Menu
Tomas Ledin tilldelades Årets Hederspris på Grammisgalan 2023

Tomas Ledin tilldelades Årets Hederspris på Grammisgalan 2023

4 maj kl: 09:21

Onsdagen den 3 maj gick årets upplaga av Grammisgalan av stapeln på Annexet i Stockholm i syfte att uppmärksamma och premiera artister, musiker och kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner under året. Ett av flera priser som årligen delas ut på galan är ”Årets hederspris”, som i år tilldelades Tomas Ledin för hans långa och gedigna artistkarriär som haft stor betydelse för musikbranschen.

I snart fem decennier har Tomas Ledin haft det svenska folkhemmet i ett stadigt grepp. Ibland har han ansetts kontroversiell. Men han har likväl på stadiga fötter fortsatt att skörda framgångar med allt från fyra tidigare Grammis utmärkelser, rekordsäljande plattor och turnéer, över 1980-talets ANC-gala, 1990-talets ”Rocktåget”, 2000-talets ”LedinShowtime”-föreställning och 2010-talets långfilms succé´ ”En del av mitt hjärta”.

Förra året fyllde Tomas Ledin 70 år samt firade 50 år som artist på ett utsålt Avicii Arena i Stockholm, där hans långa karriär hyllades och hans breda låtskatt uppmärksammades i ett unikt format. På sommaren gjordes en jubileumsturné följt av en unik årsfinal med Kungliga filharmonikerna på konserthuset i Stockholm. I höst beger sig Tomas ut på turnén ”Symphonia” för att framföra symfoniska tolkningar av hans digra sångskatt tillsammans med dirigent Peter Nordahl och totalt 500 musiker från olika delar av Sverige och Finland.

"Att bli uppmärksammad på det här viset, av sin egen bransch, är naturligtvis synnerligen hedersamt. Genom åren har sångskrivandet och mötet med publiken varit centralt för mig. Har både inspirerat och gett energi. Förhoppningsvis fortsätter vi den här resan tillsammans ett tag till. ”– Tomas Ledin

Biljetter till höstens ”Symphonia” turné finns ute nu via LiveNation.se

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad