Menu
Tove Styrke släpper dramatiska singeln ”Hardcore” och releasedatum för kommande albumet ”HARD”

Tove Styrke släpper dramatiska singeln ”Hardcore” och releasedatum för kommande albumet ”HARD”

11 mar kl: 07:00

Nyligen hemkommen från en lyckad USA-turné med engelska världsartisten MARINA, fortsätter nu Tove Styrke att överraska med ännu ett nytt sound. På singeln Hardcore som släpps idag, sjunger Tove på sitt hittills mest dramatiska sätt. Låten är producerad och skriven tillsammans med Max Martins unga protegé Elvira Anderfjärd (Taylor Swift, Ed Sheeran) och Jakob Jerlström (Tove Lo, Lorde).

Lyssna: https://ToveStyrke.lnk.to/Hardcore

’Hardcore’ är en av dom fetaste låtarna på skivan. Den handlar om sex. Jag ville få hela tracket att låta svajigt som när du är helt borta i en annan person. Det var därför vi gjorde så att beatet saktar in och speedar upp igen. Jag måste säga att Elvira gjorde ett otroligt jobb med hela det här soundet, prodden är galen.Tove Styrke.

Nu står det också klart att Tove släpper sitt fjärde album HARD den 3 juni. Samma kväll spelar Tove på Gröna Lunds Stora Scen i Stockholm.

Mitt album ’HARD’ har varit på gång länge men jag känner nu att det äntligen är dags att släppas. Mycket av albumet handlar om sexualitet och kärlek, många av låtarna skrev jag till min tjej i början av vår relation.

I maj fortsätter Tove som support till MARINAs utsålda Europaturné, se datum här:

9 May Copenhagen, Denmark (Vega)
12 May The Hague, Netherlands (Amare)
14 May Brussels, Belgium (La Madeleine)
15 May Paris, France (Bataclan)
17 May Edinburgh, Uk (Corn Exchange)
20 May Manchester, Uk (O2 Apollo)
21May Leeds, UK (Refectory)
22 May London, Uk (O2 Brixton Academy)
25 May Dublin, Ireland (Olympia Theatre)

Tre år har gått sedan Tove Styrke släppte sitt kritikerrosade tredje album Sway som fick ett makalöst mottagande världen över och prisades på P3 Guld för "Årets Pop". Under den perioden gjorde Tove även arenaturnéer med både Katy Perry (Europa) och Lorde (USA) samt egna headlineturnéer i USA, England, Australien och Skandinavien. Under 2020 gjorde hon dessutom succé i TV4s Så Mycket Bättre.

FÖLJ TOVE STYRKE: Instagram I TikTok I Facebook I Twitter I Youtube I Spotify

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad