Menu
Eva Dahlgren firar albumet ”En blekt blondins hjärta” på Scandinavium

Eva Dahlgren firar albumet ”En blekt blondins hjärta” på Scandinavium

4 apr kl: 10:00

För drygt 30 år sedan släppte Eva Dahlgren sitt oerhört framgångsrika album ”En blekt blondins hjärta”. För att fira detta ger hon sig i höst ut på en turné där hon kommer att framföra albumet i sin helhet. Turnén kommer till Scandinavium i Göteborg den 7 oktober och det blir den allra första gången som Eva Dahlgren har konsert på arenan.

- Eva Dahlgren är en av Sveriges största artister, med en lång och framgångsrik karriär. Vi ser fram emot att äntligen få välkomna henne till Scandinavium och ta del av hennes jubilerande succéalbum live, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

Biljetterna till turnén ”En blekt blondins hjärta – Vintage Tour” släpps klockan 10:00 på onsdag 6 april.

Så här skriver arrangören All Things Live i ett pressmeddelande:

Den blekta blondinen är tillbaka! Eva Dahlgren ger oss: ”En blekt blondins hjärta – Vintage Tour”

Det var evighets sekunder, tre korta andetag…

…eller faktiskt drygt 30 år sedan.

Den 12 september 1991 släpptes Eva Dahlgrens ”En blekt blondins hjärta”. Med 1 miljon sålda fysiska album är ”En blekt blondins hjärta” ett av de mest framgångsrika albumen i svensk musikhistoria.

Vid digitaliseringens intåg, runt albumets 17:e levnadsår satte även strömmandet av albumet fart och har idag nått över 22 miljoner streams.

Ett album som ständigt hittar en ny publik och lever vidare.

I slutet av 1991 begav sig Eva Dahlgren ut på konsertturnén; ”En blekt blondins resor” och för första gången spelades ”En blekt blondins hjärta” live.

– Jag hade världens härligaste totalt utsålda konsertturné på hösten när albumet släpptes. Jag avslutade med 7 konserter på Cirkus, den sista dagen spelade vi 3 gig lunch, eftermiddag och kväll. Sen for jag på semester, hade tänkt gå i ide då, berättar Eva.

Även live var ”En blekt blondins hjärta” en succé.

Men som historien förtäljer blev det inte någon vintervila för Eva. En mäktig karriär fortsatte framåt och pågår ännu – Eva Dahlgren befäster positionen som en av de absolut största svenska artisterna genom tiderna.

Så igår kväll, hände det igen, drygt 31 år senare klev Eva återigen upp på en scen och framförde hela albumet ”En blekt blondins hjärta” – från första till sista ton.

De tre exklusiva Göta Lejonspelningarna (3,4 och 5 april) sålde slut på mindre än 6 minuter…

Tanken var att den Blekta blondinens försenade 30-årsfirande skulle stanna där, men vissa fester vill aldrig ta slut.

Så festen fortsätter! Nu tar Eva med ”En blekt blondins hjärta – Vintage Tour” ut i Sverige och till Finland. Den 7 oktober intar hon Scandinavium i Göteborg för att därefter åka vidare till 13 stopp runt om i Sverige. Turnén avslutas den 10 december på självaste Avicii Arena i Stockholm.

Biljetter till ”En blekt blondins hjärta – Vintage Tour” släpps kl 10:00 den 6 april på allthingslive.se/eva.

Mycket välkomna!

För vidare info ang press vg kontakta: petra@albakomm.se

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad