Menu
Victor Leksell gör konsert på Liseberg den 18 augusti

Victor Leksell gör konsert på Liseberg den 18 augusti

3 feb kl: 08:00

Inte ens 25 år fyllda har Victor Leksell redan gjort ett outplånligt intryck i svensk musikhistoria. I sommar gör han sin första stora turné och den 18 augusti är det dags för en konsert på hemmaplan i Göteborg, på Stora scenen på Liseberg. – Det är alltid extra roligt att få se en Göteborgsartist på Stora Scenen för första gången, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Jättehitsen har avlöst varandra sedan 2018 och när låten ”Svag” släpptes i början av 2020 slog den snart rekord som den mest streamade låten på ett nordiskt språk. Någonsin. Fortsatt älskad idag, 2 år senare ligger ”Svag” fortfarande stadigt på Spotifys Topp 50.

I juni 2020 kom det hyllade debutalbumet ”Fånga mig när jag faller” med låtar som tillsammans idag har över 350 miljoner lyssningar på Spotify och som kammade hem en Grammis för Årets album 2021. Under 2021 teamade han även upp med Göteborgssystern Miriam Bryant på singeln ”Tystnar i luren” som toppade listorna under flera veckor. I maj släppte Victor en tolkning av Veronica Maggios ”Snälla bli min”, som en del av Spotifys firande av 10 års jubileet för albumet ”Satan i gatan”. Låten gick in etta på topplistan och har idag sålt guld.

I augusti kom senaste releasen – ledmotivet, ”Eld & lågor”, till den svenska storfilmen Vinterviken på Netflix.

Då det breda genombrottet kom under pandemin har Leksell inte fått chansen att skämma bort sina fans med många publika liveframträdanden. I sommar blir det äntligen dags och den 18 augusti tar han äntligen emot hemmapubliken i Göteborg på Stora Scenen på Liseberg.

– Det är alltid extra roligt att få se en Göteborgsartist på Stora Scenen för första gången. Då kan vad som helst hända, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Liseberg är sedan 2021 certifierade enligt standarden ISO 20121 för hållbara event samt medlemmar i initiativet Greentopia för att aktivt arbeta för att minska de klimatavtryck som evenemang för med sig.

Information om biljetter till Lisebergs konserter 2022 kommer presenteras senare i vår.

För mer information ombeds media kontakta:
Per Alexanderson, artistbokare Liseberg, på 070–2995373 eller per.alexanderson@liseberg.se.
Ebba Källeskog, pressansvarig Liseberg, på 072–5222730 eller ebba.kalleskog@liseberg.se.

Klara för Live på Liseberg 2022:

Sarah Klang – 9 juni
Zara Larsson – 29 juni
Brad Paisley – 27 juli
Tom Jones – 4 augusti
Victor Leksell – 18 augusti

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad