Vårens Formex Design Talents Utsedda

Vårens Formex Design Talents Utsedda
22 nov kl: 14:00

Vårens Formex Design Talents Utsedda


Vårens designtalanger - Formex Design Talents - är utsedda och kommer alla 25 att visa upp sina produkter under inrednings- och designmässan Formex 15-18 januari 2019 på Stockholmsmässan.


Formex Design Talents uppmärksammar och lyfter oetablerade kreatörer och formgivare, och det är som vanligt en bred mix av designföremål som visas upp - från naturinspirerade konstobjekt i stengods till vaggor för barn av askträ och ull.

Här kommer en kort presentation av tre av årets 25 Formex Design Talents:

Kezia Pakalén, 28, bor i Jakobstad i Finland där hon 2016 avslutade en fyraårig formgivarutbildning med inriktning inredningsdesign på yrkeshögskolan Novia. Kezia jobbar helst med naturmaterial och med enkla, stilrena former i den Skandinaviska designtraditionen.
- Jag designar gärna saker för barn, som exempelvis min vagga "Carry me cradle" som jag tar med mig till Formex, berättar Kezia.
Idén till vaggan, som är gjord i askträ och tjock ullfilt, fick Kezia när hon besökte ett museum i Österbotten.
- En vagga fanns ju förr i varje hem och gick i arv från generation till generation. Jag vill återuppliva den klassiska vaggan så att den passar in i moderna hem. Jag har också gjort den mer ergonomisk och mer praktisk än de gamla vaggorna.
Nu letar Kezia efter något företag som vill tillverka hennes vagga, och planerar samtidigt för nya produkter i samma stil som ska kunna komplettera den, som exempelvis en spjälsäng och ett skötbord.

Isolina Fedel, 25, är uppvuxen i Malmö men bor sedan två år i Tribeca i New York där hon studerar på Parsons School of Design som har rykte om sig att vara världens bästa designskola inom konst och mode. Isolina gör målningar av byggnader och landskap med hjälp av maskeringstejp och akrylfärg, en mycket speciell teknik som hon utvecklat själv och redan gjort stor succé med.
- Det var när jag målade väggarna i min lägenhet som jag märkte hur tillfredsställd jag blev av de raka linjerna som uppstod när jag drog bort maskeringstejpen. Det blev mitt sätt att finna lugn i en konstant arbetande stad som New York.
Till Formex tar hon sitt senaste projekt Hotel Views där hon besökt och avbildat berömda hotell som Hotel du Cap-Eden-Roc i Antibes, Beverly Hills Hotel i Los Angeles, The Bowery Hotel i New York och Hotell Diplomat här i Stockholm.
- Jag har fotografiskt minne så det räcker att jag passerar en plats för att jag ska kunna avbilda den, men gör det då på mitt eget sätt.

Johanna Grahn Hollström, 43, lever och verkar i Sveriges keramikcentrum Gustavsberg. När hon flyttade dit för några år sedan började hon på en keramikkurs tillsammans med ett gäng hängivna keramiker som hon fortfarande är en del av. Innan dess hade Johanna studerat konst och konsthantverk på Edelviks folkhögskola i Burträsk, där hennes intresse för keramik vaknade.
Johanna har även en examen i industridesign från Designhögskolan i Umeå, och utöver keramiken arbetar hon som frilansande art director och grafisk designer.
- Skapandet och att jobba med keramik är min drivkraft, det jag brinner för. Det är fantastiskt roligt!
På Formex visar Johanna upp exempel på sina konstföremål i högbränt stengods som hon med hjälp av olika tekniker bygger upp.
- Jag hämtar inspiration från naturen, men vill inte att det ska bli för figurativt. Man kan säga att jag abstraherar organiska former.

Alla Formex Design Talents våren 2019:

Agnes Fries

Arts Tape

Bærepose.no

bjerkeform

By Enzell

BY ILIANA,

By Johanna Grahn Hollström

Carry Me Cradle

CRIBBLE

Else Therese Mönsterdesign

Ingela Djupedal Design

Jernverket Göteborg

Katia Colt

Best Wall Friend

Malin Signahl

Monjoi

NAKOL

Ovrebruket

PATTERN ME BRIGHT

RÔKA Stone Wear

Saga Mariah Design

Studio Cajsa Carlenius

Jochen Lavéno Mangelsdorff

Textileriet

Swedhook

Bilder finns i vår bildbank:

http://bildbank.stockholmsmassan.se/search/event/design%20talents/274

Ansökan till Design Talents  sker med produktbilder samt en personlig beskrivning av ens designbakgrund. Produkterna ska vara nya på marknaden men färdiga för försäljning. En formgivare kan ställa ut tre gånger, men måste ha nya produkter att visa inför varje gång. Vid urval tittar juryn på nyhetsvärde i idé och form, och att det skall bli en mix av produktslag. Design Talentsanordnas på Formex i januari för 22:a gången.

För mer information www.formex.se eller kontakta:

Christina Olsson, Project Area Manager, +46 8 749 44 28
christina.olsson(Snabel)stockholmsmassan.se

Carolina Ekman, pressansvarig, +46 70 789 41 35
carolina.ekman(Snabel)stockholmsmassan.se

Pär Jonasson, pressansvarig, + 46 70 486 90 34
par.jonasson(Snabel)stockholmsmassan.se
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Benjamin Ingrosso Och Felix Sandman Till Grönans Stora Scen
PRESS
20 feb
kl: 18:30

Benjamin Ingrosso Och Felix Sandman Till Grönans Stora Scen

Det var under Melodifestivalen 2018 som Benjamin Ingrosso och Felix Sandman fick hela Sverige i gungning. Efter deras första- respektive andraplats i tävlingen spreds deras bromance över hela landet och strax därefter släpptes den gemensamma sommarhiten "Tror du att han bryr sig". Hösten 2018 gav de sig ut på en hyllad turné som avslutades på ett slutsålt Cirkus. Den 16 maj kliver de ut...

Bild på Välkommen Till Pressträff För Allt För Sjön 2019!
PRESS
20 feb
kl: 15:50

Välkommen Till Pressträff För Allt För Sjön 2019!

Välkommen till pressträff för Allt för sjön 2019! När: Fredag 1 mars kl 11.00. Båtmacka serveras från kl 10.45. Slut cirka kl 11.45. Var: Water Park i Hall B på Stockholmsmässan. Program: Allt för sjöns projektchef Hanse Thorslund presenterar årets satsningar och nyheter. Mats Eriksson, vd Sweboat, Båtbranschens riksförbund, berättar om läget i branschen och delar ut...

Bild på P!nk Släpper Singeln
PRESS
20 feb
kl: 13:50

P!nk Släpper Singeln "walk Me Home" Från Nya Albumet "hurts 2B Human" Som Släpps I April

Den internationella popikonen P!NK släpper idag nya singeln "Walk Me Home" via RCA. Låten är skriven av Nate Reuss, Scott Harris och P!NK själv och är producerad av Peter Thomas och Kyle Moorman. P!NK gav en liten försmak av låten för två veckor sedan på The Ellen DeGeneres Show där hon också meddelade att hon skulle släppa sitt åttonde studioalbum Hurts 2B Human i april. Tidigare...

Bild på Americas Cup-Legendaren Till Allt För Sjön
PRESS
20 feb
kl: 10:20

Americas Cup-Legendaren Till Allt För Sjön

En verklig legendar i den internationella seglarvärlden, Dennis Conner, kommer till båtmässan Allt för sjön för att avslöja världspremiären av en ny internationell nationstävling med elitseglare. Allt för sjön, 1-10 mars på Stockholmsmässan, får i år verkligt storfrämmande ­när den amerikanske seglarveteranen Dennis Conner, 76, kommer på ett exklusivt besök första helgen,...

Bild på Artisten Min Stora Sorg Komponerar Musiken Till Stallets Måndagsklubb!
PRESS
19 feb
kl: 09:00

Artisten Min Stora Sorg Komponerar Musiken Till Stallets Måndagsklubb!

Den 11 mars är det premiär för humorgruppen Stallets måndagsklubb på Rival i Stockholm. Kvällarna kommer fyllas av humor, musik, sång och dans samt bjuda på en gedigen gästlista i form av William Spetz, Sissela Kyle, Fredrik Lindström, Johan Glans, Helena Bergström, Babben Larsson och Kristian Luuk. Kompositör och ljuddesigner för föreställningen är den tokhyllade artisten Min...

Bild på Vi Laddar För Melodifestivalens Fjärde Och Sista Deltävling - I Lidköping Tar Ann-Louise Hansson Och John Lundvik Upp Kampen Om Pokalen!
PRESS
17 feb
kl: 10:30

Vi Laddar För Melodifestivalens Fjärde Och Sista Deltävling - I Lidköping Tar Ann-Louise Hansson Och John Lundvik Upp Kampen Om Pokalen!

Nedräkningen har börjat till den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2019. Vi styr kosan mot Lidköping och ger plats på scen åt veteranen Ann-Louise Hansson och John Lundvik som avslutar tävlingen med två känslosamma låtar. Ann-Louise Hansson går ut som startnummer 6 i Lidköping med låten "Kärleken Finns Kvar". Denna låt som ligger Ann-Louise varmt om hjärtat...

Bild på Här Är Årets Vinnare I The Collectors Awards
PRESS
15 feb
kl: 14:50

Här Är Årets Vinnare I The Collectors Awards

Vinnarna i Antikbranschens prestigefyllda pris The Collector´s Awards är klara. Pristagarna offentliggjordes på Antikmässan under en glittrande galamiddag på torsdagskvällen 14 februari. Antikmässan äger rum på Stockholmsmässan 14-17 februari. I år firar The Collector´s Awards 10 år och som vanligt leddes galan av Pontus Silfverstolpe och Peder Lamm. Sex priser delades ut, men redan...

Bild på Stockholm Furniture & Light Fair Allt Starkare Aktör På Den Internationella Designscenen
PRESS
15 feb
kl: 14:50

Stockholm Furniture & Light Fair Allt Starkare Aktör På Den Internationella Designscenen

Möbel- och belysningsmässan Stockholm Furniture & Light Fair fortsätter att växa och stärka sin position som världens ledande mötesplats för skandinavisk design. På årets mässa som avslutades i helgen uppgick 31,5 % av besöken från utlandet. Besökarna representerade 99 länder. Intresset och engagemanget för Stockholm Design Week fortsätter också att växa, i år uppgick...

Hitta oss på Facebook