Menu
VÄLGÖRENHET. LB [Lars Bygdén], Eric Palmqwist och Sarianna Cortes släpper jullåt till förmån för Ukraina 29 november

VÄLGÖRENHET. LB [Lars Bygdén], Eric Palmqwist och Sarianna Cortes släpper jullåt till förmån för Ukraina 29 november

29 nov kl: 07:00

Artist: LB [Lars Bygdén], Eric Palmqwist, och Sarianna Cortes
Titel: Inatt jag drömde - LYSSNA HÄR
Release: 29 november 2022
Distribution: Playground Music
Genre: Indie singer/songwriter

"I natt jag drömde är nog den låten jag sjungit allra mest som barn och jag älskade den redan då.
När jag och Lars skulle göra en spelning ihop på Katalin i Uppsala i höstas så föreslog jag att vi skulle göra en låt ihop som extranummer. Lars föreslog då den här låten. Vi repade den i logen precis innan konserten och Sarianna som spelar med mig satte sig vid pianot och sjöng med. Något hände där i rummet när våra röster möttes och vi kände nog alla det här kan bli riktigt fint. När vi sedan framförde låten live fick vi gåshud allihop. Den här låten har en sådan kraft i sig.
När jag kom hem kunde jag inte riktigt släppa den där känslan.
Jag föreslog att vi skulle spela in låten ihop alla tre och släppa den som en jullåt där alla intäkter skulle gå till Ukraina. Sagt och gjort, så ringde vi runt lite, bokade musiker och studio och spelade in låten live och den mixades samma dag. Här är resultatet. Hoppas du tycker om den."

/Eric Palmqwist

”I början av 2000-talet blev jag ombedd att sjunga några låtar på en konsert arrangerad av Cornelissällskapet i min gamla hemstad Sundsvall. Jag gjorde då bl.a. en version av denna klassiker som väl blev en smärre succé. Jag blev sedan ombedd att framföra den som avslutning i Katarinakyrkan på Cornelis dödsdag, vilket var väldigt mäktigt. Jag har ända sedan dess haft tankar på att spela in min version av den, men det har aldrig blivit av. Så när Eric hörde av sig och ville spela in låten, sa jag utan tvekan ja. Jag vet ju att han är en handlingens man och att det då skulle bli av, något som tyvärr kanske inte gällt om ansvaret enbart vilat på mig. Men nu finns den inspelad, med Sariannas och Erics fina röster och med Mikael Nilzéns och Roger Gustafssons fantastiska piano- och steel-guitarspel som grädde på moset.”
/LB [Lars Bygdén]

"Den här låten säger allt jag känner just nu. Jag brukar sjunga den för att trösta mig själv då och då, så när jag fick möjligheten att göra den med Lars och Eric var det en självklarhet, särskilt när det är för ett sådant här ändamål"
/Sarianna Cortes

Här kan du bidra till vår insamlingskampanj --> https://www.facebook.com/donate/513904524117193/

Stort tack till alla inblandade. Alla - artister, musiker, omslagsmakare, producent, tekniker, pr-byrå, skivbolag osv - gör detta pro bono.

Eric Palmqwist släppte tidigare i år sin hyllade tredje soloskiva ”Värmen” och var även en av initiativtagarna till stödgalan ”Hjälp Ukraina” tidigare i år där han tillsammans med sina artistkompisar (Andreas Mattsson, Anna Järvinen, Anna Stadling & Helene Sjöholm, Caroline af Ugglas, Clara Klingenström, Grant, Jonathan Johansson, Stefan Sundström & P?yam och Magnus Helmner lyckades samla in nästan en halv miljon kronor.

LB [Lars Bygdén] släppte tidigare i år sitt femte soloalbum – One Last Time For Love – som har varit hans mest framgångsrika hittills. Efter en konsertvår med fullt band är han nu ute på en firad soloturné där hans fina låtskrivande lyfts ett snäpp till hans underhållande mellansnack där han med humor, självdistans och en befriande lätthet behandlar de tunga ämnena i hans texter.

Sarianna Cortes har under våren backat Eric Palmqwist på hans turné och släppte samtidigt skiva tillsammans med Andreas Stellan/Parasite Child under namnet Lento Scarlets (med bandmedlemmar från bla The Ark, Augustifamiljen, Avantgardet och The Amazing). Tidigare har hon dykt upp på sång bakom bl a Dungen, Samling, Stefan Björk och Ludwig Bell. Hon har även släpp två singlar och jobbar i skrivande stund på en kommande EP.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad