Menu
TV-SERIE MUSIK. Julia Viktoria tävlar som låtskrivare i SVT:s nya musiksatsning “Songland”

TV-SERIE MUSIK. Julia Viktoria tävlar som låtskrivare i SVT:s nya musiksatsning “Songland”

21 feb kl: 14:00

Den unga artisten och låtskrivaren Julia Viktoria kliver rakt in i hetluften som en av de medverkande i SVT:s nya stora musiksatsning “Songland”.

Sex kända svenska artister - Oscar Zia, Titiyo, Cherrie, Jireel, Cornelia Jakobs och NOTD - letar efter unga, oetablerade låtskrivare som får möjlighet att presentera sin musik för dem. Till sin hjälp har artisterna en panel bestående av de etablerade låtskrivarna Linnea ”Nea” Södahl, Carl Falk Gramer och Elias Kapari.

Nu är det alltså klart att Julia Viktoria är en av dessa okända låtskrivare som valts ut till programserien. Redan i premiäravsnittet den 24 mars får Julia Viktoria sjunga sin låt “Allvar” för Oscar Zia. Låten har hon skrivit tillsammans med Gustav Gällhagen och Adele Cechal.

Julia Viktoria berättar:

“Songland har för mig varit lika roligt som när jag fick gå på sång-kollo för första gången när jag var 13 år. Det här är en av de största grejerna jag gjort hittills i min karriär, och jag är extremt taggad och pepp!”

Kort-fakta:

Julia Viktoria började släppa singlar 2016 men musiken var definitivt inte något nytt för den unga artisten. Trots sina då blott 15 år hade hon hunnit skaffa sig en gedigen grund att stå på. Dansskola, music camps och olika musikutbildningar har mejslat fram ett driv och en tydlig vision om vart hon är på väg med sitt musikskapande. Både som sångerska och låtskrivare vill hon berätta och illustrera med sin musik. Och hon har definitivt rösten att bära upp musiken med.

Första egna singelsläppet hette ”I’ll Do It For You” och kom alltså 2016. Samma år kunde vi även höra henne tävla i P4 Nästa (för P4 Gävleborg) och låten snurrade också på flera svenska radiostationer.

Efter det har Julia Viktoria radat upp ett pärlband av singlar, närmare bestämt tretton stycken, samt EP:n “Stranger” som kom 2020.

Hon har även gjort flera feature-samarbeten med internationella DJ:s, som t ex amerikanske DJ’n Landis, vilket resulterade i låten ”3AM” (Landis featuring Julia Viktoria) och en feature tillsammans med Alexander Popov, en av Rysslands topp-DJ’s, där hon också varit involverad i låtskrivandet.

FACEBOOK | INSTAGRAM | TIKTOK | SPOTIFY

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad