för två spännande Nations League-kamper på hemmaplan, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

Så här skriver Svenska Fotbollförbundet

Dubbla matcher på Gamla Ullevi i höst

Damlandslagets två första hemmamatcher i höstens premiärupplaga av Nations League kommer spelas på damernas nationalarena Gamla Ullevi i Göteborg. Det gäller alltså matcherna mot Spanien, 22 september, samt Schweiz, 27 oktober, som båda kommer ha avspark 18.30.
Nästa onsdag, den 7 juni 12.00, släpps biljetterna till Spanienmatchen till allmänheten. Guldmedlemmar i Supporterklubben kan säkra biljetter från i morgon torsdag.

I början på maj lottades grupperna i premiärupplagan för Nations League på damsidan. Sverige lottades in i grupp A4 tillsammans med Spanien, Italien och Schweiz. Samtliga hemma- och bortamatcher spelas och avgörs under hösten, och nu står det klart på vilken arena de två första hemmamatcherna spelas – nämligen Gamla Ullevi i Göteborg.

  • Sverige-Spanien, 22 september 18.30, Gamla Ullevi

  • Sverige-Schweiz, 27 oktober 18.30, Gamla Ullevi

Var den tredje hemmamatchen i Nations League spelas, den mot Italien den 31 oktober, är i dagsläget ännu inte bekräftat och klart. Information om denna match kommuniceras så fort det är möjligt.

Nations League är en del av UEFA:s nya kvalformat på damsidan, och innebär tuffare och bättre matcher för damlandslaget. I höst spelas alltså första upplagan av Nations League, en ny tävling som dels fungerar som grund inför nästa års EM-kval – där Sverige behöver göra bra resultat för att inte ramla ner i B-divisionen och få ett tuffare EM-kval – dels också som Europas OS-kval: där damlandslaget i höst måste vinna sin grupp för att i februari nästa år ha möjlighet att ta en OS-plats för sommaren 2024.

Mycket att spela om under höstens väldigt viktiga matcher, som inleds med en riktig stormatch mot i dag sjunderankade Spanien den 22 september. Biljetter till matchen mot Spanien släpps i morgon för Supporterklubbens guldmedlemmar, och till allmänheten den 7 juni 12.00.

- Hösten kommer innehålla många bra matcher och börjar med en riktigt spännande drabbning med Spanien direkt. Vi ser fram emot Nations League och att åter får spela framför våra fantastiska supportrar på nationalarenan Gamla Ullevi under höstens två första hemmamatcher, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad