Vårens Formex Design Talents Utsedda

Vårens Formex Design Talents Utsedda
22 nov kl: 14:00

Vårens Formex Design Talents Utsedda


Vårens designtalanger - Formex Design Talents - är utsedda och kommer alla 25 att visa upp sina produkter under inrednings- och designmässan Formex 15-18 januari 2019 på Stockholmsmässan.


Formex Design Talents uppmärksammar och lyfter oetablerade kreatörer och formgivare, och det är som vanligt en bred mix av designföremål som visas upp - från naturinspirerade konstobjekt i stengods till vaggor för barn av askträ och ull.

Här kommer en kort presentation av tre av årets 25 Formex Design Talents:

Kezia Pakalén, 28, bor i Jakobstad i Finland där hon 2016 avslutade en fyraårig formgivarutbildning med inriktning inredningsdesign på yrkeshögskolan Novia. Kezia jobbar helst med naturmaterial och med enkla, stilrena former i den Skandinaviska designtraditionen.
- Jag designar gärna saker för barn, som exempelvis min vagga "Carry me cradle" som jag tar med mig till Formex, berättar Kezia.
Idén till vaggan, som är gjord i askträ och tjock ullfilt, fick Kezia när hon besökte ett museum i Österbotten.
- En vagga fanns ju förr i varje hem och gick i arv från generation till generation. Jag vill återuppliva den klassiska vaggan så att den passar in i moderna hem. Jag har också gjort den mer ergonomisk och mer praktisk än de gamla vaggorna.
Nu letar Kezia efter något företag som vill tillverka hennes vagga, och planerar samtidigt för nya produkter i samma stil som ska kunna komplettera den, som exempelvis en spjälsäng och ett skötbord.

Isolina Fedel, 25, är uppvuxen i Malmö men bor sedan två år i Tribeca i New York där hon studerar på Parsons School of Design som har rykte om sig att vara världens bästa designskola inom konst och mode. Isolina gör målningar av byggnader och landskap med hjälp av maskeringstejp och akrylfärg, en mycket speciell teknik som hon utvecklat själv och redan gjort stor succé med.
- Det var när jag målade väggarna i min lägenhet som jag märkte hur tillfredsställd jag blev av de raka linjerna som uppstod när jag drog bort maskeringstejpen. Det blev mitt sätt att finna lugn i en konstant arbetande stad som New York.
Till Formex tar hon sitt senaste projekt Hotel Views där hon besökt och avbildat berömda hotell som Hotel du Cap-Eden-Roc i Antibes, Beverly Hills Hotel i Los Angeles, The Bowery Hotel i New York och Hotell Diplomat här i Stockholm.
- Jag har fotografiskt minne så det räcker att jag passerar en plats för att jag ska kunna avbilda den, men gör det då på mitt eget sätt.

Johanna Grahn Hollström, 43, lever och verkar i Sveriges keramikcentrum Gustavsberg. När hon flyttade dit för några år sedan började hon på en keramikkurs tillsammans med ett gäng hängivna keramiker som hon fortfarande är en del av. Innan dess hade Johanna studerat konst och konsthantverk på Edelviks folkhögskola i Burträsk, där hennes intresse för keramik vaknade.
Johanna har även en examen i industridesign från Designhögskolan i Umeå, och utöver keramiken arbetar hon som frilansande art director och grafisk designer.
- Skapandet och att jobba med keramik är min drivkraft, det jag brinner för. Det är fantastiskt roligt!
På Formex visar Johanna upp exempel på sina konstföremål i högbränt stengods som hon med hjälp av olika tekniker bygger upp.
- Jag hämtar inspiration från naturen, men vill inte att det ska bli för figurativt. Man kan säga att jag abstraherar organiska former.

Alla Formex Design Talents våren 2019:

Agnes Fries

Arts Tape

Bærepose.no

bjerkeform

By Enzell

BY ILIANA,

By Johanna Grahn Hollström

Carry Me Cradle

CRIBBLE

Else Therese Mönsterdesign

Ingela Djupedal Design

Jernverket Göteborg

Katia Colt

Best Wall Friend

Malin Signahl

Monjoi

NAKOL

Ovrebruket

PATTERN ME BRIGHT

RÔKA Stone Wear

Saga Mariah Design

Studio Cajsa Carlenius

Jochen Lavéno Mangelsdorff

Textileriet

Swedhook

Bilder finns i vår bildbank:

http://bildbank.stockholmsmassan.se/search/event/design%20talents/274

Ansökan till Design Talents  sker med produktbilder samt en personlig beskrivning av ens designbakgrund. Produkterna ska vara nya på marknaden men färdiga för försäljning. En formgivare kan ställa ut tre gånger, men måste ha nya produkter att visa inför varje gång. Vid urval tittar juryn på nyhetsvärde i idé och form, och att det skall bli en mix av produktslag. Design Talentsanordnas på Formex i januari för 22:a gången.

För mer information www.formex.se eller kontakta:

Christina Olsson, Project Area Manager, +46 8 749 44 28
christina.olsson(Snabel)stockholmsmassan.se

Carolina Ekman, pressansvarig, +46 70 789 41 35
carolina.ekman(Snabel)stockholmsmassan.se

Pär Jonasson, pressansvarig, + 46 70 486 90 34
par.jonasson(Snabel)stockholmsmassan.se
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Inbjudan Till Säsongspresentation 28 Maj!
PRESS
20 maj
kl: 15:50

Inbjudan Till Säsongspresentation 28 Maj!

Vilken magisk modern klassiker får ta plats på Hipps scen i höst, och vilka nutida berättelser kommer att beröra dig på Intiman? En välkänd europeisk dramatiker kommer till Malmö för att regissera sin egen pjäs, kan du gissa vem? Årets familjeföreställning blir en saga alla känner till, men får lära känna på ett helt nytt sätt! Dessutom valsar en välbekant fransman in på...

PRESS
20 maj
kl: 12:40

Veckans Konserter På Grönan V. 21-22

Hon ligger bakom hits som "Call Me Maybe" och "Party For One". På torsdag kliver kanadensiska Carly Rae Jepsen ut på Stora Scen. Backyard Babies har firat 30 år i rockens tjänst med en turné som de avslutar på Gröna Lunds Stora Scen på fredag. På söndag avslutar vi konsertveckan genom att fira Childhood-dagen på Gröna Lund. På scen får vi bland annat se Robin Bengtsson, Lina Hedlund...

Bild på Samir & Viktor Välter Sommarsverige Med Nya Hits
PRESS
20 maj
kl: 12:20

Samir & Viktor Välter Sommarsverige Med Nya Hits

Sommaren kan börja! Samir & Viktor har ny musik på gång och sjunger tillsammans med Sverige även denna sommar.  Lika självklara som en saxofuckingfon är duon som fullständigt ritat om den svenska konsertkartan och gjort allsång till ett stående inslag i Melodifestivalen. Historien om Samir & Viktor släpper nya kapitel dagligen. De har fått Sverige att shuffla, ta en...

Bild på Cult Of Luna Offentliggör Höstturné I Upptakten Till Helt Nytt Album - Biljetterna Släpps Nu!
PRESS
20 maj
kl: 12:10

Cult Of Luna Offentliggör Höstturné I Upptakten Till Helt Nytt Album - Biljetterna Släpps Nu!

Det är drygt 2 veckor sedan det svenska post-metalbandet Cult of Luna släppte ny musik för första gången i helt eget namn sedan 2013. Singeln, "The Silent Man", är en försmak på vad som komma skall från ett nytt album som släpps till hösten. Cult of Luna har i flera år hyllats som ett av de absolut bästa livebanden i sin genre, och har vunnit & nominerats till en rad priser och...

Bild på Weeping Willows På Turné I Höst Med Hyllade Konceptkonserten
PRESS
20 maj
kl: 12:10

Weeping Willows På Turné I Höst Med Hyllade Konceptkonserten "after Us"

I mars släppte Weeping Willows det nya och kritikerrosade albumet "After us". I anslutning till det gjorde bandet även två konceptuella spelningar inför utsålda konserthus i Göteborg och Stockholm. Den exklusiva konserten belönades med 4 plus i Aftonbladet och fick 5 stjärnor av GAFFA. Nu är det klart att den rosade konceptkonserten beger sig ut på turné i höst, biljetterna släpps...

Bild på Get Ready For The Weekend!
PRESS
17 maj
kl: 21:10

Get Ready For The Weekend!

Sommaren är äntligen här, aw borden och uteserveringarna är laddade inför festen. Vi peppar och presenterar den perfekta uppladdningen inför kvällens klubbar "Remixology" - en knippe remixer av några av favorit låtarna från Peter Jöbacks senaste kritikerrosade album "Humanology".    Klicka här och lyssna på EP'n "Remixology" Imorgon är det så äntligen dags för...

Bild på Dj Khaled Släpper Albumet Father Of Asahd
PRESS
17 maj
kl: 19:30

Dj Khaled Släpper Albumet Father Of Asahd

LYSSNA: https://lnk.to/DjKhaledFatherofAsahdEC Det efterlängtade albumet som annonserades för över ett år sedan är äntligen här. DJ Khaleds Father of Asahd innehåller gästspel från artister som Cardi B, Post Malone, Travis Scott, Justin Bieber, Nipsey Hussle, SZA, 21 Savage, Big Sean, J Balvin, Chance The Rapper, Jay-Z, Nas, Lil Wayne, Future, John Legend, 070 Shake... ja, listan...

Bild på Måns Zelmerlöw Gör Hat Trick I Singlar
PRESS
17 maj
kl: 15:40

Måns Zelmerlöw Gör Hat Trick I Singlar

Måns Zelmerlöw gör Hat trick i singlar och följer upp hitsingeln "Walk with me" med hela tre nya låtar.  "Better Now", "Growing Up With You" släpps idag och imorgon lördag kväll efter hans framträdande på Eurovision-finalen släpps hans tolkning av hitsingeln "Fuego" låten som tog Eleni Foureira till andra plats i  Eurovision 2018 släpps låten kommersiellt. Efter tre...

Hitta oss på Facebook