Menu
TV-aktuella Nea släpper singeln ”YES” från kommande debutalbum

TV-aktuella Nea släpper singeln ”YES” från kommande debutalbum

29 mar kl: 08:00

Den 31 mars släpper artisten & låtskrivaren Nea drömska singeln ”YES” från debutalbumet TRANSPARENT som väntas i höst. I februari gjorde hon comeback, året inleddes med singeln ”A Lover Like Me” som A-listats på P3, blivit vida omskriven internationellt och varit mest trendande på Tiktok i Norden. Under våren, med start 24 mars, är Nea även TV-aktuell med en utmärkande roll som expertlåtskrivare i SVT’s musikprogram Songland.

Singeln ”YES” är skriven av Nea, Nate Company, Kyle Shearer och producerad av Nea och Daniel Ledinsky (Tove Lo, Shakira, Rihanna). Med mjuka liveelement i produktionen och en medryckande, hookig låttext om att säga ja till livet är den ett smakprov på det uppdaterade soundet som väntar på debutalbumet hon och Daniel arbetat fram tillsammans.

”Yes är den låt från albumet jag levt med längst. Jag skrev den för flera år sedan i LA och har älskat den från start men inte lyckats hitta rätt prodd, förrän Daniel Ledinsky hörde den. Vi bestämde oss för att gå in med bandet och ta den i en mer drömsk och pulserande riktning. För mig ger YES en sjukt befriande känsla, både i text och sound.” - Nea.

I april uppträder Nea i New York på Sweden Makes Music, ett projekt som drivs av svenska Generalkonsulatet och Export Music Sweden för att uppmärksamma svensk musikexport i USA. Tidigare har artister som Sarah Klang, Silvana Imam m.fl. uppträtt.

Som låtskrivare är Nea ansedd som en av Sveriges främsta. Under våren lyfts hennes låtskrivarskills fram i SVT programmet Songland, vars originalidé kommer från Dave ”Eurythmics” Stewart och har sänts på NBC i USA. I serien möter expertpanelen bestående av Nea, Carl Falk Gramer och Elias Kapari oetablerade låtskrivare som pitchar låtidéer till etablerade artister - med målet att skapa hits. Programmet sänds mars till maj.

Med 800 miljoner+ spelningar som soloartist har Nea under sin hittills korta artistkarriär tagit stora kliv på svenska popscenen och nått långt utanför Sveriges gränser med sin musik. När debutsingeln ”Some Say” kom hösten 2019 blev låten nionde mest spelade på radio i Europa det året, toppade listorna 20+ länder och har idag (inkl. remixen) över en halvmiljard spelningar bara på Spotify. Sedan dess har Nea släppt en EP inkl. singlarna ”Dedicated” och ”Drunk Enough To” och samarbetat med Felix Jaehn, SHY Martin och Sam Fischer. Hon har belönats med flera nomineringar - däribland en Grammis Årets Kompositör, P3 Guldnominering Framtidens Artist, Breakthough of the Year på Spaniens största gala LOS40 samt franska NRJ Awards, och Regeringens musikexportpris för extraordinära prestationer.

”Yes” släpps via Milkshake / Sony Music.

Nea på Spotify I Instagram I TikTok I Youtube

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad