Menu
Tove Styrke rivstartar året med oväntade singeln ”Show Me Love” och åker på USA-turné

Tove Styrke rivstartar året med oväntade singeln ”Show Me Love” och åker på USA-turné

21 jan kl: 08:00

I höstas släppte Tove Styrke singeln Start Walking som just nu är en av de mest spelade låtarna på svensk radio. Tove rivstartar nu 2022 med att släppa den oväntade singeln och musikvideon Show Me Love. Här sjunger hon, kanske för första gången, verkligen ut hela sitt hjärta på sitt råaste vis. Låten som hämtar inspiration från klassiska poplåtar från 50-70-talet är samtidigt både ytterst modern, avskalad och emotionell. Kryddad med ett lite Hawaii-doftande gitarrspel… Direkt efter singelsläppet åker Tove på USA-turné.

Lyssna här: https://ToveStyrke.lnk.to/ShowMeLove

Jag skrev låten till en person som jag var helt uppslukad av. Varje ord kom direkt från en väldigt ärlig och sårbar plats som jag oftast håller för mig själv. När vi spelade in ”Show Me Love” tänkte jag mycket på hur kärlek är så ”slit och släng” och det största som någonsin hänt på en och samma gång. Jag tycker att det finns något fint i det. - Tove Styrke

Den 1 februari har Tove Styrke sitt egna headline-gig i Los Angeles och åker därefter ut på support-turné till världsartisten MARINA, se datum här:

1 Feb Los Angeles, CA The Peppermint Club (Tove Styrke headline-gig)
2 Feb San Francisco, CA The Masonic
5 Feb Portand, OR Keller Auditorium
7 Feb Seattle, WA Paramount Ballroom
11 Feb Denver, CO Paramount Theatre
14 Feb Minneapolis, MN Orpheum Theatre
15 Feb Chicago, IL Chicago Theatre
17 Feb Detroit, MI The Fillmore
18 Feb Toronto, ON Rebel
19 Feb Pittsburgh, PA Stage AE
21 Feb Boston, MA Orpheum Theatre
22 Feb Philadelphia, PA Metropolitan Opera House
24 Feb Washington, DC The Anthem
25 Feb New York, NY Terminal 5

Låten släpps även tillsammans med musikvideo, regisserad av Oskar Gullstrand.

Se videon här: 

Tove berättar om videokonceptet:

Videon består av tre delar. ”The performance”, där jag ville kanalisera klassiska stjärnor från 30-, 40-, 50-tal och också göra en hommage till voguing. ”The fantasies”, där mass scenerna och Venus födelse för mig representerar sex och det feminina. Och sen har vi ”Rapunzel” som kör gitarrsolo uppe på en piedestal som en metafor för onani. Det är en av mina absoluta favoritvideos som jag gjort. Den är kul, konstig och seriös på samma gång och jag tycker verkligen den visar hur jag känner om låten.

Show Me Love släpps idag via MILKSHAKE / Sony Music. Låten är producerad och co-skriven av Elof Loelv (Rihanna etc) och Sophia Somajo.

Mer om Tove Styrke:
Tre år har gått sedan Tove Styrke släppte sitt kritikerrosade tredje album Sway som fick ett makalöst mottagande världen över och prisades på P3 Guld för "Årets Pop". Under den perioden gjorde Tove även arenaturnéer med både Katy Perry (Europa) och Lorde (USA) samt egna headlineturnéer i USA, England, Australien och Skandinavien. Under 2020 gjorde hon dessutom succé i TV4s Så Mycket Bättre.

FÖLJ TOVE STYRKE: Instagram I TikTok I Facebook I Twitter I Youtube I Spotify

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad