Menu
VEM - UNIVERSUMET EXPANDERAR - 3 NYA LÅTAR OM LIVETS VANLIGA MEN IBLAND SVÅRA KÄNSLOR

VEM - UNIVERSUMET EXPANDERAR - 3 NYA LÅTAR OM LIVETS VANLIGA MEN IBLAND SVÅRA KÄNSLOR

12 maj kl: 14:00

Nu kan alla dansa och sjunga med i Vem-världen! För att följa upp de omåttligt populära Vem-böckerna utökas nu universumet till att även inkludera musik. Kommande tre veckor släpps tre låtar med raka texter som tar barns känslor på allvar, skrivna av Stina själv tillsammans med Josefine Götestam. Med inlevelserik sång av Dramatenaktuella skådespelaren Jonas Malmsjö och skådespelerskan Emma Brommé, tas lyssnaren med på en resa genom vardagliga men svåra känslor som ensamhet och ilska.

Lyssna på musiken här.

”Jag älskar att samarbeta, att gå utanför boken och lära mig mer om andra uttrycksformer. Musiken är så fin, jag hoppas att många ska vilja dansa med Vemdjuren och sjunga med!” säger Stina Wirsen.



Med sin breda och gedigna erfarenhet inom illustration och berättande rör sig flerfaldigt prisbelönta illustratören och författaren Stina Wirsén fritt mellan branscher, genrer, åldrar och uttryck. Hennes arbete sträcker sig idag från illustrationer i dagspress och böcker, till föreställningar och offentlig konst. Stina, som tidigare varit anställd som tecknare på Dagens Nyheter har bidragit till att illustrationer har fått en förstärkt ställning inom dagspressen i Sverige.


I Vemböckerna berör Stina Wirsén stora frågor för dom allra minsta. Berättelserna är raka, enkla och känslofyllda och tar sig an existensiella frågor och livets vanliga känslor som sorg, ensamhet, saknad och livsglädje. 25 böcker har getts ut på 11 språk och böckerna har även dramatiserats och satts upp på olika teatrar i Sverige


Samtliga låttexter är skrivna av Stina Wirsén och Josefine Götestam, och producerade av Josefine Götestam och Adam Portnoff. Låtarna är sjungna av den prisbelönta skådespelaren, manusförfattaren och sångaren Jonas Malmsjö, del av Kungliga Dramatiska Teaterns fasta ensemble, tillsammans med Emma Brommé, skådespelerskan som hyllats för sin insats i TV-serier som Sommaren 85 och Lyckoviken.

Vem vågar-sången släpps 13 maj, Vem är arg-sången släpps 20 maj och Vem är ensam-sången släpps 27 maj.

För mer information:
Naira Abdel-Halim, Projektledare
naira.abdel-halim@sonymusic.com
+46(0)73-088 57 79

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad