Menu
Två matcher flyttas från Gamla Ullevi

Två matcher flyttas från Gamla Ullevi

14 mar kl: 14:00

Matchen mellan Örgryte IS-AFC Eskilstuna (3 april) och GAIS-IK Brage (7 april) kommer att flyttas från Gamla Ullevi. Ny spelplats blir Bravida Arena. Premiärmatchen mellan IFK Göteborg-IFK Värnamo kommer att spelas som planerat den 2 april.

Trots stora ansträngningar under vintern att få till en tät och stark gräsmatta bedömer Got Event att planen behöver återhämta sig innan damlandskampen ska spelas tisdagen den 11 april. Den senaste tiden har dessutom varit ovanligt kall för årstiden och det gynnar inte en bra grästillväxt.

- Vi har en kontinuerlig dialog med samtliga hemmalag och alla klubbar vet idag vilka förutsättningar som gäller på Gamla Ullevi. Tidigt på våren kan vi behöva flytta vissa matcher på grund av gräsmattan. Det är naturligtvis beklagligt men säsongen är lång och vi behöver säkerställa att underlaget blir så bra som möjligt vid varje enskild match, säger evenemangschef Henrik Jutbring.

Säsongens första match på Gamla Ullevi spelas söndagen den 2 april när IFK Göteborg möter IFK Värnamo. Bedömningen är att denna match kan spelas och att gräsmattan hinner återhämta sig inför svenska damlandslagets möte mot Norge tisdagen den 11 april.

Att IFK Göteborg spelar i högsta serien har också spelat in i besluten.

FAKTA

Gamla Ullevi - Sveriges mest nyttjade fotbollsarena
Gamla Ullevi är en av Sveriges mest nyttjade matcharena. Arenan har tre hemmalag, IFK Göteborg, Gais och Örgryte IS, och är dessutom Nationalarena för det svenska damlandslaget.

Gamla Ullevis hybridgräsplan
Gamla Ullevis gräsmatta är en hybridgräsplan som består av 95 procent naturgräs och 5 procent konstgräs. Planen är så nära en naturgräsplan det går att komma och som samtidigt ska klara belastningen från tre hemmalag plus matcherna med svenska damlandslaget. Bakom valet av system låg bedömningen att underlaget var det bästa utifrån kvalitet, livslängd och totalekonomi.

Matcher som flyttas:
Måndag 3 april, 19:00
Örgryte IS-AFC Eskilstuna

Fredag 7 april, 15:00
Gais-IK Brage

Premiärmatch:
Söndag 2 april, 15:00
IFK Göteborg-IFK Värnamo

För mer information vänligen kontakta:
Henrik Jutbring, evenemangschef Got Event, 031-368 43 90

Källa

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad