Turnéfinal, Festivaler Och Prisutdelningar

Turnéfinal, Festivaler Och Prisutdelningar
15 jan kl: 16:50

Turnéfinal, Festivaler Och Prisutdelningar


Helgen i Konserthuset är fullspäckad! Just nu pågår Blue House Youth Jazz Festival, som arrangeras av Konserthuset i samarbete med Svensk Jazz - i år med rekordmånga deltagare: 430 ungdomar! I kväll fredag hör vi Blue House Jazz Orchestra med John Beasley och Ellen Andersson som gäster. Festivalen Svensk Musikvår är i full gång och inkluderar flera konserter i Konserthuset. I morgon lördag återvänder Kungliga Filharmonikerna, Sakari Oramo och Janine Jansen från gästspel i Estland. 

Läs mer om Blue House Youth Jazz Festival (öppnas i nytt fönster)

Läs mer om Svensk Musikvår (öppnas i nytt fönster)

Morgondagens program med Kungliga Filharmonikerna, Sakari Oramo och Janine Jansen avslutar den miniturné som omfattat Örebro (17 mars), Tallinn (22 mars) och Tarttu (23 mars). Konserten ingår även i Svensk Musikvår. I samband med den delar Kvast (Kvinnlig Anhopning av Svenska Tonsättare) ut priset Guldkvasten och Kungliga Filharmonikernas vänförening delar ut ett särskilt jubileumsstipendium. Läs mer nedan.

Lördag 25 mars kl 15.00-ca kl 17.15

Kungliga Filharmonikerna
Sakari Oramo dirigent
Janine Jansen violin

Paula af Malmborg Ward: Operatic 
Pjotr Tjajkovskij: Violinkonsert 
Robert Schumann Symfoni nr 3 "Den rhenska" 

Guldkvasten

I samband med lördagens konsert kl 15.00 delar Kvast ut årets jämställda musikpris Guldkvasten. Sedan 2010 har Kvast delat ut priset Guldkvasten till någon föredömlig institution, arrangör eller beställare av konstmusik som har gjort bra satsningar på kvinnliga tonsättare. Sedan starten 2008 har Kvast - Kvinnlig Anhopning av Svenska Tonsättare - verkat för jämställdhet på repertoaren. I anslutning till prisutdelningen kommer prismottagaren och Kvasts ordförande Astrid Pernille Hartmann att finnas tillgängliga för intervjuer. 

Vänföreningen 30 år

I vår är det 30 år sedan Kungliga Filharmonikernas vänner bildades. Detta kommer att firas bland annat genom ett särskilt jubileumsstipendium som delas ut vid konserten i morgon lördag. Stipendieverksamheten är en grundbultarna i verksamheten. Vänföreningens övriga verksamhet består av medlemsaktiviteter som vänträffar, musikresor, lyssnarcirklar och möjlighet att närvara vid vissa repetitioner.
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Nystart Och  Ny Singel För Niello.
PRESS
23 feb
kl: 15:20

Nystart Och Ny Singel För Niello.

Med hits som "Sista ordet" (feat. Robin Stjernberg), "Legenden" (feat. Phantomen), "Över mig" (feat. Danny Saucedo och Canto) och "Arlanda" har rapparen Niello etablerat sig som en av Sveriges senaste hitmakare. Suggestivt rytmiskt tänk, pricksäkra formuleringar och hitdoftande refränger har gett ovanstående låtar allt mellan en miljon och 30 miljoner spelningar på Spotify.

...

Bild på Efter 400 Miljoner Streams - Mike Perry Släpper Ny Låt
PRESS
23 feb
kl: 14:10

Efter 400 Miljoner Streams - Mike Perry Släpper Ny Låt

Mike Perry slog igenom med "The Ocean" som var den tredje mest spelade låten på Spotify i Sverige 2016 och som nu har nästan en halv miljard streams. Efter att ha spelat sig runt världen och släppt ett flertal singlar under 2017 rivstartar han 2018 med nya låten "Rocksteady" som släpps den 23 februari. Lyssna här.

Den här gången har Perry samarbetat med svenska...

Bild på Esther Vallee Kickstartar 2018 Med
PRESS
23 feb
kl: 10:50

Esther Vallee Kickstartar 2018 Med "hardcore"

Varje steg och varje släpp från Esther Vallee kommer fortsätta bygga det som påbörjades med hyllade "Numbers" i höstas som bland annat spelats varmt på P3. Nästa singel "Hardcore" är skriven av Esther tillsammans med Jocke Berg (Ellie Goulding, Kent) och producerad av Jonas Quant (Hurts, No Doubt, Foxes). Med den sätter hon nivån för ett spännande år där vi kan förvänta oss se...

Bild på Molly Sandén Släpper Singeln
PRESS
23 feb
kl: 09:50

Molly Sandén Släpper Singeln "ditt Sanna Jag" Med Leslie Tay Och Releasedatum För Kommande Albumet "större"

LYSSNA: https://MollySanden.lnk.to/DittSannaJagMolly Sandén startade året med att göra ett mäktigt framträdande på P3 Guld-galan och fortsätter nu med att släppa singeln "Ditt sanna jag" med Leslie Tay. Nu står det också klart att Molly släpper sitt tredje album "Större" den 27 april.

"Har velat jobba med Leslie i flera år och tycker det...

Bild på Markus Krunegård Klar För Grönans Stora Scen
PRESS
23 feb
kl: 09:00

Markus Krunegård Klar För Grönans Stora Scen

Han slog igenom stort 2008 med låten "Jag är en vampyr", som också vann P3 Guld-pris för Årets Låt. Idag släpps nya singeln "Ben kött & känsler" som är första singeln från hans kommande album. Ett album som släpps den 7 september, samma dag som vi välkomnar Markus Krunegård ut på Stora Scen.

Idag släpper Markus Krunegård den nya singeln "Ben kött &...

Bild på Vernissageinbjudan: Svensk Bokkonst 2017
PRESS
22 feb
kl: 18:10

Vernissageinbjudan: Svensk Bokkonst 2017

Välkommen till KB för en kväll i kreativitetens tecken!

Svensk Bokkonsts årliga vernissage och mingel på KB har kommit att bli en självklar inpirationsinjektion på vårkanten, där imponerande bokhantverk av högsta kvalitet från förra året visas upp.
_________

TID OCH PLATS

Torsdagen den 22 mars 2018 kl. 17.00 i Kungliga bibliotekets...

Bild på Sportfiskemässan Fortsätter Växa - Nu Större Än Någonsin
PRESS
22 feb
kl: 13:50

Sportfiskemässan Fortsätter Växa - Nu Större Än Någonsin

Intresset för sportfiske är fortsatt stort. I Sverige finns drygt två miljoner som sportfiskar någon gång årligen. Lägg där till alla som spontant bara fiskar då och då. Sportfiskemässan är 2018 tillbaka på Stockholmsmässan i Älvsjö och är större än någonsin. Besökarna kommer att ta del av fler aktiviteter och utställare på en större yta än vad Sportfiskemässan tidigare...

Bild på Månz Zelmerlöws Singel "happyland" 1:a På Itunes I Tyskland!
PRESS
22 feb
kl: 13:30

Månz Zelmerlöws Singel "happyland" 1:a På Itunes I Tyskland!

Det är inte bara i Sverige vi älskar Måns Zelmerlöws senaste singel "Happyland". Låten har nu placerat sig på första plats på Tysklands iTunes! "Happyland" fortsätter även att klättra uppåt på de andra stora musiklistorna. 

Dagens placeringar i Tyskland:

iTunes - Plats nr 1

Shazam - plats nr 13

Amazon -  plats nr 22

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter